Звичайні розмови з батьками зменшать ризики, що дитина виросте монстром, - експерт - «Происшествия» » «Новости Дня»
Patterson
Опубликовано: 15:09, 26 февраля 2019
Украина / Происшествия и криминал

Звичайні розмови з батьками зменшать ризики, що дитина виросте монстром, - експерт - «Происшествия»

Мабуть після перших судових рішень щодо цькування частина батьків задумалась над тим, чи не виявиться завтра, що їхнє улюблене чадо - типовий шкільний булер. І проблема не лише в штрафі за цькування. Проблема більше...
Звичайні розмови з батьками зменшать ризики, що дитина виросте монстром, - експерт - «Происшествия»

Мабуть після перших судових рішень щодо цькування частина батьків задумалась над тим, чи не виявиться завтра, що їхнє улюблене чадо - типовий шкільний булер.
І проблема не лише в штрафі за цькування. Проблема більше в соціальному засудженні, у визнанні суспільством того, що ви свої батьківські обов'язки виконували на «незадовільно». І в шлейфі, що все життя тягнутиметься за дитиною.


Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив заступник директора Українського інституту дослідження екстремизму Богдан Петренко.
Насправді, цькування - це проблема усіх - і жертв, і кривдників, і свідків. Хоча однокласники все ще підтримують булерів («стокгольмський синдром» в цькуванні - це взагалі тема цілої дисертації), але все-таки більшість суспільства стоїть на боці жертви. І саме жертвам приділяється увага. Формально, але суспільство на їхньому боці.
А ось кривдники переважно асоціюються зі злочинцями. Принаймні, першу реакцію, яку чуєш від батьків інших дітей - їх треба відправляти в колонії. Ну звичайно, в колонії, - це ж не про їхніх дітей мова. З їхніми то все нормально.
Кривдники в класі стають ізгоями для всього суспільства. Ось такий круговорот цькування в природі. І не сумнівайтесь - якщо ви стали батьками булерів, то ви теж перетворитесь в ізгоїв. Як Вам така перспектива? Тому пару порад:
1. Якщо ви дізнались, що Ваша дитина цькує, у Вас природно з'явиться бажання покарати. Але тут треба не стільки покарання, скільки самобичування. Проаналізуйте свою поведінку. Діти калькують батьків. І якщо у вас традиційним є психологічне чи фізичне насилля у сім'ї - дитина винесе його назовні. І калькувати вона може як жертву, так і того, хто здійснює насилля.
2. Навчіться піднімати самооцінку дитини без приниження інших. Коротше, не виховуйте дитину так, як ведеться виборча кампанія - через топтання конкурентів. З'ясуйте, що цікавить дитину і спрямуйте його енергію - в гуртки, на секції. Частина булерів займаються цим лише тому, що вони не вміють по іншому себе проявляти. Навчіть дитину проявляти себе.
3. Розвивайте навички емпатії - обіймайте дитину, розмовляйте з нею, грайте в рольові ігри, обговорюйте поведінку головних героїв у фільмах, не засуджуйте інших людей в присутності дитини (та і взагалі відмовтесь від цього - поганими є вчинки, а не люди). В кінці кінців дитина повинна зрозуміти, цькувати що не можна не тому, що вона обов'язково буде за це покарана А тому, що це завдає біль іншим. Розуміння стримує більше, ніж покарання.
4. Пояснити дитині, що таке цькування. Та і взагалі - про недопустимість насилля. У тому числі й психологічного. Бо 20% кривдників не усвідомлюють того, що вони цькують. Вони вважають, що знущання - це така форма жарту.
Власне, просто спілкуйтесь зі своєю дитиною, діліться з нею своїми переживанням. Звичайні розмови з батьками зменшать ризики, що дитина виросте монстром.


Вечірні Вісті


...

Мабуть після перших судових рішень щодо цькування частина батьків задумалась над тим, чи не виявиться завтра, що їхнє улюблене чадо - типовий шкільний булер. І проблема не лише в штрафі за цькування. Проблема більше в соціальному засудженні, у визнанні суспільством того, що ви свої батьківські обов'язки виконували на «незадовільно». І в шлейфі, що все життя тягнутиметься за дитиною. Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив заступник директора Українського інституту дослідження екстремизму Богдан Петренко. Насправді, цькування - це проблема усіх - і жертв, і кривдників, і свідків. Хоча однокласники все ще підтримують булерів («стокгольмський синдром» в цькуванні - це взагалі тема цілої дисертації), але все-таки більшість суспільства стоїть на боці жертви. І саме жертвам приділяється увага. Формально, але суспільство на їхньому боці. А ось кривдники переважно асоціюються зі злочинцями. Принаймні, першу реакцію, яку чуєш від батьків інших дітей - їх треба відправляти в колонії. Ну звичайно, в колонії, - це ж не про їхніх дітей мова. З їхніми то все нормально. Кривдники в класі стають ізгоями для всього суспільства. Ось такий круговорот цькування в природі. І не сумнівайтесь - якщо ви стали батьками булерів, то ви теж перетворитесь в ізгоїв. Як Вам така перспектива? Тому пару порад: 1. Якщо ви дізнались, що Ваша дитина цькує, у Вас природно з'явиться бажання покарати. Але тут треба не стільки покарання, скільки самобичування. Проаналізуйте свою поведінку. Діти калькують батьків. І якщо у вас традиційним є психологічне чи фізичне насилля у сім'ї - дитина винесе його назовні. І калькувати вона може як жертву, так і того, хто здійснює насилля. 2. Навчіться піднімати самооцінку дитини без приниження інших. Коротше, не виховуйте дитину так, як ведеться виборча кампанія - через топтання конкурентів. З'ясуйте, що цікавить дитину і спрямуйте його енергію - в гуртки, на секції. Частина булерів займаються цим лише тому, що вони не вміють по іншому себе проявляти. Навчіть дитину проявляти себе. 3. Розвивайте навички емпатії - обіймайте дитину, розмовляйте з нею, грайте в рольові ігри, обговорюйте поведінку головних героїв у фільмах, не засуджуйте інших людей в присутності дитини (та і взагалі відмовтесь від цього - поганими є вчинки, а не люди). В кінці кінців дитина повинна зрозуміти, цькувати що не можна не тому, що вона обов'язково буде за це покарана А тому, що це завдає біль іншим. Розуміння стримує більше, ніж покарання. 4. Пояснити дитині, що таке цькування. Та і взагалі - про недопустимість насилля. У тому числі й психологічного. Бо 20% кривдників не усвідомлюють того, що вони цькують. Вони вважають, що знущання - це така форма жарту. Власне, просто спілкуйтесь зі своєю дитиною, діліться з нею своїми переживанням. Звичайні розмови з батьками зменшать ризики, що дитина виросте монстром. Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика