У РФ набрали чинності закони про фейки й образу влади - «Культура» » «Новости Дня»
Конкордия
Опубликовано: 09:13, 03 апреля 2019
Украина / Культура

У РФ набрали чинності закони про фейки й образу влади - «Культура»

З 29 березня набирають чинності закони, що передбачають штраф за поширення фейкових новин і образу влади й держсимволів. Нові обмеження стосуються тільки інтернет-видань, «традиційні медіа» виведені з-під їхньої...
У РФ набрали чинності закони про фейки й образу влади - «Культура»
У РФ набрали чинності закони про фейки й образу влади - «Культура»

З 29 березня набирають чинності закони, що передбачають штраф за поширення фейкових новин і образу влади й держсимволів. Нові обмеження стосуються тільки інтернет-видань, «традиційні медіа» виведені з-під їхньої дії.


Поширення «недостовірної суспільно значимої інформації» обійдеться громадянам Росії в суму до 100 тисяч рублів. А якщо ця інформація призвела до «масового порушення громадського порядку і безпеки», то максимальний розмір штрафу збільшується до 400 тисяч рублів.


Законопроект про відповідальність за образу влади і держсимволів передбачає максимальний штраф у розмірі 300 тисяч рублів. Однак Роскомнадзор зобов'язаний попередити учасника «образи» про блокування за добу, даючи йому тим самим можливість видалити повідомлення. Арешт за цим звинуваченням можливий тільки в разі, якщо порушення вчинено повторно.


Президент Росії Володимир Путін підписав законопроекти 18 березня, в той же день вони були опубліковані на порталі правової інформації.


Раніше Рада з прав людини (РПЛ) при президенті РФ закликала главу держави відхилити закони і направити їх на доопрацювання. Після підписання документів Путіним голова ради Михайло Федотов пообіцяв в інтерв'ю «Эху Москвы», що РПЛ стежитиме за їхнім правозастосуванням.


На думку керівника правозахисної групи «Агора» Павла Чікова, оскільки справами про неповагу до влади опікуватиметься Центр «Е», то з точки зору державної політики такі правопорушення фактично прирівнюються до екстремізму.


«Думаю, нас скоро чекає хвиля адміністративних справ про образу «Його Величності» і двору - з великими штрафами, навіть за участь у неузгодженому мітингу штраф утричі менше», - заявив Чіков «Медузі».


Дмитро ВАЧЕДІН,


«Німецька хвиля», Німеччина


...

З 29 березня набирають чинності закони, що передбачають штраф за поширення фейкових новин і образу влади й держсимволів. Нові обмеження стосуються тільки інтернет-видань, «традиційні медіа» виведені з-під їхньої дії. Поширення «недостовірної суспільно значимої інформації» обійдеться громадянам Росії в суму до 100 тисяч рублів. А якщо ця інформація призвела до «масового порушення громадського порядку і безпеки», то максимальний розмір штрафу збільшується до 400 тисяч рублів. Законопроект про відповідальність за образу влади і держсимволів передбачає максимальний штраф у розмірі 300 тисяч рублів. Однак Роскомнадзор зобов'язаний попередити учасника «образи» про блокування за добу, даючи йому тим самим можливість видалити повідомлення. Арешт за цим звинуваченням можливий тільки в разі, якщо порушення вчинено повторно. Президент Росії Володимир Путін підписав законопроекти 18 березня, в той же день вони були опубліковані на порталі правової інформації. Раніше Рада з прав людини (РПЛ) при президенті РФ закликала главу держави відхилити закони і направити їх на доопрацювання. Після підписання документів Путіним голова ради Михайло Федотов пообіцяв в інтерв'ю «Эху Москвы», що РПЛ стежитиме за їхнім правозастосуванням. На думку керівника правозахисної групи «Агора» Павла Чікова, оскільки справами про неповагу до влади опікуватиметься Центр «Е», то з точки зору державної політики такі правопорушення фактично прирівнюються до екстремізму. «Думаю, нас скоро чекає хвиля адміністративних справ про образу «Його Величності» і двору - з великими штрафами, навіть за участь у неузгодженому мітингу штраф утричі менше», - заявив Чіков «Медузі». Дмитро ВАЧЕДІН, «Німецька хвиля», Німеччина .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика