Порошенко руками Конституційного суду зупинив боротьбу з корупцією, – Сергій Соболєв - «Экономика» » «Новости Дня»
Martin
Опубликовано: 15:16, 27 февраля 2019
Украина / Экономика / Финансы

Порошенко руками Конституційного суду зупинив боротьбу з корупцією, – Сергій Соболєв - «Экономика»

Рішення Конституційного суду (КС) про визнання неконституційною статтю 368-2 ККУ, що передбачає притягнення до відповідальності за незаконне збагачення, узаконює корупцію в Україні. Про це заявив...
Порошенко руками Конституційного суду зупинив боротьбу з корупцією, – Сергій Соболєв - «Экономика»

Рішення Конституційного суду (КС) про визнання неконституційною статтю 368-2 ККУ, що передбачає притягнення до відповідальності за незаконне збагачення, узаконює корупцію в Україні.


Про це заявив перший заступник голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв у коментарі парламентським журналістам.


«Згідно з судовою практикою, якщо є топ-корупціонери, які відносяться до Адміністрації Президента, органів парламенту, Кабінету Міністрів, то доведення, що ти не корупціонер і пояснення, звідки такі доходи, покладається на цю особу. До всіх інших громадян застосовується норма презумпції невинуватості: слідчі органи повинні довести, що людина незаконно збагатилася», - пояснив народний депутат.




Після такого рішення КС слідчим органам треба тепер доводити, звідки у того чи іншого корупціонера з'явилися сотні мільйонів, мільярди гривень, зауважив Сергій Соболєв


«Це фактично узаконює корупцію в країні. Це означає, що згідно з рішенням суду, буде пряма норма для закриття таких проваджень проти топ-корупціонерів», - обурився парламентарій.


Він звернув увагу на те, що боротьба з корупцією на найвищому рівні - це одна з вимог підписання Угоди про асоціацію з ЄС.


«Те, що так зухвало перекреслили цю вимогу, означає, що президент Петро Порошенко зупинив боротьбу з корупцією в крані в такий зухвалий спосіб», - вважають у «Батьківщині».


Сергій Соболєв також зазначив, що не здивується, «якщо завтра Конституційний суд визнає, що можна красти у воєнно-промисловому комплексі, можна постачати недоброякісні запчастини з Російської Федерації».




ba.org.ua


...

Рішення Конституційного суду (КС) про визнання неконституційною статтю 368-2 ККУ, що передбачає притягнення до відповідальності за незаконне збагачення, узаконює корупцію в Україні. Про це заявив перший заступник голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв у коментарі парламентським журналістам. «Згідно з судовою практикою, якщо є топ-корупціонери, які відносяться до Адміністрації Президента, органів парламенту, Кабінету Міністрів, то доведення, що ти не корупціонер і пояснення, звідки такі доходи, покладається на цю особу. До всіх інших громадян застосовується норма презумпції невинуватості: слідчі органи повинні довести, що людина незаконно збагатилася», - пояснив народний депутат. Після такого рішення КС слідчим органам треба тепер доводити, звідки у того чи іншого корупціонера з'явилися сотні мільйонів, мільярди гривень, зауважив Сергій Соболєв «Це фактично узаконює корупцію в країні. Це означає, що згідно з рішенням суду, буде пряма норма для закриття таких проваджень проти топ-корупціонерів», - обурився парламентарій. Він звернув увагу на те, що боротьба з корупцією на найвищому рівні - це одна з вимог підписання Угоди про асоціацію з ЄС. «Те, що так зухвало перекреслили цю вимогу, означає, що президент Петро Порошенко зупинив боротьбу з корупцією в крані в такий зухвалий спосіб», - вважають у «Батьківщині». Сергій Соболєв також зазначив, що не здивується, «якщо завтра Конституційний суд визнає, що можна красти у воєнно-промисловому комплексі, можна постачати недоброякісні запчастини з Російської Федерації». ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика