Експерт вказав на порушення законодавства в зовнішній рекламі Порошенка - «Автоновости» » «Новости Дня»
Нина
Опубликовано: 18:21, 09 апреля 2019
Украина / Авто

Експерт вказав на порушення законодавства в зовнішній рекламі Порошенка - «Автоновости»

Думаю, що дехто вже бачив борди з рекламою Порошенка у другому турі. Ну, там де він дивиться на Путіна, а Путін дивиться на Порошенка. Зрозуміло, що цим хотіли сказати технологи діючого президента. Що він протистоїть...
Експерт вказав на порушення законодавства в зовнішній рекламі Порошенка - «Автоновости»
Експерт вказав на порушення законодавства в зовнішній рекламі Порошенка - «Автоновости»

Думаю, що дехто вже бачив борди з рекламою Порошенка у другому турі. Ну, там де він дивиться на Путіна, а Путін дивиться на Порошенка. Зрозуміло, що цим хотіли сказати технологи діючого президента. Що він протистоїть не комусь, а особисто Путіну (хоча сам він вчора на ефірі заперечив, що вважає свого опонента "агентом Кремля").


Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написав політолог Петро Олещук.


Але тут є один важливий момент.


Оскільки законодавець передбачив, що політична реклама розповсюджується за допомогою рекламних засобів (п. 6. ст. 58 ЗУ Про вибори Президента України, де сказано, що різновидом агітації є "розміщення друкованих агітаційних матеріалів чи політичної реклами на носіях зовнішньої реклами"), є всі підстави для висновку, що до таких матеріалів повинні застосовуватись не лише норми законодавства про вибори, але й Закону України «Про рекламу».


А у Законі України "Про рекламу" читаємо, що у рекламі забороняється "вміщувати зображення фізичної особи або використовувати її ім'я без письмової згоди цієї особи" (ст. 8, п. 1). Власне, це знає будь-хто, хто рекламу розміщував.


То що тоді виходить, що Путін або щедро дозволив використовувати свій "світлий лік", або реклама - незаконна? Навіть не знаю, який варіант - кращий? Хоча, думаю, заперечувати в Кремлі б не стали. Що ще є кращим індикатором того, що ми і досі розглядаємо себе периферією "царства московитів"?


Ну і ще. Ця реклама ще й порушує законодавство України, де сказано, що іноземні громадяни не мають права брати участь в агітації.


"Стаття 64. Обмеження щодо ведення передвиборної агітації
1. Участь у передвиборній агітації забороняється:
1) особам, які не є громадянами України"


І тут не сказано, в якій ролі заборонена ця участь.


Ну, і, очевидно, для повного "бінго", ще й поширюють відповідну інфомацію і у вигляді газет, де замовник - це П. Порошенко, а особа, відповідальна за випуск, Южаніна.


Я навіть не знаю що це. Демонстративне ігнорування правил, чи спроба "красивого зливу"?






Вечірні Вісті


...

Думаю, що дехто вже бачив борди з рекламою Порошенка у другому турі. Ну, там де він дивиться на Путіна, а Путін дивиться на Порошенка. Зрозуміло, що цим хотіли сказати технологи діючого президента. Що він протистоїть не комусь, а особисто Путіну (хоча сам він вчора на ефірі заперечив, що вважає свого опонента "агентом Кремля"). Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написав політолог Петро Олещук. Але тут є один важливий момент. Оскільки законодавець передбачив, що політична реклама розповсюджується за допомогою рекламних засобів (п. 6. ст. 58 ЗУ Про вибори Президента України, де сказано, що різновидом агітації є "розміщення друкованих агітаційних матеріалів чи політичної реклами на носіях зовнішньої реклами"), є всі підстави для висновку, що до таких матеріалів повинні застосовуватись не лише норми законодавства про вибори, але й Закону України «Про рекламу». А у Законі України "Про рекламу" читаємо, що у рекламі забороняється "вміщувати зображення фізичної особи або використовувати її ім'я без письмової згоди цієї особи" (ст. 8, п. 1). Власне, це знає будь-хто, хто рекламу розміщував. То що тоді виходить, що Путін або щедро дозволив використовувати свій "світлий лік", або реклама - незаконна? Навіть не знаю, який варіант - кращий? Хоча, думаю, заперечувати в Кремлі б не стали. Що ще є кращим індикатором того, що ми і досі розглядаємо себе периферією "царства московитів"? Ну і ще. Ця реклама ще й порушує законодавство України, де сказано, що іноземні громадяни не мають права брати участь в агітації. "Стаття 64. Обмеження щодо ведення передвиборної агітації 1. Участь у передвиборній агітації забороняється: 1) особам, які не є громадянами України" І тут не сказано, в якій ролі заборонена ця участь. Ну, і, очевидно, для повного "бінго", ще й поширюють відповідну інфомацію і у вигляді газет, де замовник - це П. Порошенко, а особа, відповідальна за випуск, Южаніна. Я навіть не знаю що це. Демонстративне ігнорування правил, чи спроба "красивого зливу"? Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика