Вадим Івченко: Одразу після відкриття ринку іноземці можуть викупити 25% нашої землі - «Происшествия» » «Новости Дня»
Ford
Опубликовано: 00:23, 29 октября 2019
Украина / Происшествия и криминал

Вадим Івченко: Одразу після відкриття ринку іноземці можуть викупити 25% нашої землі - «Происшествия»

«Батьківщина» вимагає відкликати протягнутий аграрним комітетом законопроєкт про ринок землі, адже він дозволяє купівлю сільгоспземлі компаніям з іноземними інвестиціями. Про це в ефірі телеканалу...
Вадим Івченко: Одразу після відкриття ринку іноземці можуть викупити 25% нашої землі - «Происшествия»
Вадим Івченко: Одразу після відкриття ринку іноземці можуть викупити 25% нашої землі - «Происшествия»

«Батьківщина» вимагає відкликати протягнутий аграрним комітетом законопроєкт про ринок землі, адже він дозволяє купівлю сільгоспземлі компаніям з іноземними інвестиціями.


Про це в ефірі телеканалу «Рада» заявив народний депутат від фракції «Батьківщина» Вадим Івченко.


«Хочу нагадати, що компанії з іноземними інвестиціями (холдинги та окремі сільгоспкомпанії) обробляють до 8 млн гектарів української землі. А це майже 25% всієї землі. Після можливого відкриття ринку землі вони будуть одразу ж викуплені. А український фермер не матиме можливість конкурувати з «дешевими» іноземними коштами, адже у власній країні не зможе отримати кредит під невеликі відсотки», - каже депутат.


За його словами, Світовий банк наполягатиме на тому, щоб ринок землі відкривався саме за умов, запропонованих у законопроєкті, який підтримав аграрний Комітет ВРУ і який відкриває можливість іноземному капіталу вкладати кошти в чорноземи.


«Батьківщина» рішуче налаштована захищати українського фермера та сільгосптоваровиробника, якого влада, за відсутності аграрної стратегії, цілком імовірно залишить без землі. Саме для цього депутатами фракції були напрацьовані законопроєкти, якими пропонується, по-перше, запитати в українців їхнє ставлення щодо відкриття ринку землі на Всеукраїнському референдумі. По-друге, паралельно через фінансову підтримку та дотації зробити українських сільгосптоваровиробників конкурентоспроможними», - наголосив Вадим Івченко.



ba.org.ua


...

«Батьківщина» вимагає відкликати протягнутий аграрним комітетом законопроєкт про ринок землі, адже він дозволяє купівлю сільгоспземлі компаніям з іноземними інвестиціями. Про це в ефірі телеканалу «Рада» заявив народний депутат від фракції «Батьківщина» Вадим Івченко. «Хочу нагадати, що компанії з іноземними інвестиціями (холдинги та окремі сільгоспкомпанії) обробляють до 8 млн гектарів української землі. А це майже 25% всієї землі. Після можливого відкриття ринку землі вони будуть одразу ж викуплені. А український фермер не матиме можливість конкурувати з «дешевими» іноземними коштами, адже у власній країні не зможе отримати кредит під невеликі відсотки», - каже депутат. За його словами, Світовий банк наполягатиме на тому, щоб ринок землі відкривався саме за умов, запропонованих у законопроєкті, який підтримав аграрний Комітет ВРУ і який відкриває можливість іноземному капіталу вкладати кошти в чорноземи. «Батьківщина» рішуче налаштована захищати українського фермера та сільгосптоваровиробника, якого влада, за відсутності аграрної стратегії, цілком імовірно залишить без землі. Саме для цього депутатами фракції були напрацьовані законопроєкти, якими пропонується, по-перше, запитати в українців їхнє ставлення щодо відкриття ринку землі на Всеукраїнському референдумі. По-друге, паралельно через фінансову підтримку та дотації зробити українських сільгосптоваровиробників конкурентоспроможними», - наголосив Вадим Івченко. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика