Юлія Тимошенко: Люди з особливими потребами чекають на системний державний захист - «Культура» » «Новости Дня»
Октябрина
Опубликовано: 16:33, 04 ноября 2019
Украина / Культура

Юлія Тимошенко: Люди з особливими потребами чекають на системний державний захист - «Культура»

Влада мусить передбачити захист людей з особливими потребами, надати гідне фінансування базових програм не за залишковим принципом, забезпечити виплати не нижчі, від прожиткового мінімуму та розробити відповідне...
Юлія Тимошенко: Люди з особливими потребами чекають на системний державний захист - «Культура»
Юлія Тимошенко: Люди з особливими потребами чекають на системний державний захист - «Культура»

Влада мусить передбачити захист людей з особливими потребами, надати гідне фінансування базових програм не за залишковим принципом, забезпечити виплати не нижчі, від прожиткового мінімуму та розробити відповідне законодавство щодо людей з інвалідністю.


Про це заявила лідерка фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко на засіданні Комітету з питань соціальної політики.


За її словами, державна підтримка людей з особливими потребами має стати пріоритетом для нинішнього уряду.


Лідерка «Батьківщини» зауважила, що відповідно до Міжнародної конвенції «Про права людей з інвалідністю», при всіх міністерствах мають бути створені обов'язкові інституції зі спеціально визначеними функціями щодо забезпечення прав людей з особливими потребами.


«Пропозиція «Батьківщини» дуже проста. Насамперед, потрібно у складі парламентського комітету створити спеціальний підкомітет з питань соціального захисту і реабілітації осіб з інвалідністю та регулювання діяльності їх підприємств і громадських об'єднань. Треба негайно переглянути та посилити ті закони, які забезпечують виконання Конвенції стосовно людей з інвалідністю», - зазначила Юлія Тимошенко.


Також лідер партії наголосила на тому, що соціальна допомога людям з особливими потребами не може бути нижчою за мінімальний прожитковий мінімум. Окрім того, треба передбачити в бюджеті на 2020 рік державне фінансування програм у рамках концепції «безбар'єрна країна». Варто також звернути увагу на необхідність підвищення фінансування реабілітаційних закладів для осіб з особливими потребами, забезпечити рівність фінансування програм для громадських організацій.


Політик закликала представників громадських організацій розробити нові порядки розподілу державних коштів.


«Потрібно створити спеціальну систему соціального захисту, як у контексті забезпечення роботою, так і в контексті фінансування. Виділення коштів на програми для людей з особливими потребами повинно здійснюватися системно, а не за залишковим принципом», - підсумувала Юлія Тимошенко.


ba.org.ua


...

Влада мусить передбачити захист людей з особливими потребами, надати гідне фінансування базових програм не за залишковим принципом, забезпечити виплати не нижчі, від прожиткового мінімуму та розробити відповідне законодавство щодо людей з інвалідністю. Про це заявила лідерка фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко на засіданні Комітету з питань соціальної політики. За її словами, державна підтримка людей з особливими потребами має стати пріоритетом для нинішнього уряду. Лідерка «Батьківщини» зауважила, що відповідно до Міжнародної конвенції «Про права людей з інвалідністю», при всіх міністерствах мають бути створені обов'язкові інституції зі спеціально визначеними функціями щодо забезпечення прав людей з особливими потребами. «Пропозиція «Батьківщини» дуже проста. Насамперед, потрібно у складі парламентського комітету створити спеціальний підкомітет з питань соціального захисту і реабілітації осіб з інвалідністю та регулювання діяльності їх підприємств і громадських об'єднань. Треба негайно переглянути та посилити ті закони, які забезпечують виконання Конвенції стосовно людей з інвалідністю», - зазначила Юлія Тимошенко. Також лідер партії наголосила на тому, що соціальна допомога людям з особливими потребами не може бути нижчою за мінімальний прожитковий мінімум. Окрім того, треба передбачити в бюджеті на 2020 рік державне фінансування програм у рамках концепції «безбар'єрна країна». Варто також звернути увагу на необхідність підвищення фінансування реабілітаційних закладів для осіб з особливими потребами, забезпечити рівність фінансування програм для громадських організацій. Політик закликала представників громадських організацій розробити нові порядки розподілу державних коштів. «Потрібно створити спеціальну систему соціального захисту, як у контексті забезпечення роботою, так і в контексті фінансування. Виділення коштів на програми для людей з особливими потребами повинно здійснюватися системно, а не за залишковим принципом», - підсумувала Юлія Тимошенко. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика