Валерій Дубіль: Тепер уряд може в будь-який момент обібрати лікарів - «Происшествия» » «Новости Дня»
Аграфена
Опубликовано: 15:06, 09 апреля 2019
Украина / Происшествия и криминал

Валерій Дубіль: Тепер уряд може в будь-який момент обібрати лікарів - «Происшествия»

Тепер уряд може в будь-який момент обібрати лікарів. 360 млн грн він хоче забрати у сімейних лікарів, ще й заднім числом, з 1 квітня - просто переставши платити за пацієнтів, які не підписали декларацію. ...
Валерій Дубіль: Тепер уряд може в будь-який момент обібрати лікарів - «Происшествия»
Валерій Дубіль: Тепер уряд може в будь-який момент обібрати лікарів - «Происшествия»

Тепер уряд може в будь-який момент обібрати лікарів. 360 млн грн він хоче забрати у сімейних лікарів, ще й заднім числом, з 1 квітня - просто переставши платити за пацієнтів, які не підписали декларацію.


Це - ще один аргумент того, під що робилася «реформа» - під вибори.


Справа у тому, що «реформаторський» закон про фінгарантії передбачає виключно бюджетне фінансування охорони здоров'я і жодній зі сторін не гарантує нічого: ні медикам - зарплати, гідного робочого місця, ні пацієнтам - безоплатної меддопомоги, передбаченої Конституцією.


Так, щороку ці «гарантії» переглядаються з ухваленням бюджету. Та влада залишила собі лазівку для ручного управління цілорічно: уряд сам, не радячись ні з ким, може скорочувати фінансування охорони здоров'я - просто ухваливши постанову на своєму засіданні.


У нас вже лежить у Раді законопроект, який зможе гарантувати стабільне фінансування системи. Він вводить обов'язкове медичне страхування з формуванням окремого від бюджету фонду. Його фінансуватме держава і роботодавець. Будемо добиватися його прийняття, і доб'ємося - як не зараз, то після оновлення Верховної Ради.


Валерій Дубіль, народний депутат від «Батьківщини», Facebook


...

Тепер уряд може в будь-який момент обібрати лікарів. 360 млн грн він хоче забрати у сімейних лікарів, ще й заднім числом, з 1 квітня - просто переставши платити за пацієнтів, які не підписали декларацію. Це - ще один аргумент того, під що робилася «реформа» - під вибори. Справа у тому, що «реформаторський» закон про фінгарантії передбачає виключно бюджетне фінансування охорони здоров'я і жодній зі сторін не гарантує нічого: ні медикам - зарплати, гідного робочого місця, ні пацієнтам - безоплатної меддопомоги, передбаченої Конституцією. Так, щороку ці «гарантії» переглядаються з ухваленням бюджету. Та влада залишила собі лазівку для ручного управління цілорічно: уряд сам, не радячись ні з ким, може скорочувати фінансування охорони здоров'я - просто ухваливши постанову на своєму засіданні. У нас вже лежить у Раді законопроект, який зможе гарантувати стабільне фінансування системи. Він вводить обов'язкове медичне страхування з формуванням окремого від бюджету фонду. Його фінансуватме держава і роботодавець. Будемо добиватися його прийняття, і доб'ємося - як не зараз, то після оновлення Верховної Ради. Валерій Дубіль, народний депутат від «Батьківщини», Facebook .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика