Іван Крулько: «Батьківщина» стоятиме на захисті парламентаризму - «Культура» » «Новости Дня»
Анна
Опубликовано: 20:06, 11 сентября 2019
Украина / Культура

Іван Крулько: «Батьківщина» стоятиме на захисті парламентаризму - «Культура»

«Батьківщина» стоятиме на захисті парламентаризму, адже це те, на чому базується Українська державність. Про це заявив заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час виступу в сесійній...
Іван Крулько: «Батьківщина» стоятиме на захисті парламентаризму - «Культура»
Іван Крулько: «Батьківщина» стоятиме на захисті парламентаризму - «Культура»

«Батьківщина» стоятиме на захисті парламентаризму, адже це те, на чому базується Українська державність.


Про це заявив заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час виступу в сесійній залі.


Він нагадав про доленосні для країни рішення, які ухвалювались парламентом у 1991, 2004 та 2014 роках.


«1 серпня 1991 року на цій трибуні (ще в парламенті УРСР) виступав президент США Джордж Буш-старший, який закликав тодішніх депутатів підтримати союзний договір і залишитись частиною СРСР. Та замість цього за три тижні парламент прийняв Акт Державної незалежності України, а 1 грудня на референдумі 92% українців проголосували за незалежну Україну. У 2004-му під час Помаранчевої Революції парламент вирішив політичну кризу, а у 2014-му, коли палав Майдан, показав, що в Україні є парламентаризм і залишився єдиним легітимним органом», - зазначив політик.


Іван Крулько зауважив, що «Батьківщина» підтримує швидкі зміни, але побоюється, щоб разом із ними не викинули і не знищили парламентаризм в Україні.


Народний депутат закликав президію та фракції зібрати робочу групу і обговорити зміни до Регламенту Верховної Ради України.


«Закони треба ухвалювати, але відповідно до Регламенту. Не треба законодавчого спаму, але народний депутат має право виступити з трибуни, захистити свій закон і поправки, мати можливість пояснити українському народу, чому той чи інший закон є шкідливим для держави. Коли він, по суті, позбудеться будь-яких прав у цій сесійній залі, навіть виступити щодо поправки до законопроекту, який розглядається, тоді в ключовий момент історії не буде кому стати на захист Української держави», - пояснив він.


На думку Івана Крулька, треба захистити статус народного депутата зі збереженням контрольної функції парламенту.


«Незалежно, чи депутат при владі, чи в опозиції, він є представником українського народу із усіма повноваженнями, які йому надані Конституцією та законами України. Тому ми захищатимемо парламентаризм, права народних депутатів і обіцяємо напрацювати комплексні зміни до Регламенту ВРУ, щоб всі права і влади, і меншості були повною мірою збережені законом про Регламент», - підсумував він.


ba.org.ua




...

«Батьківщина» стоятиме на захисті парламентаризму, адже це те, на чому базується Українська державність. Про це заявив заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час виступу в сесійній залі. Він нагадав про доленосні для країни рішення, які ухвалювались парламентом у 1991, 2004 та 2014 роках. «1 серпня 1991 року на цій трибуні (ще в парламенті УРСР) виступав президент США Джордж Буш-старший, який закликав тодішніх депутатів підтримати союзний договір і залишитись частиною СРСР. Та замість цього за три тижні парламент прийняв Акт Державної незалежності України, а 1 грудня на референдумі 92% українців проголосували за незалежну Україну. У 2004-му під час Помаранчевої Революції парламент вирішив політичну кризу, а у 2014-му, коли палав Майдан, показав, що в Україні є парламентаризм і залишився єдиним легітимним органом», - зазначив політик. Іван Крулько зауважив, що «Батьківщина» підтримує швидкі зміни, але побоюється, щоб разом із ними не викинули і не знищили парламентаризм в Україні. Народний депутат закликав президію та фракції зібрати робочу групу і обговорити зміни до Регламенту Верховної Ради України. «Закони треба ухвалювати, але відповідно до Регламенту. Не треба законодавчого спаму, але народний депутат має право виступити з трибуни, захистити свій закон і поправки, мати можливість пояснити українському народу, чому той чи інший закон є шкідливим для держави. Коли він, по суті, позбудеться будь-яких прав у цій сесійній залі, навіть виступити щодо поправки до законопроекту, який розглядається, тоді в ключовий момент історії не буде кому стати на захист Української держави», - пояснив він. На думку Івана Крулька, треба захистити статус народного депутата зі збереженням контрольної функції парламенту. «Незалежно, чи депутат при владі, чи в опозиції, він є представником українського народу із усіма повноваженнями, які йому надані Конституцією та законами України. Тому ми захищатимемо парламентаризм, права народних депутатів і обіцяємо напрацювати комплексні зміни до Регламенту ВРУ, щоб всі права і влади, і меншості були повною мірою збережені законом про Регламент», - підсумував він. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика