Залякування не пройдуть: Генпрокурор і керівництво СБУ відповідатимуть перед законом, – Сергій Соболєв - «Культура» » «Новости Дня»
Роза
Опубликовано: 15:18, 14 марта 2019
Украина / Культура

Залякування не пройдуть: Генпрокурор і керівництво СБУ відповідатимуть перед законом, – Сергій Соболєв - «Культура»

Після 31 березня Генпрокурор Юрій Луценко, заступник голови СБУ Віктор Кононенко відповідатимуть перед законом за організоване ними напередодні виборів залякування членів ДВК і спостерігачів від «Батьківщини». ...
Залякування не пройдуть: Генпрокурор і керівництво СБУ відповідатимуть перед законом, – Сергій Соболєв - «Культура»

Після 31 березня Генпрокурор Юрій Луценко, заступник голови СБУ Віктор Кононенко відповідатимуть перед законом за організоване ними напередодні виборів залякування членів ДВК і спостерігачів від «Батьківщини».


Про це заявив на брифінгу в парламенті перший заступник Голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв.


Він повідомив про те, що процесуальний прокурор Саєнко, підлеглий Генпрокурора, дав спеціальне доручення заступнику керівника СБУ провести перевірку 5 тисяч осіб, які «дивним чином переважно є членами ДВК і спостерігачами на майбутніх виборах».


За словами заступника Голови фракції «Батьківщина», це не лише втручання у виборчий процес і залякування людей, це - пряме порушення Кримінально-процесуального кодексу України (КПК).


«Фактично дві особи в державі - Генеральний прокурор Луценко і його процесуальний прокурор Саєнко дають доручення незаконних слідчих дій, порушуючи Конституцію, КПК, підставляючи десятки, а можливо й сотні працівників прокуратури та СБУ», - пояснив парламентарій.


Сергій Соболєв переконаний: єдине завдання, яке переслідує команда Порошенка, - залякати членів ДВК від «Батьківщини».


Звертаючись до Президента, Генпрокурора та СБУ, народний депутат наголосив: «Вам це не вдалося зробити ні за Януковича, якому ви молилися, вам це не вдалося зробити за жодної влади. Бо члени ДВК від «Батьківщини» вже 20 років відстоюють право і справедливість на кожній виборчій дільниці».


Як повідомив Сергій Соболєв, у команди «Батьківщини» є «прізвища десятків людей в прокураторі та СБУ, яких Луценко і Кононенко втягнули в незаконну діяльність, і по кожному з них зараз ведеться протоколювання за участю адвокатів».


«Кожен такий випадок буде розглядати ДБР і САП. І справедливість буде відновлено. І якщо ви думаєте, що такими методами когось примусите відмовитися від виконання прямих обов'язків дотримуватися букви закону, то ви глибоко помиляєтеся. А за такі дії ви, Луценко і Кононенко, будете нести персональну відповідальність. Ми узагальнимо ці матеріали, і після завершення цієї виборчої кампанії у вас буде нова «кампанія», але вона буде проходити згідно із законом і Конституцією», - підсумував представник «Батьківщини».


ba.org.ua


...

Після 31 березня Генпрокурор Юрій Луценко, заступник голови СБУ Віктор Кононенко відповідатимуть перед законом за організоване ними напередодні виборів залякування членів ДВК і спостерігачів від «Батьківщини». Про це заявив на брифінгу в парламенті перший заступник Голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв. Він повідомив про те, що процесуальний прокурор Саєнко, підлеглий Генпрокурора, дав спеціальне доручення заступнику керівника СБУ провести перевірку 5 тисяч осіб, які «дивним чином переважно є членами ДВК і спостерігачами на майбутніх виборах». За словами заступника Голови фракції «Батьківщина», це не лише втручання у виборчий процес і залякування людей, це - пряме порушення Кримінально-процесуального кодексу України (КПК). «Фактично дві особи в державі - Генеральний прокурор Луценко і його процесуальний прокурор Саєнко дають доручення незаконних слідчих дій, порушуючи Конституцію, КПК, підставляючи десятки, а можливо й сотні працівників прокуратури та СБУ», - пояснив парламентарій. Сергій Соболєв переконаний: єдине завдання, яке переслідує команда Порошенка, - залякати членів ДВК від «Батьківщини». Звертаючись до Президента, Генпрокурора та СБУ, народний депутат наголосив: «Вам це не вдалося зробити ні за Януковича, якому ви молилися, вам це не вдалося зробити за жодної влади. Бо члени ДВК від «Батьківщини» вже 20 років відстоюють право і справедливість на кожній виборчій дільниці». Як повідомив Сергій Соболєв, у команди «Батьківщини» є «прізвища десятків людей в прокураторі та СБУ, яких Луценко і Кононенко втягнули в незаконну діяльність, і по кожному з них зараз ведеться протоколювання за участю адвокатів». «Кожен такий випадок буде розглядати ДБР і САП. І справедливість буде відновлено. І якщо ви думаєте, що такими методами когось примусите відмовитися від виконання прямих обов'язків дотримуватися букви закону, то ви глибоко помиляєтеся. А за такі дії ви, Луценко і Кононенко, будете нести персональну відповідальність. Ми узагальнимо ці матеріали, і після завершення цієї виборчої кампанії у вас буде нова «кампанія», але вона буде проходити згідно із законом і Конституцією», - підсумував представник «Батьківщини». ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика