«Щасливий день смерті 2»: «Відсвяткуємо» ще разок? - «Экономика» » «Новости Дня»
Forman
Опубликовано: 09:05, 06 марта 2019
Украина / Экономика / Финансы

«Щасливий день смерті 2»: «Відсвяткуємо» ще разок? - «Экономика»

Щодня святкувати день народження... Це ж просто диво! Про таке розвеселе життя можна лише мріяти. Насправді ж для героїні фільму «Щасливий день смерті» Тріш власне свято перетворилося на жахіття, адже кожного дня...
«Щасливий день смерті 2»: «Відсвяткуємо» ще разок? - «Экономика»

Щодня святкувати день народження... Це ж просто диво! Про таке розвеселе життя можна лише мріяти. Насправді ж для героїні фільму «Щасливий день смерті» Тріш власне свято перетворилося на жахіття, адже кожного дня її вбивав невідомий у масці малюка. Раз у раз після власної смерті вона прокидалася, і усе повторювалося знов, доки Тріш не розгадала загадку і не розімкнула петлю часу.


Ось таку моторошну історію нам розповіли в 2017 році режисер Крістофер Б. Лендон та сценарист Скотт Лобделл. Фільмів а-ля «День бабака» нам показали чимало. У принципі вони усі скроєні за одним шаблоном: пихатий та безпринципний головний герой чи героїня потрапляють до петлі часу й мусять проживати один і той самий день знову і знову. Вони намагаються різними способами повернути нормальній хід часу, але, звісно, у них нічого не виходить (бо інакше й фільмів таких не було б). Та все ж їм потрібно зробити для себе якийсь висновок, змінити своє життя, ставлення до людей чи розгадати загадку. І тоді - бац! - і настає завтра.


Так було й у фільмі «Щасливий день смерті». Втім, цей фільм є дещо особливим. По-перше, це детектив, і глядач сам долучається до пошуку розгадки таємниці. По-друге, дивлячись таке кіно, наче переносишся в дитинство, коли батьки не дозволяли дивитися страшні муві. Такий собі новий «Крик». Приємна ностальгія. Тож творці «Щасливого дня смерті» вирішили не зупинятися й зняти сіквел.


Сюжет другої частини фільму виходить за межі шаблону та дещо роз'яснює події першої частини стрічки. Наприклад, глядачі розуміють, чому виникла та сама петля часу...


Так от, головна героїня Тріш (Джессіка Рот) знову і знову прокидається у день свого народження. От тільки розгадка цього разу зовсім інша, як і вбивця. Та й відбувається усе за геть іншим сценарієм. Але Тріш неодмінно треба відновити хід часу, адже цього разу вона може дійсно померти...


До речі, Джессіка Рот грає досить непогано, як і першого разу. Вірогідно, що в майбутньому вона буде користуватися популярністю у режисерів. Можливо, навіть переросте тінейджерські фільми.


Звісно, що до стрічок такого жанру та змісту не можна ставитися серйозно. Вони створені лишень для нашої розваги. Але варто зазначити, що в даному разі «Щасливий день смерті 2» - відмінний кіноатракціон. У міру дотепний, у міру моторошний, у міру філософський, що також дуже цікаво.


Щодо можливого третього фільму: режисер Крістофер Лендон заявив, що у нього є ще ідеї триквелу «Щасливого дня смерті». І якщо друга частина цієї історії заробить непогану касу, то через пару років нам знову влаштують «День бабака».



Євгенія ПРОРИВАЙ


"Вечірні Вісті"


...

Щодня святкувати день народження. Це ж просто диво! Про таке розвеселе життя можна лише мріяти. Насправді ж для героїні фільму «Щасливий день смерті» Тріш власне свято перетворилося на жахіття, адже кожного дня її вбивав невідомий у масці малюка. Раз у раз після власної смерті вона прокидалася, і усе повторювалося знов, доки Тріш не розгадала загадку і не розімкнула петлю часу. Ось таку моторошну історію нам розповіли в 2017 році режисер Крістофер Б. Лендон та сценарист Скотт Лобделл. Фільмів а-ля «День бабака» нам показали чимало. У принципі вони усі скроєні за одним шаблоном: пихатий та безпринципний головний герой чи героїня потрапляють до петлі часу й мусять проживати один і той самий день знову і знову. Вони намагаються різними способами повернути нормальній хід часу, але, звісно, у них нічого не виходить (бо інакше й фільмів таких не було б). Та все ж їм потрібно зробити для себе якийсь висновок, змінити своє життя, ставлення до людей чи розгадати загадку. І тоді - бац! - і настає завтра. Так було й у фільмі «Щасливий день смерті». Втім, цей фільм є дещо особливим. По-перше, це детектив, і глядач сам долучається до пошуку розгадки таємниці. По-друге, дивлячись таке кіно, наче переносишся в дитинство, коли батьки не дозволяли дивитися страшні муві. Такий собі новий «Крик». Приємна ностальгія. Тож творці «Щасливого дня смерті» вирішили не зупинятися й зняти сіквел. Сюжет другої частини фільму виходить за межі шаблону та дещо роз'яснює події першої частини стрічки. Наприклад, глядачі розуміють, чому виникла та сама петля часу. Так от, головна героїня Тріш (Джессіка Рот) знову і знову прокидається у день свого народження. От тільки розгадка цього разу зовсім інша, як і вбивця. Та й відбувається усе за геть іншим сценарієм. Але Тріш неодмінно треба відновити хід часу, адже цього разу вона може дійсно померти. До речі, Джессіка Рот грає досить непогано, як і першого разу. Вірогідно, що в майбутньому вона буде користуватися популярністю у режисерів. Можливо, навіть переросте тінейджерські фільми. Звісно, що до стрічок такого жанру та змісту не можна ставитися серйозно. Вони створені лишень для нашої розваги. Але варто зазначити, що в даному разі «Щасливий день смерті 2» - відмінний кіноатракціон. У міру дотепний, у міру моторошний, у міру філософський, що також дуже цікаво. Щодо можливого третього фільму: режисер Крістофер Лендон заявив, що у нього є ще ідеї триквелу «Щасливого дня смерті». І якщо друга частина цієї історії заробить непогану касу, то через пару років нам знову влаштують «День бабака». Євгенія ПРОРИВАЙ "Вечірні Вісті" .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика