Сергій Соболєв розповів, як Украні діяти в ситуації навколо повернення РФ до ПАРЄ - «Общество» » «Новости Дня»
Галина
Опубликовано: 12:35, 02 июля 2019
Общество / Украина

Сергій Соболєв розповів, як Украні діяти в ситуації навколо повернення РФ до ПАРЄ - «Общество»

Позиція фракції «Батьківщини» щодо ситуації навколо повернення РФ до ПАРЄ полягає в тому, щоб максимально уникнути істерик і призначити нового міністра закордонних справ. Про це заявив з парламентської...
Сергій Соболєв розповів, як Украні діяти в ситуації навколо повернення РФ до ПАРЄ - «Общество»
Сергій Соболєв розповів, як Украні діяти в ситуації навколо повернення РФ до ПАРЄ - «Общество»

Позиція фракції «Батьківщини» щодо ситуації навколо повернення РФ до ПАРЄ полягає в тому, щоб максимально уникнути істерик і призначити нового міністра закордонних справ.


Про це заявив з парламентської трибуни перший заступник Голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв.


«Ситуація у ПАРЄ потребує швидкого рішення парламенту, президента і МЗС. Тому перше, на чому ми наполягаємо, - це відставка Клімкіна і призначення нового міністра закордонних справ. Без цього вести мову про скоординовану зовнішню політику навряд чи можливо», - наголосив він.


Політик також обурився тим фактом, що МЗС наразі без очільника, адже Павло Клімкін пішов у відпустку.


«Нагадаю, що ключове рішення, яке ухвалювалося щодо неможливості застосування санкцій до країн, які порушують статут Ради Європи, було ухвалене комітетом міністрів за відсутності міністра закордонних справ України. Це безпрецедентний випадок!» - наголосив парламентар.


Наступний крок, який пропонує «Батьківщина», - зібрати делегацію ПАРЄ від України за участі спікера парламенту, президента і МЗС.


«Це дасть відповідь на питання, як ми діємо далі як делегація і з чим ми виходимо на наступну сесію ПАРЄ. Адже в жовтні буде новий етап підтвердження або не підтвердження повноважень делегації Росії у зв'язку з тим, що їх депутати обиралися головами анексованого Криму», - пояснив Соболєв.


Він також озвучив ще одне питання, яке потребує відповіді: чи може Росія брати учать у спостережній місії на виборах 21 липня: «Наша позиція чітка і зрозуміла: не може країна-агресор бути спостерігачем на виборах у країні щодо якої вона застосувала акти воєнних дій. Повинна бути заява парламенту щодо неможливості такої спостережної місії за участі країни-агресора».


«Це неправильно, коли гарячі голови пропонують не сплачувати внески до ПАРЄ і не користуватися безпосередньо судом з прав людини. Наша позиція незмінна щодо 40 млн громадян України: вони мають право і надалі звертатися в Європейський суд з прав людини», - прокоментував можливість неучасті української делегації в ПАРЄ Сергій Соболєв.


ba.org.ua


...

Позиція фракції «Батьківщини» щодо ситуації навколо повернення РФ до ПАРЄ полягає в тому, щоб максимально уникнути істерик і призначити нового міністра закордонних справ. Про це заявив з парламентської трибуни перший заступник Голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв. «Ситуація у ПАРЄ потребує швидкого рішення парламенту, президента і МЗС. Тому перше, на чому ми наполягаємо, - це відставка Клімкіна і призначення нового міністра закордонних справ. Без цього вести мову про скоординовану зовнішню політику навряд чи можливо», - наголосив він. Політик також обурився тим фактом, що МЗС наразі без очільника, адже Павло Клімкін пішов у відпустку. «Нагадаю, що ключове рішення, яке ухвалювалося щодо неможливості застосування санкцій до країн, які порушують статут Ради Європи, було ухвалене комітетом міністрів за відсутності міністра закордонних справ України. Це безпрецедентний випадок!» - наголосив парламентар. Наступний крок, який пропонує «Батьківщина», - зібрати делегацію ПАРЄ від України за участі спікера парламенту, президента і МЗС. «Це дасть відповідь на питання, як ми діємо далі як делегація і з чим ми виходимо на наступну сесію ПАРЄ. Адже в жовтні буде новий етап підтвердження або не підтвердження повноважень делегації Росії у зв'язку з тим, що їх депутати обиралися головами анексованого Криму», - пояснив Соболєв. Він також озвучив ще одне питання, яке потребує відповіді: чи може Росія брати учать у спостережній місії на виборах 21 липня: «Наша позиція чітка і зрозуміла: не може країна-агресор бути спостерігачем на виборах у країні щодо якої вона застосувала акти воєнних дій. Повинна бути заява парламенту щодо неможливості такої спостережної місії за участі країни-агресора». «Це неправильно, коли гарячі голови пропонують не сплачувати внески до ПАРЄ і не користуватися безпосередньо судом з прав людини. Наша позиція незмінна щодо 40 млн громадян України: вони мають право і надалі звертатися в Європейський суд з прав людини», - прокоментував можливість неучасті української делегації в ПАРЄ Сергій Соболєв. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика