Олексій Рябчин: Мажоритарну виборчу систему потрібно скасовувати хоча б на кілька каденцій - «Автоновости» » «Новости Дня»
Wright
Опубликовано: 21:22, 23 апреля 2019
Украина / Авто

Олексій Рябчин: Мажоритарну виборчу систему потрібно скасовувати хоча б на кілька каденцій - «Автоновости»

Ухвалення змін до виборчого законодавства - одне з найголовніших завдань Верховної Ради. На жаль, через бідність частини населення мажоритарна складова працює неякісно і відбувається скупка голосів. ...
Олексій Рябчин: Мажоритарну виборчу систему потрібно скасовувати хоча б на кілька каденцій - «Автоновости»
Олексій Рябчин: Мажоритарну виборчу систему потрібно скасовувати хоча б на кілька каденцій - «Автоновости»

Ухвалення змін до виборчого законодавства - одне з найголовніших завдань Верховної Ради. На жаль, через бідність частини населення мажоритарна складова працює неякісно і відбувається скупка голосів.


Про це сказав народний депутат фракції «Батьківщина» Олексій Рябчин у прямому ефірі телеканалу ZIK висловив.


За його словами, мажоритарну виборчу систему потрібно скасовувати хоча б на кілька каденцій.


«Я бачив, як мажоритарна складова працює в інших країнах - набагато якісніше, ніж у нас. Наприклад, парламент Великої Британії - це лише мажоритарка від партій. Однак, в нас все дуже нерівно - багатші багатіють, а бідні бідніють. Бачимо, як голоси скуповують, тому, на жаль, потрібно відмовитись від мажоритарної складової, можливо, на кілька каденцій», - вважає Рябчин.


Політик зазначив: після того, як економічний стан покращиться, громадяни можуть обирати депутатів більш відповідально.


Він переконаний, для ухвалення будь-яких змін, зокрема і виборчого законодавства, потрібна «політична воля».


Олексій Рябчин висловив сумніви щодо того, чи ця Верховна Рада зможе його ухвалити.


«Там чотири тисячі правок, ВР можна розглядом цього заблокувати ще на три місяці, та воно не матиме сенсу. Та є розмови, що цей кодекс відкладуть і внесуть ще декілька варіантів законопроектів», - зазначив Рябчин.


Один із них - повернення до моделі 2007 року, коли була лише пропорційна система, яка може стати більш відкритою.


ba.org.ua


...

Ухвалення змін до виборчого законодавства - одне з найголовніших завдань Верховної Ради. На жаль, через бідність частини населення мажоритарна складова працює неякісно і відбувається скупка голосів. Про це сказав народний депутат фракції «Батьківщина» Олексій Рябчин у прямому ефірі телеканалу ZIK висловив. За його словами, мажоритарну виборчу систему потрібно скасовувати хоча б на кілька каденцій. «Я бачив, як мажоритарна складова працює в інших країнах - набагато якісніше, ніж у нас. Наприклад, парламент Великої Британії - це лише мажоритарка від партій. Однак, в нас все дуже нерівно - багатші багатіють, а бідні бідніють. Бачимо, як голоси скуповують, тому, на жаль, потрібно відмовитись від мажоритарної складової, можливо, на кілька каденцій», - вважає Рябчин. Політик зазначив: після того, як економічний стан покращиться, громадяни можуть обирати депутатів більш відповідально. Він переконаний, для ухвалення будь-яких змін, зокрема і виборчого законодавства, потрібна «політична воля». Олексій Рябчин висловив сумніви щодо того, чи ця Верховна Рада зможе його ухвалити. «Там чотири тисячі правок, ВР можна розглядом цього заблокувати ще на три місяці, та воно не матиме сенсу. Та є розмови, що цей кодекс відкладуть і внесуть ще декілька варіантів законопроектів», - зазначив Рябчин. Один із них - повернення до моделі 2007 року, коли була лише пропорційна система, яка може стати більш відкритою. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика