Вистава замість відставки - «Культура» » «Новости Дня»
Atcheson
Опубликовано: 08:13, 03 июня 2019
Украина / Культура

Вистава замість відставки - «Культура»

Ще пару тижнів тому прем'єр Володимир Гройсман ані про яку відставку й не думав. Так, на засіданні Верховної Ради 17 травня він зазначив, мовляв, Кабмін працюватиме до парламентських виборів, які, як усі думали,...
Вистава замість відставки - «Культура»
Вистава замість відставки - «Культура»

Ще пару тижнів тому прем'єр Володимир Гройсман ані про яку відставку й не думав. Так, на засіданні Верховної Ради 17 травня він зазначив, мовляв, Кабмін працюватиме до парламентських виборів, які, як усі думали, мали б відбутися восени. Але вже за кілька днів Гройсман вирішив піти.


Це мало вигляд такої собі образи на інавгураційну промову президента, в якій він закликав уряд скласти свої повноваження і заодно розпустив парламент.


І от минулого тижня депутати провалили голосування за відставку... За проект постанови віддали голоси лише 97 нардепів при необхідних 226. Головним чином проти звільнення прем'єра були фракції БПП та «НФ». Дивного, звісно, нічого. Чиї ж представники в уряді? Тож усе це схоже просто на спектакль.


Насправді Гройсман повинен був піти давним-давно. Коаліції ж не було... Та й політику він проводить абсолютно хибну: подивіться на рівень підтримки народом Кабінету міністрів у будь-якому рейтингу... Але нині пікантність ситуації полягає ще й у тому, що глава Кабміну також йде на парламентські вибори. Від пропрезидентської сили Гройсман усіма силами намагається відсторонитися й заявив про самостійне плавання: певне, щоб уникнути негативу... Та про оцінки своєї діяльності якось забув. Як забув і про те, що з 2016 року жодного разу не звітував про свою роботу в парламенті, що, до речі, передбачено законом!


Так от, нещодавно Володимир Гройсман розкрив таємницю й розповів, що він створює партію «Українська стратегія», яка складатиметься з молодих та досвідчених людей (щось усіх наче зациклило на нових обличчях) і візьме участь у парламентських виборах. Тож чи не буде прем'єр-міністр користуватись службовим становищем для власного піару? Відповідь здається зрозумілою.


До речі, громадянська мережа ОПОРА розповіла, що на великодньо-першотравневі свята у поштових скриньках багатьох українців з'явилась газета «Урядові новини» з накладом у три мільйони примірників, позначена як «спецвипуск про урядові програми розвитку України». У ній, як годиться, усе тільки про перемоги уряду Гройсмана.


Щось схоже на власний піар? От тільки досі ні Кабмін, ні газета «Урядовий кур'єр», яка готувала до друку спецвипуск, ні «Укрпошта», яка розповсюджувала видання, не надали інформацію, скільки це коштувало. Це ж державні гроші? Тож що буде далі?


Насправді нам жити з цим Кабміном ще кілька місяців: депутати ВР дев'ятого скликання мають присягнути до 9 вересня. Іще місяць парламентарі матимуть на формування нової коаліції і, відповідно, призначення уряду. Тож увесь цей час пожинатимемо плоди славнозвісних «реформ».


Микола БИКОВ


"Вечірні Вісті"


...

Ще пару тижнів тому прем'єр Володимир Гройсман ані про яку відставку й не думав. Так, на засіданні Верховної Ради 17 травня він зазначив, мовляв, Кабмін працюватиме до парламентських виборів, які, як усі думали, мали б відбутися восени. Але вже за кілька днів Гройсман вирішив піти. Це мало вигляд такої собі образи на інавгураційну промову президента, в якій він закликав уряд скласти свої повноваження і заодно розпустив парламент. І от минулого тижня депутати провалили голосування за відставку. За проект постанови віддали голоси лише 97 нардепів при необхідних 226. Головним чином проти звільнення прем'єра були фракції БПП та «НФ». Дивного, звісно, нічого. Чиї ж представники в уряді? Тож усе це схоже просто на спектакль. Насправді Гройсман повинен був піти давним-давно. Коаліції ж не було. Та й політику він проводить абсолютно хибну: подивіться на рівень підтримки народом Кабінету міністрів у будь-якому рейтингу. Але нині пікантність ситуації полягає ще й у тому, що глава Кабміну також йде на парламентські вибори. Від пропрезидентської сили Гройсман усіма силами намагається відсторонитися й заявив про самостійне плавання: певне, щоб уникнути негативу. Та про оцінки своєї діяльності якось забув. Як забув і про те, що з 2016 року жодного разу не звітував про свою роботу в парламенті, що, до речі, передбачено законом! Так от, нещодавно Володимир Гройсман розкрив таємницю й розповів, що він створює партію «Українська стратегія», яка складатиметься з молодих та досвідчених людей (щось усіх наче зациклило на нових обличчях) і візьме участь у парламентських виборах. Тож чи не буде прем'єр-міністр користуватись службовим становищем для власного піару? Відповідь здається зрозумілою. До речі, громадянська мережа ОПОРА розповіла, що на великодньо-першотравневі свята у поштових скриньках багатьох українців з'явилась газета «Урядові новини» з накладом у три мільйони примірників, позначена як «спецвипуск про урядові програми розвитку України». У ній, як годиться, усе тільки про перемоги уряду Гройсмана. Щось схоже на власний піар? От тільки досі ні Кабмін, ні газета «Урядовий кур'єр», яка готувала до друку спецвипуск, ні «Укрпошта», яка розповсюджувала видання, не надали інформацію, скільки це коштувало. Це ж державні гроші? Тож що буде далі? Насправді нам жити з цим Кабміном ще кілька місяців: депутати ВР дев'ятого скликання мають присягнути до 9 вересня. Іще місяць парламентарі матимуть на формування нової коаліції і, відповідно, призначення уряду. Тож увесь цей час пожинатимемо плоди славнозвісних «реформ». Микола БИКОВ "Вечірні Вісті" .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика