Експерт: Війна за українські території буде продовжуватись. Хто б не очолював країну - «Общество» » «Новости Дня»
Трофим
Опубликовано: 12:30, 25 апреля 2019
Общество / Украина

Експерт: Війна за українські території буде продовжуватись. Хто б не очолював країну - «Общество»

Путін спростив отримання російського громадянства для тих, хто зараз перебуває в окупації. В так званих ЛНР і ДНР. Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив заступник директора Українського інституту дослідження...
Експерт: Війна за українські території буде продовжуватись. Хто б не очолював країну - «Общество»
Експерт: Війна за українські території буде продовжуватись. Хто б не очолював країну - «Общество»

Путін спростив отримання російського громадянства для тих, хто зараз перебуває в окупації. В так званих ЛНР і ДНР.


Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив заступник директора Українського інституту дослідження екстремизму Богдан Петренко.
Перше. Я не бачу вигоди Росії у тому, щоб роздавати паспорти всім підряд. Власне, стратегія «іхтамнєт» повністю зведеться нанівець, коли ЗСУ будуть постійно затримувати диверсантів з російським громадянством.
Друге. Юридичні механізми отримання російського громадянства існували і раніше. У Росії давно діє програма повернення співвітчизників, яка передбачає, у тому числі, й надання громадянства. Так для цього треба було виїхати зі свого місця проживання. Але, щось я не бачу ні тотального виїзду громадян України з окупації по цій програмі в Росію. І так само не бачу, що проблеми українських біженців, які опинились в РФ, оперативно вирішувались по цій програмі. Тому, треба обережно оцінювати вплив законів чи указів на реальність у країні, де об право витирають ноги. Звичайно, паспорти можуть отримати люди, які мають вагомий професійний чи соціальний статус. Вимивати мізки з колоній - давня традиція Кремля. Але не більше. Росії не потрібне населення, частина якого має досвід бойових дій, а ще більша частина - соціального іждивенства.
Третє. Серед людей окупації суцільне розчарування. І в Україні, і в Росії. Тотальна зневіра у сюзерені цілком може перерости в непокору. Так, мені складно уявити активну непокору на Донбасі, але пасивну цілком. Щонайменше, Росії не потрібно, щоб в разі військового варіанту повернення Донбасу, наші Збройні Сили вітали квітами. Їй треба перехилити громадську думку на свій бік. Хоча б для того, щоб люди і далі жили в болоті обіцянок. «Втірати» про те, що ДНР і ЛНР стануть суб'єктами Федерації уже не можна, - ніхто не вірить. Вкладати бабки у розвиток соціально-економічної складової «республік» теж ніхто не буде, бо мета Росії - впихнути їх назад. Тому указ про паспорти - це і є та цукерка, яка примусить ще пару років пасивно підтримувати російську окупацію.
Четверте. І мабуть головне. Прийняття Указу - тиск уже на команду Зеленського, стимулюючи їх включитись у переговори. Не тому що Москві треба вирішити проблему Донбасу (хаха). Кремль повинен визначитись, що робити з новою українською владою. Наскільки вона буде піддатлива. І наскільки проросійська. Бо вони вже не раз прогорали. То з привітанням Януковичу в 2004 році. То з ейфорією з приводу перемоги Трампа.
Фактично, - видача паспортів - це тиск на Україну. На те, щоб влада заявила свою стратегію. Чи, не виключено, Кремль сподівається, що нова влада, не маючи досвіду перемовин з московськими мастодонтами, просто через свою необізнаність, припуститься помилок і піде на необгрунтовані поступки.
Це не означає, що завтра треба бігти на нові перемовини. Це означає те, що війна за українські території буде продовжуватись. Хто б не очолював країну. І нашу, і їхню.



Вечірні Вісті


...

Путін спростив отримання російського громадянства для тих, хто зараз перебуває в окупації. В так званих ЛНР і ДНР. Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив заступник директора Українського інституту дослідження екстремизму Богдан Петренко. Перше. Я не бачу вигоди Росії у тому, щоб роздавати паспорти всім підряд. Власне, стратегія «іхтамнєт» повністю зведеться нанівець, коли ЗСУ будуть постійно затримувати диверсантів з російським громадянством. Друге. Юридичні механізми отримання російського громадянства існували і раніше. У Росії давно діє програма повернення співвітчизників, яка передбачає, у тому числі, й надання громадянства. Так для цього треба було виїхати зі свого місця проживання. Але, щось я не бачу ні тотального виїзду громадян України з окупації по цій програмі в Росію. І так само не бачу, що проблеми українських біженців, які опинились в РФ, оперативно вирішувались по цій програмі. Тому, треба обережно оцінювати вплив законів чи указів на реальність у країні, де об право витирають ноги. Звичайно, паспорти можуть отримати люди, які мають вагомий професійний чи соціальний статус. Вимивати мізки з колоній - давня традиція Кремля. Але не більше. Росії не потрібне населення, частина якого має досвід бойових дій, а ще більша частина - соціального іждивенства. Третє. Серед людей окупації суцільне розчарування. І в Україні, і в Росії. Тотальна зневіра у сюзерені цілком може перерости в непокору. Так, мені складно уявити активну непокору на Донбасі, але пасивну цілком. Щонайменше, Росії не потрібно, щоб в разі військового варіанту повернення Донбасу, наші Збройні Сили вітали квітами. Їй треба перехилити громадську думку на свій бік. Хоча б для того, щоб люди і далі жили в болоті обіцянок. «Втірати» про те, що ДНР і ЛНР стануть суб'єктами Федерації уже не можна, - ніхто не вірить. Вкладати бабки у розвиток соціально-економічної складової «республік» теж ніхто не буде, бо мета Росії - впихнути їх назад. Тому указ про паспорти - це і є та цукерка, яка примусить ще пару років пасивно підтримувати російську окупацію. Четверте. І мабуть головне. Прийняття Указу - тиск уже на команду Зеленського, стимулюючи їх включитись у переговори. Не тому що Москві треба вирішити проблему Донбасу (хаха). Кремль повинен визначитись, що робити з новою українською владою. Наскільки вона буде піддатлива. І наскільки проросійська. Бо вони вже не раз прогорали. То з привітанням Януковичу в 2004 році. То з ейфорією з приводу перемоги Трампа. Фактично, - видача паспортів - це тиск на Україну. На те, щоб влада заявила свою стратегію. Чи, не виключено, Кремль сподівається, що нова влада, не маючи досвіду перемовин з московськими мастодонтами, просто через свою необізнаність, припуститься помилок і піде на необгрунтовані поступки. Це не означає, що завтра треба бігти на нові перемовини. Це означає те, що війна за українські території буде продовжуватись. Хто б не очолював країну. І нашу, і їхню. Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика