Власники собак платитимуть за неприбрані екскременти: штрафи і заборони нового закону - «Автоновости» » «Новости Дня»
Anderson
Опубликовано: 00:00, 11 ноября 2021
Украина / Авто

Власники собак платитимуть за неприбрані екскременти: штрафи і заборони нового закону - «Автоновости»

В Україні посилили відповідальність власників домашніх тварин, особливо собак. Це передбачає закон, який набув чинності, інформує UAINFO.org. Закон передбачає таке покарання: штраф у розмірі 170-340 грн за вигул собак без намордників (згідно з переліком небезпечних порід) або не у відведених для цього місцях і за неприбирання їхніх екскрементів. 340-850 грн за ті ж порушення для посадових осіб; штраф 340-510 грн, якщо порушення відбулося повторно протягом року (для посадовців – 510-1 020 грн); штраф  1 700-3 400 грн і конфіскація
Власники собак платитимуть за неприбрані екскременти: штрафи і заборони нового закону - «Автоновости»
Власники собак платитимуть за неприбрані екскременти: штрафи і заборони нового закону - «Автоновости»

В Україні посилили відповідальність власників домашніх тварин, особливо собак.


Це передбачає закон, який набув чинності, інформує UAINFO.org.


Закон передбачає таке покарання:


штраф у розмірі 170-340 грн за вигул собак без намордників (згідно з переліком небезпечних порід) або не у відведених для цього місцях і за неприбирання їхніх екскрементів. 340-850 грн за ті ж порушення для посадових осіб;


штраф 340-510 грн, якщо порушення відбулося повторно протягом року (для посадовців – 510-1 020 грн);


штраф  1 700-3 400 грн і конфіскація тварини, якщо через порушення було завдано шкоди іншій людині чи її майну (3 400-5 100 грн для посадовців).


Закон забороняє:


пересувні цирки з тваринами, пересувні зоопарки та виставки із тваринами;


негуманне дресирування, дарування тварин як призи;


використання тварин у рекламі розваг і закладів харчування;


залишати тварину саму в автомобілі при температурі +20°C або -5°C;


залишати тварину прив'язаною у громадських місцях, поблизу зупинок, біля магазинів тощо;


топити, душити, труїти тварин та пропагувати жорстоке поводження.


Документом вводиться поняття "каліцтва" тварини та "тілесне ушкодження тварини", що є важливим для відмежування адміністративної відповідальності від кримінальної, і як результат, більш ефективного їх застосування до винних осіб.


Як пояснила Марина Суркова, віцепрезидентка Асоціації зоозахисних організацій України, поняття жорстокого поводження тепер стосується всіх тварин – і сільськогосподарських, і диких, і домашніх, і безпритульних.


"Також до кримінальної відповідальності віднесені насильницькі дії щодо тварини, спрямовані на задоволення статевої пристрасті. Нововведенням є також криміналізація пропаганди жорстокого поводження з тваринами. Догхантери будуть притягатись до кримінальної відповідальності за свою пропаганду", – зазначила експертка.


Що стосується сільськогосподарських тварин – їх потрібно забивати гуманно, відповідно до правил забою.


"Утримувати тварину до забою необхідно в належних умовах, які відповідають її фізіологічним та біологічним особливостям. Не зважаючи на те, що ця тварина вирощується для вжиття в їжу, не треба перетворювати її життя на суцільне жахіття", – додала Суркова.


В Україні наразі ще немає переліку небезпечних порід собак. Його повинен затвердити Кабмін.


Наразі серед документів уряду з цього приводу існує лише постанова від 2002 року. У ній існує перелік "порід, відповідальність власників яких підлягає обовʼязковому страхуванню за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам". У цьому списку понад 80 різних порід, зокрема вівчарки, бульдоги, бультер’єри, добермани, лабрадори, мастифи, ротвейлери, сенбернари, тер’єри, хаскі.


...

В Україні посилили відповідальність власників домашніх тварин, особливо собак. Це передбачає закон, який набув чинності, інформує UAINFO.org. Закон передбачає таке покарання: штраф у розмірі 170-340 грн за вигул собак без намордників (згідно з переліком небезпечних порід) або не у відведених для цього місцях і за неприбирання їхніх екскрементів. 340-850 грн за ті ж порушення для посадових осіб; штраф 340-510 грн, якщо порушення відбулося повторно протягом року (для посадовців – 510-1 020 грн); штраф 1 700-3 400 грн і конфіскація тварини, якщо через порушення було завдано шкоди іншій людині чи її майну (3 400-5 100 грн для посадовців). Закон забороняє: пересувні цирки з тваринами, пересувні зоопарки та виставки із тваринами; негуманне дресирування, дарування тварин як призи; використання тварин у рекламі розваг і закладів харчування; залишати тварину саму в автомобілі при температурі 20°C або -5°C; залишати тварину прив'язаною у громадських місцях, поблизу зупинок, біля магазинів тощо; топити, душити, труїти тварин та пропагувати жорстоке поводження. Документом вводиться поняття "каліцтва" тварини та "тілесне ушкодження тварини", що є важливим для відмежування адміністративної відповідальності від кримінальної, і як результат, більш ефективного їх застосування до винних осіб. Як пояснила Марина Суркова, віцепрезидентка Асоціації зоозахисних організацій України, поняття жорстокого поводження тепер стосується всіх тварин – і сільськогосподарських, і диких, і домашніх, і безпритульних. "Також до кримінальної відповідальності віднесені насильницькі дії щодо тварини, спрямовані на задоволення статевої пристрасті. Нововведенням є також криміналізація пропаганди жорстокого поводження з тваринами. Догхантери будуть притягатись до кримінальної відповідальності за свою пропаганду", – зазначила експертка. Що стосується сільськогосподарських тварин – їх потрібно забивати гуманно, відповідно до правил забою. "Утримувати тварину до забою необхідно в належних умовах, які відповідають її фізіологічним та біологічним особливостям. Не зважаючи на те, що ця тварина вирощується для вжиття в їжу, не треба перетворювати її життя на суцільне жахіття", – додала Суркова. В Україні наразі ще немає переліку небезпечних порід собак. Його повинен затвердити Кабмін. Наразі серед документів уряду з цього приводу існує лише постанова від 2002 року. У ній існує перелік "порід, відповідальність власників яких підлягає обовʼязковому страхуванню за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам". У цьому списку понад 80 різних порід, зокрема вівчарки, бульдоги, бультер’єри, добермани, лабрадори, мастифи, ротвейлери, сенбернари, тер’єри, хаскі. .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика