Валерій Дубіль: «Медреформа» від влади призвела до погіршення епідемситуації в країні - «Мир» » «Новости Дня»
Остап
Опубликовано: 15:02, 21 февраля 2019
Мир / Украина

Валерій Дубіль: «Медреформа» від влади призвела до погіршення епідемситуації в країні - «Мир»

Про це сьогодні під час візиту на Чернігівщину заявив народний депутат з фракції «Батьківщина» Валерій Дубіль. За його словами, так звана медреформа від влади призвела до погіршення епідемситуацію...
Валерій Дубіль: «Медреформа» від влади призвела до погіршення епідемситуації в країні - «Мир»

Про це сьогодні під час візиту на Чернігівщину заявив народний депутат з фракції «Батьківщина» Валерій Дубіль.


За його словами, так звана медреформа від влади призвела до погіршення епідемситуацію в країні. Наразі українці залишились без бодай якогось захисту перед епідеміями кору та грипу, зазначає політик.


Народний депутат разом зі своє експертною групою «Здоров'я нації» не перший місяць розбирається у причинах епідемії кору в Україні і ще раніше наголошував, що передумовою до розгулу цієї хвороби в Україні стали провал вакцинації і наслідки невправної зміни потоків фінансування галузі.


«Ми проаналізували накази МОЗу, розпорядження Кабміну і галузеві Закони України щодо того, хто має відповідати за епідемситуацію в країні. І отримали неочікуваний результат: відповідальних немає. Мало того, немає і людей, які б проводили протиепідемічні заходи. Будете вражені, хто є бенефіціаром і поставив остаточну крапку в їхньому зникненні. Своїм підписом під законом про державні фінансові гарантії президент їх фактично знищив», - зазначає політик.


Валерій Дубіль нагадав, що чинним наказом МОЗу N 188 (від 17.05.2005), зареєстрованим в Мін'юсті 28 липня 2005 р. «Про затвердження Інструкції щодо організації епідеміологічного нагляду за кором» визначено, що «у разі виявлення хворого або спалаху на кір в організованих колективах, медичні працівники разом з лікарем-епідеміологом територіальної санітарно-епідеміологічної станції розробляють план протиепідемічних заходів та проводять епідрозслідування». Проте зараз такі заходи реалізовувати нікому.


«Функції районних і міських епідеміологів не передані нікому, як і не передані функції дільничних терапевтів та педіатрів. У нас тепер є «сімейні лікарі», але немає тих, хто б мав відповідати за протиепідемічні заходи в осередках інфекційного захворювання. Навіть в.о. Міністра Уляна Супрун жодного слова про участь лікарів первинної допомоги у цих заходах не говорить», - пояснив представник «Батьківщини».


Народний депутат нагадав, що до «реформи» при захворюванні дитини у дитячому садочку на кір, збирали лікарняну бригаду. До її складу входили педіатр, медпрацівник дитсадка, інфекціоніст і лікар районної дитячої лікарні. І ця бригада визначала, чи встановлювати карантин, розбиралась з контактами і щоденно оглядала всіх дітей садочка. При найменшій підозрі - дитину одразу відправляли в інфекційне відділення лікарні.


«Медреформа» знищила старе, не запропонувавши нове. І ця епідемія кору - це тільки її перша ластівка. Реформувати медицину потрібно, та не так, як це робить чинна команда «реформаторів». Спочатку треба побудувати тил, а потім руйнувати старе, щоб від цього не постраждали люди», - переконаний Валерій Дубіль.


ba.org.ua


...

Про це сьогодні під час візиту на Чернігівщину заявив народний депутат з фракції «Батьківщина» Валерій Дубіль. За його словами, так звана медреформа від влади призвела до погіршення епідемситуацію в країні. Наразі українці залишились без бодай якогось захисту перед епідеміями кору та грипу, зазначає політик. Народний депутат разом зі своє експертною групою «Здоров'я нації» не перший місяць розбирається у причинах епідемії кору в Україні і ще раніше наголошував, що передумовою до розгулу цієї хвороби в Україні стали провал вакцинації і наслідки невправної зміни потоків фінансування галузі. «Ми проаналізували накази МОЗу, розпорядження Кабміну і галузеві Закони України щодо того, хто має відповідати за епідемситуацію в країні. І отримали неочікуваний результат: відповідальних немає. Мало того, немає і людей, які б проводили протиепідемічні заходи. Будете вражені, хто є бенефіціаром і поставив остаточну крапку в їхньому зникненні. Своїм підписом під законом про державні фінансові гарантії президент їх фактично знищив», - зазначає політик. Валерій Дубіль нагадав, що чинним наказом МОЗу N 188 (від 17.05.2005), зареєстрованим в Мін'юсті 28 липня 2005 р. «Про затвердження Інструкції щодо організації епідеміологічного нагляду за кором» визначено, що «у разі виявлення хворого або спалаху на кір в організованих колективах, медичні працівники разом з лікарем-епідеміологом територіальної санітарно-епідеміологічної станції розробляють план протиепідемічних заходів та проводять епідрозслідування». Проте зараз такі заходи реалізовувати нікому. «Функції районних і міських епідеміологів не передані нікому, як і не передані функції дільничних терапевтів та педіатрів. У нас тепер є «сімейні лікарі», але немає тих, хто б мав відповідати за протиепідемічні заходи в осередках інфекційного захворювання. Навіть в.о. Міністра Уляна Супрун жодного слова про участь лікарів первинної допомоги у цих заходах не говорить», - пояснив представник «Батьківщини». Народний депутат нагадав, що до «реформи» при захворюванні дитини у дитячому садочку на кір, збирали лікарняну бригаду. До її складу входили педіатр, медпрацівник дитсадка, інфекціоніст і лікар районної дитячої лікарні. І ця бригада визначала, чи встановлювати карантин, розбиралась з контактами і щоденно оглядала всіх дітей садочка. При найменшій підозрі - дитину одразу відправляли в інфекційне відділення лікарні. «Медреформа» знищила старе, не запропонувавши нове. І ця епідемія кору - це тільки її перша ластівка. Реформувати медицину потрібно, та не так, як це робить чинна команда «реформаторів». Спочатку треба побудувати тил, а потім руйнувати старе, щоб від цього не постраждали люди», - переконаний Валерій Дубіль. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика