Для реальної боротьби з тінізацією зайнятості варто було би зробити працівників усіх галузей ФОПами, - Юрій Романенко - «Происшествия» » «Новости Дня»
Stanley
Опубликовано: 18:53, 25 февраля 2019
Украина / Происшествия и криминал

Для реальної боротьби з тінізацією зайнятості варто було би зробити працівників усіх галузей ФОПами, - Юрій Романенко - «Происшествия»

Полювання на ФОПів є наслідком того, що держава не хоче суттєво змінювати існуючу модель взаємовідносин, де основною дірою в бюджеті є контрабанда в щорічному обсязі близько 400 млрд грн, де завдяки схемам із ПДВ...
Для реальної боротьби з тінізацією зайнятості варто було би зробити працівників усіх галузей ФОПами, - Юрій Романенко - «Происшествия»

Полювання на ФОПів є наслідком того, що держава не хоче суттєво змінювати існуючу модель взаємовідносин, де основною дірою в бюджеті є контрабанда в щорічному обсязі близько 400 млрд грн, де завдяки схемам із ПДВ казна недоотримує щороку близько 200 млрд грн, де виведення капіталів за кордон без оподаткування складає 60 млрд грн на рік. Замість того, щоб почати з випорювання кишень ключових бенефіціаріїв, влада намагається залізти у кишеню підприємців.


Про це у коментарі "ВВ" повідомив директор із міжнародної та внутрішньої політики Інституту майбутнього Юрій Романенко.


Безумовно, частково ФОПи використовуються середнім бізнесом як інструмент уникнення оподаткування, що дозволяє їм більш-менш триматися на плаву. Але це відбувається через відсутність впровадження адекватної податкової політики і банальне невиконання своїх функцій державними інституціями, що робить недоцільним виплати податків у повному обсязі в бюджет та провокує корупційну ренту. Адже відхід у тінь - це порушення законодавства, що дозволяє контролюючим органам притиснути підприємця, який радо викладе винагороду за те, щоб його не чіпали. І всі задоволені: бізнес лишається в тіні, а чиновники з контролюючих органів мають гроші, які вони легально нізащо в житті не заробили б, отримуючи невеличку бюджетну зарплатню.


Для реальної боротьби з тінізацією сфери зайнятості варто було би зробити всіх працівників усіх галузей ФОПами. Якщо ми хочемо бурхливого розвитку економіки, потрібно розробити прості й зрозумілі правила та всього декілька податків, які б не перевищували 5-10% доходу. Навіть якби загальна сума податків складала б 13-15%, багато хто погодився би їх сплачувати і не вихляти. Для цього також потрібно тільки скоротити олігархічні «хотєлки» та переглянути характер взаємовідносин між суспільством та державою. Коли наших олігархів відсікаєш від монополії, а чиновника від функцій перерозподілу, - все виправляється на краще».



Вечірні Вісті


...

Полювання на ФОПів є наслідком того, що держава не хоче суттєво змінювати існуючу модель взаємовідносин, де основною дірою в бюджеті є контрабанда в щорічному обсязі близько 400 млрд грн, де завдяки схемам із ПДВ казна недоотримує щороку близько 200 млрд грн, де виведення капіталів за кордон без оподаткування складає 60 млрд грн на рік. Замість того, щоб почати з випорювання кишень ключових бенефіціаріїв, влада намагається залізти у кишеню підприємців. Про це у коментарі "ВВ" повідомив директор із міжнародної та внутрішньої політики Інституту майбутнього Юрій Романенко. Безумовно, частково ФОПи використовуються середнім бізнесом як інструмент уникнення оподаткування, що дозволяє їм більш-менш триматися на плаву. Але це відбувається через відсутність впровадження адекватної податкової політики і банальне невиконання своїх функцій державними інституціями, що робить недоцільним виплати податків у повному обсязі в бюджет та провокує корупційну ренту. Адже відхід у тінь - це порушення законодавства, що дозволяє контролюючим органам притиснути підприємця, який радо викладе винагороду за те, щоб його не чіпали. І всі задоволені: бізнес лишається в тіні, а чиновники з контролюючих органів мають гроші, які вони легально нізащо в житті не заробили б, отримуючи невеличку бюджетну зарплатню. Для реальної боротьби з тінізацією сфери зайнятості варто було би зробити всіх працівників усіх галузей ФОПами. Якщо ми хочемо бурхливого розвитку економіки, потрібно розробити прості й зрозумілі правила та всього декілька податків, які б не перевищували 5-10% доходу. Навіть якби загальна сума податків складала б 13-15%, багато хто погодився би їх сплачувати і не вихляти. Для цього також потрібно тільки скоротити олігархічні «хотєлки» та переглянути характер взаємовідносин між суспільством та державою. Коли наших олігархів відсікаєш від монополії, а чиновника від функцій перерозподілу, - все виправляється на краще». Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика