Експерт: Європа звинуватила "Нафтогаз" і Коболева у монополізмі - «Автоновости» » «Новости Дня»
Bosworth
Опубликовано: 16:02, 23 июля 2019
Украина / Авто

Експерт: Європа звинуватила "Нафтогаз" і Коболева у монополізмі - «Автоновости»

Група європейських трейдерів газу наїхала на «Нафтогаз». І майже прямо звинуватила доларових «40-мільйоних» премійованих менеджерів у доведенні до колапсу «Укртрансгазу». Ну не виходить у Коболева виглядати чесним...
Експерт: Європа звинуватила "Нафтогаз" і Коболева у монополізмі - «Автоновости»
Експерт: Європа звинуватила "Нафтогаз" і Коболева у монополізмі - «Автоновости»

Група європейських трейдерів газу наїхала на «Нафтогаз». І майже прямо звинуватила доларових «40-мільйоних» премійованих менеджерів у доведенні до колапсу «Укртрансгазу». Ну не виходить у Коболева виглядати чесним в очах міжнародних партнерів. Хоч у прем'єри його «запихують», хоч хвалебні оди складають у вузькопрофільних журналах. Не допомагає.


Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав експерт з питань енергетики Юрій Корольчук, коментуючи заяву європейських трейдерів щодо втрати "Укртрансгазом" іміджу надійного партнера.


Більше його заяви європейських газотрейдерів чітко вказують на те, що «Нафтогаз» не здатен управляти ГТС України. І нехай «Нафтогаз» у порушення принципів «анбандлінгу»/розділення створює всередині себе хоч п'ять операторів ГТС. Але ставлення до себе з боку ЄС вже не змінить. Особливо за п'ять місяців до завершення контракту про транзит газу. Тих таки європейців вже давно втомило внутрішнє перетягування канату - хто буде оператором ГТС? Для ЄС є зрозумілим, що функції транзитера буде виконувати визначена урядом компанія «Магістральні газопроводи України». І для європейців зрозуміло, що «Нафтогаз» займається волюнтаризмом, коли намагається «продавити» свою модель «анбанлінгу», яка дозволить «Нафтогазу» зберегти вплив на ринку і лише закріпить його статус монополіста.
Тому висновок ЄС простий - ну не надійна компанія «Нафтогаз», яка на кожному кутку б'є себе у груди і заявляє про виконання третього енергопакету, а насправді монополізує ринок.
У цьому контексті заява газових трейдерів ЄС також показова стосовно монополізації ринку поставок газу і намаганню отримати під свій контроль газові мережі. Конфлікт «Нафтогазу» і облгазів насправді вже давно вийшов за межі України. Адже стабільна робота внутрішніх мереж є також гарантією стабільної роботи оператора ГТС, який буде транзитувати російський газ до ЄС. І тут у ЄС також акцентують увагу на боргах, які створює навколо себе «Нафтогаз». Більше 40 млрд. грн - це фактично штучні борги, які облгази отримали від «Нафтогазу». У заяві трейдрів газу ЄС проблема коштів за балансування газу і проблема «небалансів» виокремлена як одна із ключових. Тому доки «Нафтогаз» не перестане здійснювати маніпулятивні рухи як навколо оператора ГТС, так і навколо внутрішніх газових мереж - ризики в цілому для системи ГТС України будуть лише зростати. Такий висновок із попередження трейдерів газу ЄС.



Вечірні Вісті


...

Група європейських трейдерів газу наїхала на «Нафтогаз». І майже прямо звинуватила доларових «40-мільйоних» премійованих менеджерів у доведенні до колапсу «Укртрансгазу». Ну не виходить у Коболева виглядати чесним в очах міжнародних партнерів. Хоч у прем'єри його «запихують», хоч хвалебні оди складають у вузькопрофільних журналах. Не допомагає. Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав експерт з питань енергетики Юрій Корольчук, коментуючи заяву європейських трейдерів щодо втрати "Укртрансгазом" іміджу надійного партнера. Більше його заяви європейських газотрейдерів чітко вказують на те, що «Нафтогаз» не здатен управляти ГТС України. І нехай «Нафтогаз» у порушення принципів «анбандлінгу»/розділення створює всередині себе хоч п'ять операторів ГТС. Але ставлення до себе з боку ЄС вже не змінить. Особливо за п'ять місяців до завершення контракту про транзит газу. Тих таки європейців вже давно втомило внутрішнє перетягування канату - хто буде оператором ГТС? Для ЄС є зрозумілим, що функції транзитера буде виконувати визначена урядом компанія «Магістральні газопроводи України». І для європейців зрозуміло, що «Нафтогаз» займається волюнтаризмом, коли намагається «продавити» свою модель «анбанлінгу», яка дозволить «Нафтогазу» зберегти вплив на ринку і лише закріпить його статус монополіста. Тому висновок ЄС простий - ну не надійна компанія «Нафтогаз», яка на кожному кутку б'є себе у груди і заявляє про виконання третього енергопакету, а насправді монополізує ринок. У цьому контексті заява газових трейдерів ЄС також показова стосовно монополізації ринку поставок газу і намаганню отримати під свій контроль газові мережі. Конфлікт «Нафтогазу» і облгазів насправді вже давно вийшов за межі України. Адже стабільна робота внутрішніх мереж є також гарантією стабільної роботи оператора ГТС, який буде транзитувати російський газ до ЄС. І тут у ЄС також акцентують увагу на боргах, які створює навколо себе «Нафтогаз». Більше 40 млрд. грн - це фактично штучні борги, які облгази отримали від «Нафтогазу». У заяві трейдрів газу ЄС проблема коштів за балансування газу і проблема «небалансів» виокремлена як одна із ключових. Тому доки «Нафтогаз» не перестане здійснювати маніпулятивні рухи як навколо оператора ГТС, так і навколо внутрішніх газових мереж - ризики в цілому для системи ГТС України будуть лише зростати. Такий висновок із попередження трейдерів газу ЄС. Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика