Зеленський запропонував безжально карати кнопкодавів - «Автоновости» » «Новости Дня»
Finch
Опубликовано: 16:32, 24 июня 2019
Украина / Авто

Зеленський запропонував безжально карати кнопкодавів - «Автоновости»

Президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд до Верховної Ради законопроект №10394 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення особистого голосування народних депутатів України. ...
Зеленський запропонував безжально карати кнопкодавів - «Автоновости»
Зеленський запропонував безжально карати кнопкодавів - «Автоновости»

Президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд до Верховної Ради законопроект №10394 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення особистого голосування народних депутатів України.


У законопроекті глави держави зазначено, що порушення народними депутатами України обов'язку щодо особистого голосування:


суперечить природі закріпленого в Конституції України представницького мандату народного депутата України, за допомогою якого громадяни України реалізують своє конституційне право брати участь в управлінні державними справами і здійснюють народне волевиявлення;
несе ризики визнання законів, прийнятих із порушенням відповідної процедури, неконституційними, що в свою чергу може мати значні негативні наслідки як для держави, так і для суспільства в цілому.

Розроблено законопроект з метою забезпечення врахування та відстоювання інтересів українського народу його представниками (народними депутатами України) під час прийняття Верховною Радою України рішень, а також повноцінного виконання народними депутатами України наданих їм повноважень.


Президент пропонує встановити кримінальну відповідальність за здійснення народним депутатом України будь-яким способом голосування у Верховній Раді України та/або її органах замість іншого народного депутата України (неособисте голосування).


Таке діяння каратиметься штрафом від трьох до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Відповідно до статті 216 Кримінального процесуального кодексу України досудове розслідування таких кримінальних правопорушень здійснюватимуть слідчі органів Державного бюро розслідувань.



sud.ua


...

Президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд до Верховної Ради законопроект №10394 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення особистого голосування народних депутатів України. У законопроекті глави держави зазначено, що порушення народними депутатами України обов'язку щодо особистого голосування: суперечить природі закріпленого в Конституції України представницького мандату народного депутата України, за допомогою якого громадяни України реалізують своє конституційне право брати участь в управлінні державними справами і здійснюють народне волевиявлення; несе ризики визнання законів, прийнятих із порушенням відповідної процедури, неконституційними, що в свою чергу може мати значні негативні наслідки як для держави, так і для суспільства в цілому. Розроблено законопроект з метою забезпечення врахування та відстоювання інтересів українського народу його представниками (народними депутатами України) під час прийняття Верховною Радою України рішень, а також повноцінного виконання народними депутатами України наданих їм повноважень. Президент пропонує встановити кримінальну відповідальність за здійснення народним депутатом України будь-яким способом голосування у Верховній Раді України та/або її органах замість іншого народного депутата України (неособисте голосування). Таке діяння каратиметься штрафом від трьох до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Відповідно до статті 216 Кримінального процесуального кодексу України досудове розслідування таких кримінальних правопорушень здійснюватимуть слідчі органів Державного бюро розслідувань. sud.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика