Юрій Гаврилечко: Банальні маніпуляції з цифрами в уряді видають за досягнення - «Мир» » «Новости Дня»
Smith
Опубликовано: 16:12, 28 мая 2019
Мир / Украина

Юрій Гаврилечко: Банальні маніпуляції з цифрами в уряді видають за досягнення - «Мир»

В цілому прем'єрство Гройсмана можна охарактеризувати як політичний компроміс коаліції. Саме цим пояснюється довгожительство цього уряду, який досягненнями похвалитися не може.
Юрій Гаврилечко: Банальні маніпуляції з цифрами в уряді видають за досягнення - «Мир»
Юрій Гаврилечко: Банальні маніпуляції з цифрами в уряді видають за досягнення - «Мир»

В цілому прем'єрство Гройсмана можна охарактеризувати як політичний компроміс коаліції. Саме цим пояснюється довгожительство цього уряду, який досягненнями похвалитися не може.


Про це у коментарі "ВВ" повідомив експерт Центру аналізу економічної політики Юрій Гаврилечко.




Наприклад, Гройсман похизувався накопиченими за час його прем'єрства 20 млрд доларів валютних резервів. Але забув сказати, що більша їхня частина - навіть не цінні папери, а просто записи у відповідному реєстрі. Нагадую, що МВФ нам не дає кредитів. Ті відносини, які в нас є із Фондом, можна назвати операцією з передачі прав на цінні папери. Тому говорити про збільшення резервів доволі сміливо.


Більше того, останніми роками спостерігаємо тенденцію щодо негативного сальдо зовнішньоторговельного балансу. Це означає, що Україна імпортує товарів та послуг більше, ніж експортує. У такому разі резерви накопичуються виключно завдяки позикам. Але я б не відносив позики до резервів, адже кредитні кошти потрібно віддавати.


Зростання економіки є також сумнівним досягненням прем'єра Гройсмана. За даними аудиту Рахункової палати за січень-березень цього року, планові доходи головного кошторису країни не виконано на 8%. Але й план видатків, найбільше за бюджетними програмами, не виконано на 9%. Це означає, що економіка падала, необхідну кількість грошей зібрати не вдалося, тому уряд не фінансував планові видатки і, вдаючись до дещо шахрайських методів, продемонстрував, що дефіцит держбюджету не збільшується. Тобто це банальні маніпуляції з цифрами, які видають за досягнення.


Єдиним, що можна було б віднести до заслуг уряду Гройсмана, це збільшення мінімальної зарплатні, якби не одне але. Фактично відбулося збільшення оподаткованого мінімуму. Бо сутність мінімалки полягає в тому, що з неї не беруться податки. З нашої ж вони вираховуються.



Вечірні Вісті



...

В цілому прем'єрство Гройсмана можна охарактеризувати як політичний компроміс коаліції. Саме цим пояснюється довгожительство цього уряду, який досягненнями похвалитися не може. Про це у коментарі "ВВ" повідомив експерт Центру аналізу економічної політики Юрій Гаврилечко. Наприклад, Гройсман похизувався накопиченими за час його прем'єрства 20 млрд доларів валютних резервів. Але забув сказати, що більша їхня частина - навіть не цінні папери, а просто записи у відповідному реєстрі. Нагадую, що МВФ нам не дає кредитів. Ті відносини, які в нас є із Фондом, можна назвати операцією з передачі прав на цінні папери. Тому говорити про збільшення резервів доволі сміливо. Більше того, останніми роками спостерігаємо тенденцію щодо негативного сальдо зовнішньоторговельного балансу. Це означає, що Україна імпортує товарів та послуг більше, ніж експортує. У такому разі резерви накопичуються виключно завдяки позикам. Але я б не відносив позики до резервів, адже кредитні кошти потрібно віддавати. Зростання економіки є також сумнівним досягненням прем'єра Гройсмана. За даними аудиту Рахункової палати за січень-березень цього року, планові доходи головного кошторису країни не виконано на 8%. Але й план видатків, найбільше за бюджетними програмами, не виконано на 9%. Це означає, що економіка падала, необхідну кількість грошей зібрати не вдалося, тому уряд не фінансував планові видатки і, вдаючись до дещо шахрайських методів, продемонстрував, що дефіцит держбюджету не збільшується. Тобто це банальні маніпуляції з цифрами, які видають за досягнення. Єдиним, що можна було б віднести до заслуг уряду Гройсмана, це збільшення мінімальної зарплатні, якби не одне але. Фактично відбулося збільшення оподаткованого мінімуму. Бо сутність мінімалки полягає в тому, що з неї не беруться податки. З нашої ж вони вираховуються. Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика