Олег Саакян: Немає жодних гарантій, що на місцях будуть готові виконувати протизаконні накази згори - «Автоновости» » «Новости Дня»
Ward
Опубликовано: 21:10, 18 марта 2019
Украина / Авто

Олег Саакян: Немає жодних гарантій, що на місцях будуть готові виконувати протизаконні накази згори - «Автоновости»

Політолог, голова «Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян в коментарі «ВВ» розповів, наскільки дієвим може бути адміністративний ресурс: «Використання адмінресурсу...
Олег Саакян: Немає жодних гарантій, що на місцях будуть готові виконувати протизаконні накази згори - «Автоновости»

Політолог, голова «Єдиного координаційного центру «Донбас»Олег Саакян в коментарі «ВВ» розповів, наскільки дієвим може бути адміністративний ресурс:


«Використання адмінресурсу впливає на легітимацію виборів. Тож ті, хто вирішують використовувати його, й ті, хто це безпосередньо виконує, мають нести відповідальність.


Насправді в українських реаліях домалювати кілька відсотків можливо. З іншого боку, масово не вдасться сфальсифікувати результат.


По-перше, в самій адміністративній вертикалі немає єдності. Зокрема, серед правоохоронців. Так, у МВС уже заявили, що будуть у виборчому процесі арбітром, а не одним з елементів того ж адмінресурсу.


По-друге, немає жодних гарантій, що в державних інституціях на місцях люди будуть готові виконувати протизаконні накази згори. Вони можуть не захотіти брати на себе відповідальність. До того ж двоє інших кандидатів із рейтингом більшим, аніж у представника влади (я маю на увазі Юлію Тимошенко та Володимира Зеленського), зі свого боку будуть протидіяти використанню адміністративного ресурсу.


До речі, є один цікавий момент. У Верховній Раді мали розглядати законопроект, який значно посилює відповідальність за підкуп на виборах. Але його все не вносять до сесійної зали. Цей законопроект розроблявся за дієвою участю експертів і громадських активістів, отримав політичну підтримку від МВС та опозиційних демократичних сил. Проте складається враження, що пропрезидентська фракція блокує цю ініціативу. І це наштовхує на думку, що адмінресурс є системною політикою, на яку робить ставку штаб провладного кандидата», - завершив політолог.


«Вечірні Вісті»



...

Політолог, голова «Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян в коментарі «ВВ» розповів, наскільки дієвим може бути адміністративний ресурс: «Використання адмінресурсу впливає на легітимацію виборів. Тож ті, хто вирішують використовувати його, й ті, хто це безпосередньо виконує, мають нести відповідальність. Насправді в українських реаліях домалювати кілька відсотків можливо. З іншого боку, масово не вдасться сфальсифікувати результат. По-перше, в самій адміністративній вертикалі немає єдності. Зокрема, серед правоохоронців. Так, у МВС уже заявили, що будуть у виборчому процесі арбітром, а не одним з елементів того ж адмінресурсу. По-друге, немає жодних гарантій, що в державних інституціях на місцях люди будуть готові виконувати протизаконні накази згори. Вони можуть не захотіти брати на себе відповідальність. До того ж двоє інших кандидатів із рейтингом більшим, аніж у представника влади (я маю на увазі Юлію Тимошенко та Володимира Зеленського), зі свого боку будуть протидіяти використанню адміністративного ресурсу. До речі, є один цікавий момент. У Верховній Раді мали розглядати законопроект, який значно посилює відповідальність за підкуп на виборах. Але його все не вносять до сесійної зали. Цей законопроект розроблявся за дієвою участю експертів і громадських активістів, отримав політичну підтримку від МВС та опозиційних демократичних сил. Проте складається враження, що пропрезидентська фракція блокує цю ініціативу. І це наштовхує на думку, що адмінресурс є системною політикою, на яку робить ставку штаб провладного кандидата», - завершив політолог. «Вечірні Вісті» .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика