Українці платитимуть двічі за одну й ту саму послугу, - Юрій Гаврилечко - «Общество» » «Новости Дня»
Элеонора
Опубликовано: 15:39, 07 мая 2019
Общество / Украина

Українці платитимуть двічі за одну й ту саму послугу, - Юрій Гаврилечко - «Общество»

Закон про житлово-комунальні послуги від початку створювався для ускладнення життя споживачів, щоб вони в жодному разі не отримували ані якісних, ані будь-яких послуг. Про...
Українці платитимуть двічі за одну й ту саму послугу, - Юрій Гаврилечко - «Общество»
Українці платитимуть двічі за одну й ту саму послугу, - Юрій Гаврилечко - «Общество»

Закон про житлово-комунальні послуги від початку створювався для ускладнення життя споживачів, щоб вони в жодному разі не отримували ані якісних, ані будь-яких послуг.


Про це у коментарі "ВВ" повідомив експерт Центру аналізу економічної політики Юрій Гаврилечко.


З 1 травня, як передбачено цим документом, із споживачів послуг стягуватиметься абонплата. Справа в тому, що будинкові мережі, які було створено за радянських часів за державний кошт або в нових спорудах за рахунок самих мешканців, належать жителям. Це їхня власність. І за логікою, компанії-постачальники мали б платити власникам будинкових мереж за їхнє використання та підключення. Але в законі все навпаки. І це є унікальним прикладом, коли власники сплачують сторонній компанії за використання своєї ж власності! Така собі оренда навпаки.


На Заході абонплату введено задля того, щоб постачальник забезпечував функціонування мереж навіть за умови, якщо людина наразі цією послугою не користується. Але там він самостійно та за власний кошт їх організував, обслуговує й ця абонплата виведена окремо від тарифу. В нас наразі обслуговування мереж входить до складу тарифу. І з запровадженням абонплати українці платитимуть двічі за одну й ту саму послугу. І це є шахрайством, яке дозволяє закон про ЖКП.


Документ є компліментарним до закону №1198 від 2014 року, завдяки якому компанії - постачальники послуг визначають ступінь своєї відповідальності й порядок надання послуг у договорі приєднання. І таку угоду підписують усі споживачі, навіть не знаючи про це. Адже ухваленням договору приєднання є будь-який платіж компанії-постачальнику, який ви зробили після того, як закон набрав чинності. Безумовно, держава пропонує зразок типового договору, проте хто заважає компанії його змінити з ще більшими преференціями для себе? Згідно Господарського кодексу, зміни має право вносити лише одна сторона - постачальник послуги. Споживач має право лише погоджуватися, плакати та платити, або не платити та воювати.


Вечірні Вісті


...

Закон про житлово-комунальні послуги від початку створювався для ускладнення життя споживачів, щоб вони в жодному разі не отримували ані якісних, ані будь-яких послуг. Про це у коментарі "ВВ" повідомив експерт Центру аналізу економічної політики Юрій Гаврилечко. З 1 травня, як передбачено цим документом, із споживачів послуг стягуватиметься абонплата. Справа в тому, що будинкові мережі, які було створено за радянських часів за державний кошт або в нових спорудах за рахунок самих мешканців, належать жителям. Це їхня власність. І за логікою, компанії-постачальники мали б платити власникам будинкових мереж за їхнє використання та підключення. Але в законі все навпаки. І це є унікальним прикладом, коли власники сплачують сторонній компанії за використання своєї ж власності! Така собі оренда навпаки. На Заході абонплату введено задля того, щоб постачальник забезпечував функціонування мереж навіть за умови, якщо людина наразі цією послугою не користується. Але там він самостійно та за власний кошт їх організував, обслуговує й ця абонплата виведена окремо від тарифу. В нас наразі обслуговування мереж входить до складу тарифу. І з запровадженням абонплати українці платитимуть двічі за одну й ту саму послугу. І це є шахрайством, яке дозволяє закон про ЖКП. Документ є компліментарним до закону №1198 від 2014 року, завдяки якому компанії - постачальники послуг визначають ступінь своєї відповідальності й порядок надання послуг у договорі приєднання. І таку угоду підписують усі споживачі, навіть не знаючи про це. Адже ухваленням договору приєднання є будь-який платіж компанії-постачальнику, який ви зробили після того, як закон набрав чинності. Безумовно, держава пропонує зразок типового договору, проте хто заважає компанії його змінити з ще більшими преференціями для себе? Згідно Господарського кодексу, зміни має право вносити лише одна сторона - постачальник послуги. Споживач має право лише погоджуватися, плакати та платити, або не платити та воювати. Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика