Довічно ув'язнений хотів домогтися звільнення через клінічну смерть - «Культура» » «Новости Дня»
Coleman
Опубликовано: 00:01, 12 ноября 2019
Украина / Культура

Довічно ув'язнений хотів домогтися звільнення через клінічну смерть - «Культура»

У США засуджений довічно стверджував, що повинен вийти на свободу, оскільки вже відбув покарання. Адже воно передбачає ув'язнення до моменту смерті, а кілька років тому він пережив зупинку серця і ненадовго "помер". Відповідний...
Довічно ув'язнений хотів домогтися звільнення через клінічну смерть - «Культура»
Довічно ув'язнений хотів домогтися звільнення через клінічну смерть - «Культура»

У США засуджений довічно стверджував, що повинен вийти на свободу, оскільки вже відбув покарання. Адже воно передбачає ув'язнення до моменту смерті, а кілька років тому він пережив зупинку серця і ненадовго "помер".


Відповідний позов Бенджаміна Шрайбер подав ще у 2018 році. Районний суд відмовив в'язню, але його адвокати оскаржили це рішення й подали апеляцію, повідомляє BBC.



Шрайбера засудили до довічного позбавлення волі у 1996 році у штаті Айова - через вбивство. Його вирок не передбачає права умовно-дострокового звільнення.


У 2015 році у чоловіка через камені у нирках розвинулося зараження крові. Засуджений пережив зупинку серця, проте лікарям вдалося його врятувати. Повністю пройшовши реабілітацію, Шрайбер повернувся до в'язниці.


У своєму позові він зазначив, що реанімація відбулася проти його волі. На думку Шрайбера, його клінічна смерть означає, що покарання є технічно завершеним. Судді ж заявили, що попри оригінальність звернення аргументи в'язня є не надто переконливими.


Мовляв, він власноруч підписав юридичні документи у цій справі, тож навряд чи можна вважати його мертвим. Апеляційний суд відмовив Шрайбер і наголосив: його вирок не закінчиться, доки судмедексперт не констатує його смерть.


24tv.ua


...

У США засуджений довічно стверджував, що повинен вийти на свободу, оскільки вже відбув покарання. Адже воно передбачає ув'язнення до моменту смерті, а кілька років тому він пережив зупинку серця і ненадовго "помер". Відповідний позов Бенджаміна Шрайбер подав ще у 2018 році. Районний суд відмовив в'язню, але його адвокати оскаржили це рішення й подали апеляцію, повідомляє BBC. Шрайбера засудили до довічного позбавлення волі у 1996 році у штаті Айова - через вбивство. Його вирок не передбачає права умовно-дострокового звільнення. У 2015 році у чоловіка через камені у нирках розвинулося зараження крові. Засуджений пережив зупинку серця, проте лікарям вдалося його врятувати. Повністю пройшовши реабілітацію, Шрайбер повернувся до в'язниці. У своєму позові він зазначив, що реанімація відбулася проти його волі. На думку Шрайбера, його клінічна смерть означає, що покарання є технічно завершеним. Судді ж заявили, що попри оригінальність звернення аргументи в'язня є не надто переконливими. Мовляв, він власноруч підписав юридичні документи у цій справі, тож навряд чи можна вважати його мертвим. Апеляційний суд відмовив Шрайбер і наголосив: його вирок не закінчиться, доки судмедексперт не констатує його смерть. 24tv.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика