Завдяки перенесенню індексації із січня на березень на пенсіонерах зекономлять близько 10 млрд грн, - Віктор Скаршевський - «Экономика» » «Новости Дня»
White
Опубликовано: 18:54, 18 февраля 2019
Украина / Экономика / Финансы

Завдяки перенесенню індексації із січня на березень на пенсіонерах зекономлять близько 10 млрд грн, - Віктор Скаршевський - «Экономика»

Індексація пенсій була закладена в законі про держбюджет на 2019 рік. Однак постає запитання: чому осучаснення виплат відбудеться з 1 березня, а не з 1 січня, що було би більш логічним, адже ціни ростуть зазвичай...
Завдяки перенесенню індексації із січня на березень на пенсіонерах зекономлять близько 10 млрд грн, - Віктор Скаршевський - «Экономика»

Індексація пенсій була закладена в законі про держбюджет на 2019 рік. Однак постає запитання: чому осучаснення виплат відбудеться з 1 березня, а не з 1 січня, що було би більш логічним, адже ціни ростуть зазвичай на початку року?


Про це у коментарі "ВВ" повідомив економічний експерт Віктор Скаршевський.


На жаль, заяви профільного міністра Андрія Реви про недоступність інформації щодо споживчої інфляції та розміру середньої зарплати за минулий рік є лише відмовками. Адже можна все перерахувати заднім числом за січень-березень. За моїми оцінками, завдяки перенесенню індексації із січня на березень влада зекономить близько 10 млрд грн. Тобто просто відбере ці 10 млрд грн у людей шанованого віку.


Враховуючи те, що минулого року Пенсійному фонду не вистачило близько 12-13 млрд грн, через що було збільшено дефіцитність і не повернені 5 млрд грн Держказначейству, нинішнього року після проведення індексації ПФУ бракуватиме 15-20 млрд грн. Навіть якщо не вистачатиме грошей для виплати пенсій, їх візьмуть з інших видаткових статей. Так, минулого року близько 2 млрд грн відібрали у фермерів, близько 7 млрд грн - із соціальних видатків, у тому числі з виплат на дітей. Тоді уряд цинічно заявив, що він зекономив на виплатах на дітей через нижчу від запланованої народжуваність. Так само вони чинитимуть і нинішнього року.


До речі, з початку лютого відбувається масова верифікація пенсій та субсидій. Не виключаю, що таким чином хочуть скоротити кількість отримувачів пенсій, в першу чергу за рахунок переміщених осіб.



Вечірні Вісті


...

Індексація пенсій була закладена в законі про держбюджет на 2019 рік. Однак постає запитання: чому осучаснення виплат відбудеться з 1 березня, а не з 1 січня, що було би більш логічним, адже ціни ростуть зазвичай на початку року? Про це у коментарі "ВВ" повідомив економічний експерт Віктор Скаршевський. На жаль, заяви профільного міністра Андрія Реви про недоступність інформації щодо споживчої інфляції та розміру середньої зарплати за минулий рік є лише відмовками. Адже можна все перерахувати заднім числом за січень-березень. За моїми оцінками, завдяки перенесенню індексації із січня на березень влада зекономить близько 10 млрд грн. Тобто просто відбере ці 10 млрд грн у людей шанованого віку. Враховуючи те, що минулого року Пенсійному фонду не вистачило близько 12-13 млрд грн, через що було збільшено дефіцитність і не повернені 5 млрд грн Держказначейству, нинішнього року після проведення індексації ПФУ бракуватиме 15-20 млрд грн. Навіть якщо не вистачатиме грошей для виплати пенсій, їх візьмуть з інших видаткових статей. Так, минулого року близько 2 млрд грн відібрали у фермерів, близько 7 млрд грн - із соціальних видатків, у тому числі з виплат на дітей. Тоді уряд цинічно заявив, що він зекономив на виплатах на дітей через нижчу від запланованої народжуваність. Так само вони чинитимуть і нинішнього року. До речі, з початку лютого відбувається масова верифікація пенсій та субсидій. Не виключаю, що таким чином хочуть скоротити кількість отримувачів пенсій, в першу чергу за рахунок переміщених осіб. Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика