Розпродаж землі загрожує незалежності України, – Юлія Тимошенко - «Общество» » «Новости Дня»
Сусанна
Опубликовано: 16:30, 01 октября 2019
Общество / Украина

Розпродаж землі загрожує незалежності України, – Юлія Тимошенко - «Общество»

Запропонований урядом законопроєкт про відкриття ринку землі несе небезпеку втрати суверенітету України, адже землю у прикордонних областях зможуть скуповувати особи з подвійним громадянством. ...
Розпродаж землі загрожує незалежності України, – Юлія Тимошенко - «Общество»
Розпродаж землі загрожує незалежності України, – Юлія Тимошенко - «Общество»

Запропонований урядом законопроєкт про відкриття ринку землі несе небезпеку втрати суверенітету України, адже землю у прикордонних областях зможуть скуповувати особи з подвійним громадянством.


Таку думку висловила Юлія Тимошенко під час круглого столу в Києві, де обговорювалась аналітична доповідь «Ринок землі: існуючі загрози для України та необхідні запобіжники».


«Перше, що буде робити країна-агресор і країни, які мають територіальні претензії до України, - вони будуть активніше видавати паспорти і забезпечать фінансовим ресурсом купівлю земельних паїв у прикордонних регіонах! 6-7 людей можуть скупити землю в області. А якщо взяти ще афілійованих до них осіб, то виходить, що 2-3 феодали купують землю - і у них вся область в руках», - застерігає Голова партії.


З такою думкою погоджуються і аналітики GROWFORD Institute, які також взяли участь в круглому столі.


Вони переконані, що поспішне відкриття ринку землі та можливість її придбання в руки іноземцям, що передбачено в урядовому законопроєкті №2178, становить загрозу національній безпеці України.


Директор GROWFORD Institute Тетяна Унковська звернула увагу на те, що у світі земля стала фінансовим активом, а величезні спекуляції великих землевласників вже стали фактором загострення продовольчої кризи. Тому віддавати 72 % землі в руки світових монстрів - це величезний удар по країні та її майбутньому, сказала вона.




«Держави, які контролюватимуть найбільші площі родючих земель, будуть геополітичними гравцями на ринку продовольства. З огляду на загрозливі глобальні процеси продовольча безпека і збереження Україною власності на землю є питанням національної безпеки», - переконані аналітики GROWFORD Institute.


Зі свого боку Тетяна Унковська застерігає: «Якщо, не дай Боже, цей закон буде прийнято. За місяць землю скуплять великі інвестори. Тоді вже жодні піар-ходи нашого уряду не допоможуть країні. Це дуже небезпечна загроза».


Саме тому «Батьківщина» пропонує наразі зосередитися на оренді землі, допоки в Україні не буде створено 1,5 млн фермерських господарств. Треба також провести негайний аудит всіх земель та обрати аграрний, а не монопольний уклад країни.


Окрім того, наголосила Юлія Тимошенко, долю української землі має вирішувати народ на референдумі: «Ми що, землю продамо, не спитавши в народу? А прийдешні покоління? Тому має бути референдум за народною ініціативою з земельного питання».



ba.org.ua


...

Запропонований урядом законопроєкт про відкриття ринку землі несе небезпеку втрати суверенітету України, адже землю у прикордонних областях зможуть скуповувати особи з подвійним громадянством. Таку думку висловила Юлія Тимошенко під час круглого столу в Києві, де обговорювалась аналітична доповідь «Ринок землі: існуючі загрози для України та необхідні запобіжники». «Перше, що буде робити країна-агресор і країни, які мають територіальні претензії до України, - вони будуть активніше видавати паспорти і забезпечать фінансовим ресурсом купівлю земельних паїв у прикордонних регіонах! 6-7 людей можуть скупити землю в області. А якщо взяти ще афілійованих до них осіб, то виходить, що 2-3 феодали купують землю - і у них вся область в руках», - застерігає Голова партії. З такою думкою погоджуються і аналітики GROWFORD Institute, які також взяли участь в круглому столі. Вони переконані, що поспішне відкриття ринку землі та можливість її придбання в руки іноземцям, що передбачено в урядовому законопроєкті №2178, становить загрозу національній безпеці України. Директор GROWFORD Institute Тетяна Унковська звернула увагу на те, що у світі земля стала фінансовим активом, а величезні спекуляції великих землевласників вже стали фактором загострення продовольчої кризи. Тому віддавати 72 % землі в руки світових монстрів - це величезний удар по країні та її майбутньому, сказала вона. «Держави, які контролюватимуть найбільші площі родючих земель, будуть геополітичними гравцями на ринку продовольства. З огляду на загрозливі глобальні процеси продовольча безпека і збереження Україною власності на землю є питанням національної безпеки», - переконані аналітики GROWFORD Institute. Зі свого боку Тетяна Унковська застерігає: «Якщо, не дай Боже, цей закон буде прийнято. За місяць землю скуплять великі інвестори. Тоді вже жодні піар-ходи нашого уряду не допоможуть країні. Це дуже небезпечна загроза». Саме тому «Батьківщина» пропонує наразі зосередитися на оренді землі, допоки в Україні не буде створено 1,5 млн фермерських господарств. Треба також провести негайний аудит всіх земель та обрати аграрний, а не монопольний уклад країни. Окрім того, наголосила Юлія Тимошенко, долю української землі має вирішувати народ на референдумі: «Ми що, землю продамо, не спитавши в народу? А прийдешні покоління? Тому має бути референдум за народною ініціативою з земельного питання». ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика