Путін с Медведчуком знов «паляться», - експерт - «Общество» » «Новости Дня»
Haig
Опубликовано: 20:14, 10 июня 2019
Общество / Украина

Путін с Медведчуком знов «паляться», - експерт - «Общество»

Путін с Медведчуком знов «паляться». Мабуть, вважають друг друга найрозумнішими. Хоча очевидно, що вони погоджують свою публічну позицію. Про це на своїй сторінці у Фейсубці пише політолог Петро Олещуцк. Що...
Путін с Медведчуком знов «паляться», - експерт - «Общество»
Путін с Медведчуком знов «паляться», - експерт - «Общество»

Путін с Медведчуком знов «паляться». Мабуть, вважають друг друга найрозумнішими. Хоча очевидно, що вони погоджують свою публічну позицію.


Про це на своїй сторінці у Фейсубці пише політолог Петро Олещуцк.
Що бачимо на вітрині? Медведчук і Бойко в Петербурзі домовляються з Міллером про поставки і транзит газу після 1 січня 2020-го і про знижку 25 %.
Для того, щоб вірно розуміти, що відбувається, аналізуємо останні події в інформаційному просторі.
6 червня кремлівський міністр Лавров офіційно заявив, що у Путіна поки що не планують зустрічатися з Зеленським, тому що з Києва лунають «розмиті сигнали».
Але є низка життєво важливих питань, які потрібно обговорювати. Мир на Донбасі, Мінський процес, повернення українських моряків, обмін полонених на Донбасі, економічні питання тощо. До того ж, 1 січня 2020 року нинішній контракт між «Нафтогазом» і «Газпромом» вже не діє. Хто буде вирішувати стратегічне питання?
Поки у Зеленського декларують пріоритетність євроінтеграції, у відповідь на російські звернення лунають «чіткі сигнали» від пана Медведчука, особистого друга і кума Путіна.
Знаходячись у Санкт-Петербурзі на Міжнародному економічному форумі, Медведчук разом с Бойко невимушено спілкуються з керівником «Газпрому» Олексієм Міллером. «Абсолютно випадково» поряд опиняється камера «каналу 112». А сам канал «абсолютно випадково» дає цю розмову в прямий ефір. І Міллер на камеру ще раз обіцяє дати знижку 25 %, Медведчук під час підходу до преси відразу вираховує, що це дозволить знизити ціну на газ до 3800-4000 гривень (зараз 8550 за тисячу кубометрів).
Що це означає у сухому залишку? Кремль чітко дав зрозуміти, що з «нечітким хлопцем» Зеленським розмовляти не буде, а з «чітким чоловіком» Медведчуком - буде. По-друге, у Путіна ще раз додатково зазначили, кого саме з українських політиків вважають «договороздатними» - настільки «договороздатними», що готові вирішувати навіть стратегічне питання про поставки та транзит газу. А газ для Москви - це святе.
Проте, вкотре «друзі та партнери» прокололися на тому, що занадто чітко працюють, адже очевидно, що їхні заяви синхронізовані - і за змістом, і за часом. Тому ми знаємо, чого хоче Кремль від України. А як каже російське прислів'я: «Предупрежден - значит, вооружен».


Вечірні Вісті


...

Путін с Медведчуком знов «паляться». Мабуть, вважають друг друга найрозумнішими. Хоча очевидно, що вони погоджують свою публічну позицію. Про це на своїй сторінці у Фейсубці пише політолог Петро Олещуцк. Що бачимо на вітрині? Медведчук і Бойко в Петербурзі домовляються з Міллером про поставки і транзит газу після 1 січня 2020-го і про знижку 25 %. Для того, щоб вірно розуміти, що відбувається, аналізуємо останні події в інформаційному просторі. 6 червня кремлівський міністр Лавров офіційно заявив, що у Путіна поки що не планують зустрічатися з Зеленським, тому що з Києва лунають «розмиті сигнали». Але є низка життєво важливих питань, які потрібно обговорювати. Мир на Донбасі, Мінський процес, повернення українських моряків, обмін полонених на Донбасі, економічні питання тощо. До того ж, 1 січня 2020 року нинішній контракт між «Нафтогазом» і «Газпромом» вже не діє. Хто буде вирішувати стратегічне питання? Поки у Зеленського декларують пріоритетність євроінтеграції, у відповідь на російські звернення лунають «чіткі сигнали» від пана Медведчука, особистого друга і кума Путіна. Знаходячись у Санкт-Петербурзі на Міжнародному економічному форумі, Медведчук разом с Бойко невимушено спілкуються з керівником «Газпрому» Олексієм Міллером. «Абсолютно випадково» поряд опиняється камера «каналу 112». А сам канал «абсолютно випадково» дає цю розмову в прямий ефір. І Міллер на камеру ще раз обіцяє дати знижку 25 %, Медведчук під час підходу до преси відразу вираховує, що це дозволить знизити ціну на газ до 3800-4000 гривень (зараз 8550 за тисячу кубометрів). Що це означає у сухому залишку? Кремль чітко дав зрозуміти, що з «нечітким хлопцем» Зеленським розмовляти не буде, а з «чітким чоловіком» Медведчуком - буде. По-друге, у Путіна ще раз додатково зазначили, кого саме з українських політиків вважають «договороздатними» - настільки «договороздатними», що готові вирішувати навіть стратегічне питання про поставки та транзит газу. А газ для Москви - це святе. Проте, вкотре «друзі та партнери» прокололися на тому, що занадто чітко працюють, адже очевидно, що їхні заяви синхронізовані - і за змістом, і за часом. Тому ми знаємо, чого хоче Кремль від України. А як каже російське прислів'я: «Предупрежден - значит, вооружен». Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика