Іван Крулько: Легалізація авто за прикладом Молдови - «Культура» » «Новости Дня»
Фелицата
Опубликовано: 21:37, 18 марта 2019
Украина / Культура

Іван Крулько: Легалізація авто за прикладом Молдови - «Культура»

За різними оцінками, в Україні не розмитненими лишається від 600 000 до 900 000 автівок на єврономерах. Уже 24 травня, за нинішніми правилами, вони будуть вважатися поза законом. На жаль, пільговим...
Іван Крулько: Легалізація авто за прикладом Молдови - «Культура»

За різними оцінками, в Україні не розмитненими лишається від 600 000 до 900 000 автівок на єврономерах. Уже 24 травня, за нинішніми правилами, вони будуть вважатися поза законом.


На жаль, пільговим періодом розмитнення, який тривав до 22 лютого, змогли скористатися лише 10-20% власників переважно нових євроблях. А все через чинну формулу акцизу, в якій закладено вік автівки.


Власники «старших» євроблях навіть не намагались цього робити. Бо за чинною формули акцизу (Ставка = Ставка базова х К двигун х К вік), вартість їх розмитнення перевищує вартість автівки у два-три рази. Таким чином для сотень тисяч громадян пільга виявилась «до лампочки».


І тепер вони мало того, що опинились без транспортних засобів, так ще й з діркою у кишені. Бо раніше витратились на придбання та обслуговування автівок, а зараз мають розібрати їх на запчастини або вивезти за кордон. Інакше, їм «світить» штраф у 170 тис. грн.


Чи справедливим це є? Я вважаю, ні! Тим більше, зараз, коли за рівнем ВВП Україна є найбіднішою країною Європи і, коли один українець у середньому витрачає 7,28 дол. на день, коли населення обдирають «космічними» тарифами, а автівка часто є чи не єдиним засобом для заробітку та можливістю прогодувати сім'ю.


Чому не можна було зробити тимчасово формулу акцизу без прив'язки до віку авто, як це свого часу зробила Молдова? Остання, до речі, дала 70% знижку на розмитнення на три місяці, яку потім продовжила ще на три місяці.


Поряд з цим зберіглося й інше правило: громадяни Республіки Молдова можуть користуватися автомобілями з іноземними номерами без реєстрації 180 календарних днів у році. Але за умови оплати автомобільної віньєтки, розмір якої, як і раніше, становить 180 євро - тобто 1 євро в день. Потім молдавани зобов'язані вивезти транспортний засіб з території країни, або зареєструвати його у Молдові.


Зважаючи, що питання євроблях стосується 600-900 тисяч українців та їх родин, я як заступник партії «Батьківщина» пропонуватиму Юлії Тимошенко одразу після перемоги на виборах - дати можливість українцям легалізувати автівки, ввезені в Україну до впровадження пільг із розмитнення, з акцизом, без прив'язки до віку, за прикладом Молдови.


Це дасть змогу задовольнити потреби більшості українців - розмитнити автомобілі не за 150-300%, а орієнтовно за 35-45% вартості автомобіля. Цю пропозицію, до речі, підтримують багато громадських організацій та сотні тисяч громадян України.


Думаю, це буде одним із пріоритетних питань, вирішенням якого займеться наша команда одразу після перемоги на виборах.


Іван Крулько, заступник Голови партії «Батьківщина», Facebook


...

За різними оцінками, в Україні не розмитненими лишається від 600 000 до 900 000 автівок на єврономерах. Уже 24 травня, за нинішніми правилами, вони будуть вважатися поза законом. На жаль, пільговим періодом розмитнення, який тривав до 22 лютого, змогли скористатися лише 10-20% власників переважно нових євроблях. А все через чинну формулу акцизу, в якій закладено вік автівки. Власники «старших» євроблях навіть не намагались цього робити. Бо за чинною формули акцизу (Ставка = Ставка базова х К двигун х К вік), вартість їх розмитнення перевищує вартість автівки у два-три рази. Таким чином для сотень тисяч громадян пільга виявилась «до лампочки». І тепер вони мало того, що опинились без транспортних засобів, так ще й з діркою у кишені. Бо раніше витратились на придбання та обслуговування автівок, а зараз мають розібрати їх на запчастини або вивезти за кордон. Інакше, їм «світить» штраф у 170 тис. грн. Чи справедливим це є? Я вважаю, ні! Тим більше, зараз, коли за рівнем ВВП Україна є найбіднішою країною Європи і, коли один українець у середньому витрачає 7,28 дол. на день, коли населення обдирають «космічними» тарифами, а автівка часто є чи не єдиним засобом для заробітку та можливістю прогодувати сім'ю. Чому не можна було зробити тимчасово формулу акцизу без прив'язки до віку авто, як це свого часу зробила Молдова? Остання, до речі, дала 70% знижку на розмитнення на три місяці, яку потім продовжила ще на три місяці. Поряд з цим зберіглося й інше правило: громадяни Республіки Молдова можуть користуватися автомобілями з іноземними номерами без реєстрації 180 календарних днів у році. Але за умови оплати автомобільної віньєтки, розмір якої, як і раніше, становить 180 євро - тобто 1 євро в день. Потім молдавани зобов'язані вивезти транспортний засіб з території країни, або зареєструвати його у Молдові. Зважаючи, що питання євроблях стосується 600-900 тисяч українців та їх родин, я як заступник партії «Батьківщина» пропонуватиму Юлії Тимошенко одразу після перемоги на виборах - дати можливість українцям легалізувати автівки, ввезені в Україну до впровадження пільг із розмитнення, з акцизом, без прив'язки до віку, за прикладом Молдови. Це дасть змогу задовольнити потреби більшості українців - розмитнити автомобілі не за 150-300%, а орієнтовно за 35-45% вартості автомобіля. Цю пропозицію, до речі, підтримують багато громадських організацій та сотні тисяч громадян України. Думаю, це буде одним із пріоритетних питань, вирішенням якого займеться наша команда одразу після перемоги на виборах. Іван Крулько, заступник Голови партії «Батьківщина», Facebook .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика