Усі по списках та чи при мандатах? - «Происшествия» » «Новости Дня»
Берта
Опубликовано: 16:28, 11 июня 2019
Украина / Происшествия и криминал

Усі по списках та чи при мандатах? - «Происшествия»

Ну що, політичні партії презентували свої списки та розповіли, кого делегуватимуть на одномандатні округи. Тож тепер зрозуміло, хто з ким. Але все одно наразі важко уявити кінцевий результат - з чого буде зварений...
Усі по списках та чи при мандатах? - «Происшествия»
Усі по списках та чи при мандатах? - «Происшествия»

Ну що, політичні партії презентували свої списки та розповіли, кого делегуватимуть на одномандатні округи. Тож тепер зрозуміло, хто з ким. Але все одно наразі важко уявити кінцевий результат - з чого буде зварений новий політичний бульйон. Ясно одне: ці перегони точно будуть ще більш запеклими та непередбачуваними, аніж президентські.


Коли будуть опубліковані остаточні списки, а не тільки перші десятки, та названі усі кандидати-мажоритарники, треба буде ретельно усе вивчити. Бо ж голосувати потрібно розумом. Ми обираємо наше майбутнє на прийдешні п'ять років. І саме від нас залежить, яким воно буде. Та поки що можемо проаналізувати нинішній порядок денний.


«Слуга народу» в саду: будемо розквітати і одночасно саджати


До з'їзду партії «Слуга народу» була прикута неабияка увага громадськості. До речі, відбувся він у Ботанічному саду імені Гришка. Присутній на заході президент Володимир Зеленський сказав, що це символічно, бо з одного боку Україна має розквітати, з іншого - злочинців треба саджати.


Зеленський розповів, що кандидатів обирали серед експертів, з якими співпрацювала його команда. Також від «Слуги народу» балотуватимуться представники різних регіонів, а ще люди, яких обрали через інтернет-анкетування. Підхід цікавий, та чи ефективний?


Президент зазначив: часу було замало, тому, можливо, серед кандидатів знайдеться і хтось не дуже добропорядний. Та якщо громадськість та журналісти вкажуть на помилки, їх виправлять.


Перша десятка партії «Слуга народу» виглядає так: Дмитро Разумков, Олександр Стефанчук, Ірина Венедіктова, Давид Арахамія, Галина Янченко, Михайло Федоров, Олександр Корнієнко, Анастасія Красносільська, Олександр Ткаченко, Жан Беленюк.


Голова партії Дмитро Разумков узагальнено розповів про виборчу програму «Слуги народу». Йшлося про зняття недоторканності, щоб народні обранці були керовані не бізнес-групами, а інтересами народу, про покарання корупціонерів, скасування непотрібних функцій держави та зайвих державних органів, збільшення доходів громадян, наведення ладу в податковій системі, оптимізацію тарифів, реформу освіти та медицини, гуманітарну політику, яка б не була джерелом постійних конфліктів. Як то кажуть - класика жанру. Але побачимо, що далі буде...


«ЄС»: старі пісні про головне


Протягом останніх років свого президентства Петро Порошенко намагався приватизувати патріотичну тематику. Нині продовжує ту ж лінію...


Нещодавно партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» оголосила про оновлення персоналій та змінила назву на «Європейську солідарність». Тобто скорочено «ЄС». Знову приватизація?


Під час з'їзду своєї ребрендованої політсили Порошенко заявив: «Ми йдемо в парламент, щоб не допустити реваншу проросійських сил». Звучить трохи дивно. Бо ж ті самі проросійські сили протягом останніх п'яти років відчували себе досить комфортно. І нікого не було покарано... То хто у цьому винний?


Петро Порошенко зазначив, що його команда йде не за посадами, а щоб і далі впроваджувати в життя стратегію руху в ЄС та НАТО. Він вчергове пообіцяв, що план дій щодо членства в Альянсі Україна має отримати не пізніше 2023 року. Також саме до цієї дати мають бути виконані критерії щодо вступу країни в ЄС. Це ми вже читали в президентській програмі Порошенка. А нові обіцянки будуть?


Також голова «Європейської солідарності» представив першу десятку списку. Перший номер - звісно, сам Петро Порошенко. Далі йдуть: Андрій Парубій, Ірина Геращенко, Михайло Забродський, Софія Федина, Мустафа Джемілєв, Яна Зінкевич, Олег Синютка, Ахтем Чийгоз, Іванна Климпуш-Цинцадзе. Оновлення якесь часткове - наче при формуванні списку використали лекала 2014 року...


Цікаво, якою буде доля старих друзів Порошенка. Дехто може просто залишитись за бортом? Справи у новоспеченої «ЄС» не надто добрі, бо на її електоральному полі пасеться забагато суперників. Та й по «мажоритарці», яка так виручила БПП у 2014-му, багато народу не проведеш. Конкуренція!


«Голос» країни: всерйоз і надовго?


Фронтмен «Океану Ельзи» Святослав Вакарчук все ж вирішив йти зі своєю новоствореною політичною партією «Голос» на парламентські вибори.


Нещодавно він представив виборчий список. До першої десятки окрім самого Вакарчука увійшли: Юлія Клименко, Ірина Рудик, Ярослав Железняк, Олександра Устінова, Олег Макаров, Ярослав Юрчишин, Сергій Рахманін, Соломія Бобровська, Ольга Стефанишина.


Цікаво, що шоумен Сергій Притула посів тридцяте місце у виборчому списку. Тож чи партійці такі самовпевнені, чи це просто такий піар-хід. Бо ж провести 30 чоловік до Ради за списком при такій неймовірній конкуренції буде неможливо.


«Ми йдемо в політику всерйоз і надовго, і будемо там стільки, скільки буде потрібно часу для того, щоб в Україні відбулися справжні зміни», - сказав Вакарчук.


Тож до Святослава Вакарчука виникає цілком логічне питання: якщо його політсила зайде до ВР, чи не втече її лідер, як це було у 2008 році? Бо легше точно не буде! Чи зможе Вакарчук себе проявити як законотворець цього разу? У минулий свій похід до Ради за рік він не подав жодного законопроекту!


Поміж тим новоспечений політик окреслив головні завдання його партії у ВР - реформа судової системи та деолігархізація. Він багато говорив про нову політику, нові обличчя та кардинальні зміни... Проте конкретики поки що жодної...


«УС»: стратегія чи реінкарнація?


«Я сказав собі, що я більше не хочу і не буду гравцем чужої збірної, в якій я витрачав дуже багато часу на те, щоб долати перешкоди, які віддаляли або не наближали нас швидко до тих змін, які хотіли відчувати люди. І я прийняв рішення - сформувати справжню команду української стратегії», - сказав прем'єр Володимир Гройсман під час з'їзду партії «Українська стратегія».


Гройсман підкреслив, що сформував свою команду з людей, які розуміють проблеми держави, здатні приймати рішення і втілювати їх у життя. Завдання нової політсили - забезпечити економічний ріст та підтримати середній клас. А що ж заважало це робити голові Кабміну та його уряду останні три роки?


Окрім самого Володимира Гройсмана до першої десятки увійшли: Лілія Гриневич, Еміне Джапарова, Олександр Саєнко, Євген Нищук, Павло Петренко, Сергій Марченко, Андрій Тетерук, Павло Яблонський, Віктор Єленський. Схоже на реінкарнацію «Народного фронту». Чи не так? До речі, «Українська стратегія» балотуватиметься тільки за списком і не висуватиме кандидатів на одномандатних округах.


«Сила і честь»: нові старі обличчя


Минулого тижня відбувся з'їзд політичної партії Ігоря Смешка «Сила і честь». Список очолив сам Смешко, за ним йдуть Олена Сотник, Рефат Чубаров, Іван Мірошниченко, Володимир Замана, Ольга Романюк, Андрій Гайдуцький, Ірина Сисоєнко, Володимир Тимошенко і Анатолій Макаренко.


Цей з'їзд наробив трохи галасу: до Смешка перебігли одразу три нардепи від «Самопомочі», а також один член БПП. До речі, стало відомо, що за списками партії до парламенту балотуватимуться Світлана та Віталій Білоножки. А Іво Бобул де?


Якщо без жартів, то на президентських перегонах Ігор Смешко отримав непоганий результат - 6,4%. Втім, на парламентських виборах повторити успіх буде не так легко. «Нових» облич буде дуже багато. Хоча чи можна називати Ігоря Смешка новачком?


Непрохідні: амбітні плани та мажоритарні реалії


Дещо знекровлена «Самопоміч» також вирушає на вибори. Першим номером у списку - мер Львова Андрій Садовий. Далі йдуть: Ольга Квасницька, Олександра Дрік, Тетяна Бідняк, Оксана Сироїд, Віталій Фидрин, Олег Березюк, Микола Кміть, Тетяна Острікова й Ольга Бабій.


Ще кілька місяців тому Садовий говорив, що його діяльність як міського голови добігає кінця і він не збирається балотуватися ще раз. Тож готовий іти до парламенту, а можливо, й поборотися за посаду прем'єра. Та зважаючи на нинішні обставини, «Самопомочі» треба неабияк попрацювати, щоб взагалі потрапити до ВР. Тому що для цієї політсили соціологічні заміри зараз не найкращі.


А от партія УДАР висуватиме кандидатів лише на мажоритарних округах. Про це заявив столичний мер Віталій Кличко.


«Я провів багато переговорів про об'єднання зусиль із різними демократичними силами. На жаль, через низку причин такого великого об'єднання не сталося», - зазначив він.


Поміж тим представники націоналістичних партій змогли об'єднатися. І вже презентували свій список: Олег Тягнибок, Андрій Білецький, Дмитро Ярош, Андрій Тарасенко, Руслан Кошулинський, Богдан Бенюк, Родіон Кудряшов, Олександр Сич, Пилип Іллєнко, Юрій Сиротюк.


Тож побачимо, хто переможе у цій битві!


Яна ДЖУНГАРОВА


"Вечірні Вісті"


...

Ну що, політичні партії презентували свої списки та розповіли, кого делегуватимуть на одномандатні округи. Тож тепер зрозуміло, хто з ким. Але все одно наразі важко уявити кінцевий результат - з чого буде зварений новий політичний бульйон. Ясно одне: ці перегони точно будуть ще більш запеклими та непередбачуваними, аніж президентські. Коли будуть опубліковані остаточні списки, а не тільки перші десятки, та названі усі кандидати-мажоритарники, треба буде ретельно усе вивчити. Бо ж голосувати потрібно розумом. Ми обираємо наше майбутнє на прийдешні п'ять років. І саме від нас залежить, яким воно буде. Та поки що можемо проаналізувати нинішній порядок денний. «Слуга народу» в саду: будемо розквітати і одночасно саджати До з'їзду партії «Слуга народу» була прикута неабияка увага громадськості. До речі, відбувся він у Ботанічному саду імені Гришка. Присутній на заході президент Володимир Зеленський сказав, що це символічно, бо з одного боку Україна має розквітати, з іншого - злочинців треба саджати. Зеленський розповів, що кандидатів обирали серед експертів, з якими співпрацювала його команда. Також від «Слуги народу» балотуватимуться представники різних регіонів, а ще люди, яких обрали через інтернет-анкетування. Підхід цікавий, та чи ефективний? Президент зазначив: часу було замало, тому, можливо, серед кандидатів знайдеться і хтось не дуже добропорядний. Та якщо громадськість та журналісти вкажуть на помилки, їх виправлять. Перша десятка партії «Слуга народу» виглядає так: Дмитро Разумков, Олександр Стефанчук, Ірина Венедіктова, Давид Арахамія, Галина Янченко, Михайло Федоров, Олександр Корнієнко, Анастасія Красносільська, Олександр Ткаченко, Жан Беленюк. Голова партії Дмитро Разумков узагальнено розповів про виборчу програму «Слуги народу». Йшлося про зняття недоторканності, щоб народні обранці були керовані не бізнес-групами, а інтересами народу, про покарання корупціонерів, скасування непотрібних функцій держави та зайвих державних органів, збільшення доходів громадян, наведення ладу в податковій системі, оптимізацію тарифів, реформу освіти та медицини, гуманітарну політику, яка б не була джерелом постійних конфліктів. Як то кажуть - класика жанру. Але побачимо, що далі буде. «ЄС»: старі пісні про головне Протягом останніх років свого президентства Петро Порошенко намагався приватизувати патріотичну тематику. Нині продовжує ту ж лінію. Нещодавно партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» оголосила про оновлення персоналій та змінила назву на «Європейську солідарність». Тобто скорочено «ЄС». Знову приватизація? Під час з'їзду своєї ребрендованої політсили Порошенко заявив: «Ми йдемо в парламент, щоб не допустити реваншу проросійських сил». Звучить трохи дивно. Бо ж ті самі проросійські сили протягом останніх п'яти років відчували себе досить комфортно. І нікого не було покарано. То хто у цьому винний? Петро Порошенко зазначив, що його команда йде не за посадами, а щоб і далі впроваджувати в життя стратегію руху в ЄС та НАТО. Він вчергове пообіцяв, що план дій щодо членства в Альянсі Україна має отримати не пізніше 2023 року. Також саме до цієї дати мають бути виконані критерії щодо вступу країни в ЄС. Це ми вже читали в президентській програмі Порошенка. А нові обіцянки будуть? Також голова «Європейської солідарності» представив першу десятку списку. Перший номер - звісно, сам Петро Порошенко. Далі йдуть: Андрій Парубій, Ірина Геращенко, Михайло Забродський, Софія Федина, Мустафа Джемілєв, Яна Зінкевич, Олег Синютка, Ахтем Чийгоз, Іванна Климпуш-Цинцадзе. Оновлення якесь часткове - наче при формуванні списку використали лекала 2014 року. Цікаво, якою буде доля старих друзів Порошенка. Дехто може просто залишитись за бортом? Справи у новоспеченої «ЄС» не надто добрі, бо на її електоральному полі пасеться забагато суперників. Та й по «мажоритарці», яка так виручила БПП у 2014-му, багато народу не проведеш. Конкуренція! « Голос» країни: всерйоз і надовго? Фронтмен «Океану Ельзи» Святослав Вакарчук все ж вирішив йти зі своєю новоствореною політичною партією «Голос» на парламентські вибори. Нещодавно він представив виборчий список. До першої десятки окрім самого Вакарчука увійшли: Юлія Клименко, Ірина Рудик, Ярослав Железняк, Олександра Устінова, Олег Макаров, Ярослав Юрчишин, Сергій Рахманін, Соломія Бобровська, Ольга Стефанишина. Цікаво, що шоумен Сергій Притула посів тридцяте місце у виборчому списку. Тож чи партійці такі самовпевнені, чи це просто такий піар-хід. Бо ж провести 30 чоловік до Ради за списком при такій неймовірній конкуренції буде неможливо. «Ми йдемо в політику всерйоз і надовго, і будемо там стільки, скільки буде потрібно часу для того, щоб в Україні відбулися справжні зміни», - сказав Вакарчук. Тож до Святослава Вакарчука виникає цілком логічне питання: якщо його політсила зайде до ВР, чи не втече її лідер, як це було у 2008 році? Бо легше точно не буде! Чи зможе Вакарчук себе проявити як законотворець цього разу? У минулий свій похід до Ради за рік він не подав жодного законопроекту! Поміж тим новоспечений політик окреслив головні завдання його партії у ВР - реформа судової системи та деолігархізація. Він багато говорив про нову політику, нові обличчя та кардинальні зміни. Проте конкретики поки що жодної. «УС»: стратегія чи реінкарнація? «Я сказав собі, що я більше не хочу і не буду гравцем чужої збірної, в якій я витрачав дуже багато часу на те, щоб долати перешкоди, які віддаляли або не наближали нас швидко до тих змін, які хотіли відчувати люди. І я прийняв рішення - сформувати справжню команду української стратегії», - сказав прем'єр Володимир Гройсман під час з'їзду партії «Українська стратегія». Гройсман підкреслив, що сформував свою команду з людей, які розуміють проблеми держави, здатні приймати рішення і втілювати їх у життя. Завдання нової політсили - забезпечити економічний ріст та підтримати середній клас. А що ж заважало це робити голові Кабміну та його уряду останні три роки? Окрім самого Володимира Гройсмана до першої десятки увійшли: Лілія Гриневич, Еміне Джапарова, Олександр Саєнко, Євген Нищук, Павло Петренко, Сергій Марченко, Андрій Тетерук, Павло Яблонський, Віктор Єленський. Схоже на реінкарнацію «Народного фронту». Чи не так? До речі, «Українська стратегія» балотуватиметься тільки за списком і не висуватиме кандидатів на одномандатних округах. «Сила і честь»: нові старі обличчя Минулого тижня відбувся з'їзд політичної партії Ігоря Смешка «Сила і честь». Список очолив сам Смешко, за ним йдуть Олена Сотник, Рефат Чубаров, Іван Мірошниченко, Володимир Замана, Ольга Романюк, Андрій Гайдуцький, Ірина Сисоєнко, Володимир Тимошенко і Анатолій Макаренко. Цей з'їзд наробив трохи галасу: до Смешка перебігли одразу три нардепи від «Самопомочі», а також один член БПП. До речі, стало відомо, що за списками партії до парламенту балотуватимуться Світлана та Віталій Білоножки. А Іво Бобул де? Якщо без жартів, то на президентських перегонах Ігор Смешко отримав непоганий результат - 6,4%. Втім, на парламентських виборах повторити успіх буде не так легко. «Нових» облич буде дуже багато. Хоча чи можна називати Ігоря Смешка новачком? Непрохідні: амбітні плани та мажоритарні реалії Дещо знекровлена «Самопоміч» також вирушає на вибори. Першим номером у списку - мер Львова Андрій Садовий. Далі йдуть: Ольга Квасницька, Олександра Дрік, Тетяна Бідняк, Оксана Сироїд, Віталій Фидрин, Олег Березюк, Микола Кміть, Тетяна Острікова й Ольга Бабій. Ще кілька місяців тому Садовий говорив, що його діяльність як міського голови добігає кінця і він не збирається балотуватися ще раз. Тож готовий іти до парламенту, а можливо, й поборотися за посаду прем'єра. Та зважаючи на нинішні обставини, «Самопомочі» треба неабияк попрацювати, щоб взагалі потрапити до ВР. Тому що для цієї політсили соціологічні заміри зараз не найкращі. А от партія УДАР висуватиме кандидатів лише на мажоритарних округах. Про це заявив столичний мер Віталій Кличко. «Я провів багато переговорів про об'єднання зусиль із різними демократичними силами. На жаль, через низку причин такого великого об'єднання не сталося», - зазначив він. Поміж тим представники націоналістичних партій змогли об'єднатися. І вже презентували свій список: Олег Тягнибок, Андрій Білецький, Дмитро Ярош, Андрій Тарасенко, Руслан Кошулинський, Богдан Бенюк, Родіон Кудряшов, Олександр Сич, Пилип Іллєнко, Юрій Сиротюк. Тож побачимо, хто переможе у цій битві! Яна ДЖУНГАРОВА "Вечірні Вісті" .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика