Вбивство Шеремета досі не розкрили, бо Порошенко не прагне правосуддя – CPJ - «Происшествия» » «Новости Дня»
Руфина
Опубликовано: 18:03, 12 марта 2019
Украина / Происшествия и криминал

Вбивство Шеремета досі не розкрили, бо Порошенко не прагне правосуддя – CPJ - «Происшествия»

Убивство журналіста, одного з керівників "Української правди" Павла Шеремета досі не розкрите, тому що президент не прагне правосуддя, або є сили, які його стримують від дій у цій справі. Про це в інтерв'ю "Громадському" заявив керівник Комітету захисту журналістів (CPJ) Джоел Саймон. Він нагадав, що у 2017 році президент Петро Порошенко пообіцяв, що будуть результати розслідування, про які він прозвітує на прес-конференції. "Але вона (прес-конференція - ред.) так і не відбулася. Чи то президент не прагне правосуддя, чи то існують
Вбивство Шеремета досі не розкрили, бо Порошенко не прагне правосуддя – CPJ - «Происшествия»

Убивство журналіста, одного з керівників "Української правди" Павла Шеремета досі не розкрите, тому що президент не прагне правосуддя, або є сили, які його стримують від дій у цій справі.


Про це в інтерв'ю "Громадському" заявив керівник Комітету захисту журналістів (CPJ) Джоел Саймон.


Він нагадав, що у 2017 році президент Петро Порошенко пообіцяв, що будуть результати розслідування, про які він прозвітує на прес-конференції.


"Але вона (прес-конференція - ред.) так і не відбулася. Чи то президент не прагне правосуддя, чи то існують якісь сили в Україні, які його стримують від дій у цій справі", - сказав Саймон.


За його словами, те, що вбивство журналіста за понад 2,5 роки не розкрили, вкрай бентежить і засмучує.


"Це дуже чіткий меседж для тих, хто вбиває журналістів в Україні, що їм усе може зійти з рук, і що влада не спроможна розслідувати такі злочини і притягнути відповідальних до правосуддя", - заявив Саймон.


Він також нагадав, що керівництво Комітету захисту журналістів приїздило до Києва влітку 2017 року, спілкувалося з президентом, співпрацювало з українськими дипломатами і чиновниками в Києві.


"Петро Порошенко знав, що йому усіляко раді допомогти і надати міжнародну підтримку в розслідуванні. Ми зверталися до європейської влади, і вони хотіли надати підтримку, однак українська сторона на співпрацю не пішла", - розповів очільник CPJ.


На його думку, причина таких дій української влади полягає в тому, що "український уряд або не хоче, або не може захистити журналістів, особливо в критичний момент історії, коли журналістам доводиться ризикувати".


Разом з тим Саймон запевнив, що CPJ не полишатиме цю справу.


"Ми не зупинимося. Немає різниці, скільки часу на це піде, але ми будемо порушувати це питання за кожної нагоди. Я сподіваюся, що всім людям, причетним до цього злочину, або ж які покривають його, це просто так не минеться. І одного дня (можливо, це станеться нескоро), вони постануть перед правосуддям", - сказав Саймон.


Він також вірить, що понесуть покарання і замовники вбивства засновника "Української правди" Георгія Гонгадзе.


pravda.com.ua


...

Убивство журналіста, одного з керівників "Української правди" Павла Шеремета досі не розкрите, тому що президент не прагне правосуддя, або є сили, які його стримують від дій у цій справі. Про це в інтерв'ю "Громадському" заявив керівник Комітету захисту журналістів (CPJ) Джоел Саймон. Він нагадав, що у 2017 році президент Петро Порошенко пообіцяв, що будуть результати розслідування, про які він прозвітує на прес-конференції. "Але вона (прес-конференція - ред.) так і не відбулася. Чи то президент не прагне правосуддя, чи то існують якісь сили в Україні, які його стримують від дій у цій справі", - сказав Саймон. За його словами, те, що вбивство журналіста за понад 2,5 роки не розкрили, вкрай бентежить і засмучує. "Це дуже чіткий меседж для тих, хто вбиває журналістів в Україні, що їм усе може зійти з рук, і що влада не спроможна розслідувати такі злочини і притягнути відповідальних до правосуддя", - заявив Саймон. Він також нагадав, що керівництво Комітету захисту журналістів приїздило до Києва влітку 2017 року, спілкувалося з президентом, співпрацювало з українськими дипломатами і чиновниками в Києві. "Петро Порошенко знав, що йому усіляко раді допомогти і надати міжнародну підтримку в розслідуванні. Ми зверталися до європейської влади, і вони хотіли надати підтримку, однак українська сторона на співпрацю не пішла", - розповів очільник CPJ. На його думку, причина таких дій української влади полягає в тому, що "український уряд або не хоче, або не може захистити журналістів, особливо в критичний момент історії, коли журналістам доводиться ризикувати". Разом з тим Саймон запевнив, що CPJ не полишатиме цю справу. "Ми не зупинимося. Немає різниці, скільки часу на це піде, але ми будемо порушувати це питання за кожної нагоди. Я сподіваюся, що всім людям, причетним до цього злочину, або ж які покривають його, це просто так не минеться. І одного дня (можливо, це станеться нескоро), вони постануть перед правосуддям", - сказав Саймон. Він також вірить, що понесуть покарання і замовники вбивства засновника "Української правди" Георгія Гонгадзе. pravda.com.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика