«Батьківщина» підтримала спрощення надання громадянства для іноземців, які воюють за Україну - «Экономика» » «Новости Дня»
Владлена
Опубликовано: 16:11, 06 июня 2019
Украина / Экономика / Финансы

«Батьківщина» підтримала спрощення надання громадянства для іноземців, які воюють за Україну - «Экономика»

Ухвалення законопроекту про спрощення надання громадянства захисникам України - це великий крок уперед. Про це заявив народний депутат від «Батьківщини» Ігор Луценко, коментуючи законопроект №3433 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності і недоторканності України)». «Тепер, сподіваюся, не буде соромно за ставлення моєї країни до тих, хто готовий за неї класти своє життя та здоров'я», - наголосив парламентарій.
«Батьківщина» підтримала спрощення надання громадянства для іноземців, які воюють за Україну - «Экономика»
«Батьківщина» підтримала спрощення надання громадянства для іноземців, які воюють за Україну - «Экономика»

Ухвалення законопроекту про спрощення надання громадянства захисникам України - це великий крок уперед.


Про це заявив народний депутат від «Батьківщини» Ігор Луценко, коментуючи законопроект №3433 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності і недоторканності України)».


«Тепер, сподіваюся, не буде соромно за ставлення моєї країни до тих, хто готовий за неї класти своє життя та здоров'я», - наголосив парламентарій.


За його словами, законопроект вирішує багато поточних проблем, наших захисників, які не мають громадянства України. Документ передбачає мораторій на видачу іноземців-ветеранів АТО іноземним державам, зокрема РФ.


Законом також визначається термін «участь у захисті територіальної цілісності і недоторканності України» стосовно іноземців і осіб без громадянства, які надавали практичну допомогу підрозділам, які брали участь в антитерористичній операції.


«Одна з процедур - це встановлення факту участі у бойових діях осіб, які не мають нашого громадянства, і тоді вже є підстави отримати його. Раніше такого як норми закону в нас не було», - пояснив Ігор Луценко.


Законопроект передбачає і внесення змін до закону «Про громадянство України», щоб закріпити норму про спрощений порядок надання громадянства іноземцям, які захищали територіальну цілісність і недоторканність нашої країни.


«Якщо б Петро Олексійович сумлінно виконував свої обов'язки президента, то нечисленним добровольцям - а їх кілька сотень - можна було б видати громадянство в ручному режимі в межах повноважень глави держави», - підсумував депутат від «Батьківщини».


За законопроект №3433 проголосували 230 нардепів.


ba.org.ua


...

Ухвалення законопроекту про спрощення надання громадянства захисникам України - це великий крок уперед. Про це заявив народний депутат від «Батьківщини» Ігор Луценко, коментуючи законопроект №3433 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності і недоторканності України)». «Тепер, сподіваюся, не буде соромно за ставлення моєї країни до тих, хто готовий за неї класти своє життя та здоров'я», - наголосив парламентарій. За його словами, законопроект вирішує багато поточних проблем, наших захисників, які не мають громадянства України. Документ передбачає мораторій на видачу іноземців-ветеранів АТО іноземним державам, зокрема РФ. Законом також визначається термін «участь у захисті територіальної цілісності і недоторканності України» стосовно іноземців і осіб без громадянства, які надавали практичну допомогу підрозділам, які брали участь в антитерористичній операції. «Одна з процедур - це встановлення факту участі у бойових діях осіб, які не мають нашого громадянства, і тоді вже є підстави отримати його. Раніше такого як норми закону в нас не було», - пояснив Ігор Луценко. Законопроект передбачає і внесення змін до закону «Про громадянство України», щоб закріпити норму про спрощений порядок надання громадянства іноземцям, які захищали територіальну цілісність і недоторканність нашої країни. «Якщо б Петро Олексійович сумлінно виконував свої обов'язки президента, то нечисленним добровольцям - а їх кілька сотень - можна було б видати громадянство в ручному режимі в межах повноважень глави держави», - підсумував депутат від «Батьківщини». За законопроект №3433 проголосували 230 нардепів. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика