У разі нульового транзиту природного газу максимально ми зможемо імпортувати з Європи 5-7 млрд.куб.м газу на рік, - експерт - «Автоновости» » «Новости Дня»
Hodges
Опубликовано: 12:38, 18 апреля 2019
Украина / Авто

У разі нульового транзиту природного газу максимально ми зможемо імпортувати з Європи 5-7 млрд.куб.м газу на рік, - експерт - «Автоновости»

На тлі передвиборчих баталій, ми не повинні закривати очі на нагальні проблеми та загрози, які постають перед нами. Про це на своїй сторінці в "=68.ARD_ne35hez8wyVd98ekpAJsMvYcvWZLkexsi0jJdZ_ziYaQgCBZeToISrmG3JXDvadctYX8aPVS9YkL_3b6Pzi8y6jkGm7_AuqByPNIJiG3e70hW_REnEiBji9q07nTaIqNMGLByNydldNXrjOHlnJTDCipLxZ2PnATwR3ZJN9XS6D_9Y45HGRWKz_jv6zCDp0MpSjZYrfy&__tn__=-R]Фейсбуці"...
У разі нульового транзиту природного газу максимально ми зможемо імпортувати з Європи 5-7 млрд.куб.м газу на рік, - експерт - «Автоновости»
У разі нульового транзиту природного газу максимально ми зможемо імпортувати з Європи 5-7 млрд.куб.м газу на рік, - експерт - «Автоновости»

На тлі передвиборчих баталій, ми не повинні закривати очі на нагальні проблеми та загрози, які постають перед нами.


Про це на своїй сторінці в "=68.ARD_ne35hez8wyVd98ekpAJsMvYcvWZLkexsi0jJdZ_ziYaQgCBZeToISrmG3JXDvadctYX8aPVS9YkL_3b6Pzi8y6jkGm7_AuqByPNIJiG3e70hW_REnEiBji9q07nTaIqNMGLByNydldNXrjOHlnJTDCipLxZ2PnATwR3ZJN9XS6D_9Y45HGRWKz_jv6zCDp0MpSjZYrfy&__tn__=-R]Фейсбуці" повідомив експерт з питань енергетики Леонід Уніговський.
Я згоден з паном Коболєвим (іноді і це буває), що попереду у нас можливі суттєві випробування. Мова йде про переривання транзиту російського газу через ГТС України в опалювальний сезон 2019-2020 років. І справа не в тому, чи буде побудований, чи не буде Північний потік - 2 . Росія наполегливо готується до зупинення транзиту через українську територію з 01 січня 2020 року: накопичуються обсяги російського газу в підземних сховищах Європи, укладаються угоди про постачання скрапленого газу в рахунок зобов'язань Газпрому для європейських споживачів. Все це може призвести до того, що в опалювальний сезон 2019-2020 років ми можемо опинитися сам на сам з нашими проблемами.
Як свідчать розрахунки, у разі нульового транзиту природного газу через нашу територію, максимально ми зможемо імпортувати з Європи 5-7 млрд.куб.м газу на рік. Цього для нас явно недостатньо. Вихід - і тут я підтримую пана Коболєва - накопичення в наших ПСГ близько 20 млрд. куб.м газу. І це потрібно робити саме зараз, влітку.
Що для цього потрібно. Перш за все - фінансові ресурси. Це справа країни, а не тільки компанії Нафтогаз. На мій погляд, потрібне окреме рішення Уряду, або, навіть, ухвалення окремого закону «Про стратегічні резерви природного газу» з визначенням відповідного фінансового механізму щодо їх забезпечення.
Друге - це проблема, яка частково вже вирішувалась в 2009 році - реверс природного газу із заходу України на її схід. Це робота Укртрансгазу, але до цього потрібно готуватися вже зараз.
Ми повинні тверезо дивитися на ситуацію і розуміти, з чим ми можемо стикнутися вже найближчим часом.



Вечірні Вісті


...

На тлі передвиборчих баталій, ми не повинні закривати очі на нагальні проблеми та загрози, які постають перед нами. Про це на своїй сторінці в "=68.ARD_ne35hez8wyVd98ekpAJsMvYcvWZLkexsi0jJdZ_ziYaQgCBZeToISrmG3JXDvadctYX8aPVS9YkL_3b6Pzi8y6jkGm7_AuqByPNIJiG3e70hW_REnEiBji9q07nTaIqNMGLByNydldNXrjOHlnJTDCipLxZ2PnATwR3ZJN9XS6D_9Y45HGRWKz_jv6zCDp0MpSjZYrfy

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика