5,1 мільйонів українців хочуть мігрувати, - експерт - «Происшествия» » «Новости Дня»
Аристарх
Опубликовано: 16:28, 11 июня 2019
Украина / Происшествия и криминал

5,1 мільйонів українців хочуть мігрувати, - експерт - «Происшествия»

Дякуючи співпраці з Research & Branding Group можемо отримувати соціологічні дослідження по темам, які найчастіше стають головними в медіа. Цього разу Національна Рада економічного розвитку звернулась щодо дослідження...
5,1 мільйонів українців хочуть мігрувати, - експерт - «Происшествия»
5,1 мільйонів українців хочуть мігрувати, - експерт - «Происшествия»

Дякуючи співпраці з Research & Branding Group можемо отримувати соціологічні дослідження по темам, які найчастіше стають головними в медіа. Цього разу Національна Рада економічного розвитку звернулась щодо дослідження теми трудової міграції.


Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.


Ми її знаємо лише по тому скільки грошей українці перераховують із закордону через банки. І на цьому наші знання закінчуються. Держава навіть не знає скільки наших громадян покинуло країну назавжди, а яка кількість працює періодично повертаючись до України. 3% українців планують працювати за кордоном та не бажають повертатися назад. А 9% наших громадян хочуть виїхати на роботу та повернутися до дому. Якщо взяти розрахункову кількість громадян України в 42,4 млн, то 1,3 млн людей хочуть покинути країну в пошуках кращої долі та не повертатися ніколи. Ще 3,8млн розглядають трудову міграцію, як спосіб заробити. Загалом 5,1млн українців хочуть виїхати за кордон на заробітки. 80,2% опитаних за будь-яких умов не бажають виїжджати працювати за кордон, а 7,8% не можуть надати точної відповіді.
При цьому лише 8,8% від тих, хто має бажання стати трудовим мігрантом готовий працювати лише за власною спеціальністю. Усі інші відповіли, що готові працювати на будь-якій роботі, або це залежить від обставин, або не мають думки з цього приводу. При цьому 17,3% опитаних відповіли, що вони були за кордоном за останній рік, а це становить 7,5млн громадян.
8,5% дали відповідь, що вони вже колись працювали за кордоном, що складає не менше 3,6 млн українців. Відпочивали за кордоном 15,3% громадян, тобто мінімум 6,5 млн осіб. До родичів або друзів із країни виїжджало 9,2% людей, або 3,9 млн. 4% бували поза Україною у відрядженнях, а це 1,7 млн. Але більшість громадян нашої країни ніколи не були за кордоном, а саме 51,6%. 15,6% не змогли відповісти на це питання.
Що випливає з цього опитування? По-перше, потенціал трудової міграції з країни присутній у кількості 5 млн людей. По-друге, дані лише приблизні, оскільки після перепису населення України може статися, що станом на 2019 рік чисельність населення складала не 42,4 млн осіб, а 36млн. Тоді потенціал трудової міграції складає 4,3 млн громадян, які будуть розвивати інші країни, залишаючи наших пенсіонерів наодинці. По-третє, переважна більшість хоче жити у власній країні за будь-яких умов. Поза увагою дослідження залишилось питання віку тих, хто хоче мігрувати з країни. Скоріше за все воно показало би, що переважна частка тих, хто хоче працювати за кордоном - це люди від 18 до 30 років, які вірять у себе, але не зовсім в державу. Саме така ситуація спостерігалася в країнах Східної Європи. Четверте, трудові мігранти є потенційною рушійною силою країни, у тому числі реформ, якщо вони будуть повертатися до України. У будь-якому процесі можна шукати негатив, а можна бачити в ньому й позитив. Хоча й лише на майбутнє.
Опитування проводилося R&B Group травня у 24 областях і Києві серед 2001 респондента. Похибка становить 2,4%.



Вечірні Вісті


...

Дякуючи співпраці з Research

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика