Сергій Бабкін перевтілився до невпізнанності заради ролі у фільмі «Чорний ворон» - «Культура» » «Новости Дня»
Michaelson
Опубликовано: 20:14, 18 ноября 2019
Украина / Культура

Сергій Бабкін перевтілився до невпізнанності заради ролі у фільмі «Чорний ворон» - «Культура»

Відомий український музикант і тренер-переможець вокального шоу «Голос країни» Сергій Бабкін виконає роль у фільмі «Чорний ворон». Картина відтворює одну зі сторінок української історії - боротьбу українських повстанців...
Сергій Бабкін перевтілився до невпізнанності заради ролі у фільмі «Чорний ворон» - «Культура»
Сергій Бабкін перевтілився до невпізнанності заради ролі у фільмі «Чорний ворон» - «Культура»

Відомий український музикант і тренер-переможець вокального шоу «Голос країни» Сергій Бабкін виконає роль у фільмі «Чорний ворон». Картина відтворює одну зі сторінок української історії - боротьбу українських повстанців Холодного Яру проти радянської влади у 1920-х роках. В історичній драмі зірка з'явиться в неочікуваному образі містичного Варфоломія. У фільмі він зображений як вічний гайдамака, який веде аскетичний спосіб життя та живе у підземеллях Мотронинського монастиря, що свого часу був укриттям повстанців. Він проводить тунелями холодноярців, рятуючи їм життя.


«У Варфоломія ніби немає віку, він є провідником у містичний світ - людиною, яка проходить крізь століття і з'являється в той момент, коли може врятувати тих, хто цього потребує, - ділиться Сергій Бабкін. - Мені дуже приємно, що мене запросили приєднатися до команди повнометражного фільму «Чорний Ворон», який відтворює одну з найдраматичніших сторінок новітньої історії України. Сподіваюся, глядачі отримають задоволення від нашої роботи, це буде головна нагорода».


Сцени за участю Сергія Бабкіна знімали на території Києво-Печерської лаври та у підвалах закинутого київського винзаводу. Режисер Тарас Ткаченко розповів, що, незважаючи на щільний графік, артист охоче погодився на пропозицію взяти участь у зніманнях. Артист у кадрі змінився до невпізнанності. За сюжетом Варфоломій - старий аскет, ніхто не знає скільки йому років. Тож над образом старанно працювала команда гримерів на чолі з художником по гриму Ларисою Сапанович. За режисерським задумом, у Варфоломія довге розкуйовджене волосся, недбала пошарпана борода та шрам на пів обличчя, що закриває око. Щоб зістарити Сергія і зробити максимально схожим зі своїм містичним персонажем, довелося наносити грим у кілька шарів, окремо вимальовуючи кожну зморшку та шрам. Кожного знімального дня гримери витрачали понад дві години для відтворення усіх деталей образу. Кропітка робота команди художників вийшла бездоганною - у кадрі музикант виглядає старшим фактично на сорок років. Попри моторошну локацію та холод, актор почувався на знімальному майданчику впевнено та професійно впорався з акторською грою.


Герой Сергія Бабкіна має реальний прототип - Архімандрит Мельхіседек (Матвій Значко-Яворський), очільник Мотронинського монастиря. У 1768 році саме його заклики до гайдамацького повстання стали поштовхом до славнозвісної Коліївщини. Після розгрому повстання, Катерина II наказала зробити монастир жіночим, аби в ньому більше не палав холодноярський вогонь. Події повторились у 1918 році, коли перші загони самооборони повстанців готувались до боротьби. Відомо, що під монастирем є маловивчені величезні підземелля, ходи та льохи.


"Вечірні Вісті"



...

Відомий український музикант і тренер-переможець вокального шоу «Голос країни» Сергій Бабкін виконає роль у фільмі «Чорний ворон». Картина відтворює одну зі сторінок української історії - боротьбу українських повстанців Холодного Яру проти радянської влади у 1920-х роках. В історичній драмі зірка з'явиться в неочікуваному образі містичного Варфоломія. У фільмі він зображений як вічний гайдамака, який веде аскетичний спосіб життя та живе у підземеллях Мотронинського монастиря, що свого часу був укриттям повстанців. Він проводить тунелями холодноярців, рятуючи їм життя. «У Варфоломія ніби немає віку, він є провідником у містичний світ - людиною, яка проходить крізь століття і з'являється в той момент, коли може врятувати тих, хто цього потребує, - ділиться Сергій Бабкін. - Мені дуже приємно, що мене запросили приєднатися до команди повнометражного фільму «Чорний Ворон», який відтворює одну з найдраматичніших сторінок новітньої історії України. Сподіваюся, глядачі отримають задоволення від нашої роботи, це буде головна нагорода». Сцени за участю Сергія Бабкіна знімали на території Києво-Печерської лаври та у підвалах закинутого київського винзаводу. Режисер Тарас Ткаченко розповів, що, незважаючи на щільний графік, артист охоче погодився на пропозицію взяти участь у зніманнях. Артист у кадрі змінився до невпізнанності. За сюжетом Варфоломій - старий аскет, ніхто не знає скільки йому років. Тож над образом старанно працювала команда гримерів на чолі з художником по гриму Ларисою Сапанович. За режисерським задумом, у Варфоломія довге розкуйовджене волосся, недбала пошарпана борода та шрам на пів обличчя, що закриває око. Щоб зістарити Сергія і зробити максимально схожим зі своїм містичним персонажем, довелося наносити грим у кілька шарів, окремо вимальовуючи кожну зморшку та шрам. Кожного знімального дня гримери витрачали понад дві години для відтворення усіх деталей образу. Кропітка робота команди художників вийшла бездоганною - у кадрі музикант виглядає старшим фактично на сорок років. Попри моторошну локацію та холод, актор почувався на знімальному майданчику впевнено та професійно впорався з акторською грою. Герой Сергія Бабкіна має реальний прототип - Архімандрит Мельхіседек (Матвій Значко-Яворський), очільник Мотронинського монастиря. У 1768 році саме його заклики до гайдамацького повстання стали поштовхом до славнозвісної Коліївщини. Після розгрому повстання, Катерина II наказала зробити монастир жіночим, аби в ньому більше не палав холодноярський вогонь. Події повторились у 1918 році, коли перші загони самооборони повстанців готувались до боротьби. Відомо, що під монастирем є маловивчені величезні підземелля, ходи та льохи. "Вечірні Вісті" .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика