Вадим Івченко: «Батьківщина» системно підійшла до питання боротьби з рейдерством - «Культура» » «Новости Дня»
Ирина
Опубликовано: 12:46, 25 марта 2019
Украина / Культура

Вадим Івченко: «Батьківщина» системно підійшла до питання боротьби з рейдерством - «Культура»

Рейдерство в Україні набуло сьогодні нечуваних масштабів. Спочатку це був звичайний бандитизм, але потім рейдери «порозумнішали» і почали...
Вадим Івченко: «Батьківщина» системно підійшла до питання боротьби з рейдерством - «Культура»

Рейдерство в Україні набуло сьогодні нечуваних масштабів. Спочатку це був звичайний бандитизм, але потім рейдери «порозумнішали» і почали використовувати юристів і правників для підробки статутних та інших документів, здійснювати перереєстрацію прав власності за сприяння нечистих на руку державних реєстраторів та нотаріусів тощо. Завершальний етап захоплення часто є силовим - за допомогою підрозділів внутрішніх справ та приватних охоронних структур. У цих протистояннях травмуються та навіть гинуть люди.


Про це в коментарі «ВВ» повідомив народний депутат від «Батьківщини», заступник голови комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин Вадим Івченко.


Влада неодноразово декларувала наступ на рейдерів, але найчастіше саме вона і виступає кінцевим бенефіціаром цього процесу. Рейдерство ще називають «бізнесом для держчиновників», які кришують дії нотаріусів, забезпечують невтручання правоохоронних органів і затягування розглядів цих справ у судах. А за десять днів захоплене підприємство, як правило, вже комусь перепродають. Тому це питання потрібно вирішувати комплексно.


По-перше: законодавчо запровадити низку антирейдерських заходів та встановити дієві запобіжники щодо захисту майнових прав власників і користувачів земельних ділянок для запобігання протиправному поглинанню і захопленню підприємств.


По-друге: потрібно посилити кримінальну та адміністративну відповідальність для людей, які можуть бути дотичні до цього процесу.


Найдієвішим запобіжником, звісно, стане працююча по-справжньому правоохоронна та судова система.


«Батьківщина» системно підійшла до питання боротьби з рейдерством. Нашою політичною силою майже в усіх областях було створено антирейдерські штаби, які допомагали постраждалим як юридичним супроводом, так і можливістю напряму звернутись до керівництва держави.


Також у «Новому курсі» покроково розписані шляхи боротьби з цим ганебним явищем, у першу чергу через прийняття відповідних законодавчих змін.


Нагадаю, Юлія Тимошенко запропонувала перевести всю облікову систему країни на blockchain-технології для збереження інформації, яка передусім дає право захистити персональні дані людини. Правильно створені державні реєстри саме в системі blockchain захистять їх від рейдерства і корупції.



Вечірні Вісті



...

Рейдерство в Україні набуло сьогодні нечуваних масштабів. Спочатку це був звичайний бандитизм, але потім рейдери «порозумнішали» і почали використовувати юристів і правників для підробки статутних та інших документів, здійснювати перереєстрацію прав власності за сприяння нечистих на руку державних реєстраторів та нотаріусів тощо. Завершальний етап захоплення часто є силовим - за допомогою підрозділів внутрішніх справ та приватних охоронних структур. У цих протистояннях травмуються та навіть гинуть люди. Про це в коментарі «ВВ» повідомив народний депутат від «Батьківщини», заступник голови комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин Вадим Івченко. Влада неодноразово декларувала наступ на рейдерів, але найчастіше саме вона і виступає кінцевим бенефіціаром цього процесу. Рейдерство ще називають «бізнесом для держчиновників», які кришують дії нотаріусів, забезпечують невтручання правоохоронних органів і затягування розглядів цих справ у судах. А за десять днів захоплене підприємство, як правило, вже комусь перепродають. Тому це питання потрібно вирішувати комплексно. По-перше: законодавчо запровадити низку антирейдерських заходів та встановити дієві запобіжники щодо захисту майнових прав власників і користувачів земельних ділянок для запобігання протиправному поглинанню і захопленню підприємств. По-друге: потрібно посилити кримінальну та адміністративну відповідальність для людей, які можуть бути дотичні до цього процесу. Найдієвішим запобіжником, звісно, стане працююча по-справжньому правоохоронна та судова система. «Батьківщина» системно підійшла до питання боротьби з рейдерством. Нашою політичною силою майже в усіх областях було створено антирейдерські штаби, які допомагали постраждалим як юридичним супроводом, так і можливістю напряму звернутись до керівництва держави. Також у «Новому курсі» покроково розписані шляхи боротьби з цим ганебним явищем, у першу чергу через прийняття відповідних законодавчих змін. Нагадаю, Юлія Тимошенко запропонувала перевести всю облікову систему країни на blockchain-технології для збереження інформації, яка передусім дає право захистити персональні дані людини. Правильно створені державні реєстри саме в системі blockchain захистять їх від рейдерства і корупції. Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика