Дієтолог: Літо неможливо собі уявити без свіжого меду - «Культура» » «Новости Дня»
Клариса
Опубликовано: 12:10, 20 августа 2019
Украина / Культура

Дієтолог: Літо неможливо собі уявити без свіжого меду - «Культура»

Відома дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці у Фейсбуці розповіла про те, як правильно споживати мед: «Літо неможливо собі уявити без свіжого меду. Тому присвячую цей пост чудовому дару природи...
Дієтолог: Літо неможливо собі уявити без свіжого меду - «Культура»
Дієтолог: Літо неможливо собі уявити без свіжого меду - «Культура»

Відома дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці у Фейсбуці розповіла про те, як правильно споживати мед:


«Літо неможливо собі уявити без свіжого меду. Тому присвячую цей пост чудовому дару природи - меду.
Цей продукт широко використовується в народній медицині, косметології. Містить багато ферментів, фітонцидів, які добре засвоюються організмом.
Хибно думати, що мед - це цукрозамінник. Насправді, мед - це природний цукор. До нього у великому обсязі входять прості вуглеводи: моносахариди глюкоза і фруктоза. І за хімічним складом це насичений (близько 82%) водний розчин цукру. Тому мед не може бути замінником цукру.
Основна перевага перед цукром, цінність меду в різноманітності поживних речовин. До складу входять кислоти, азотисті речовини, ферменти, мінеральні компоненти, вітаміни, а також залізо, калій, кальцій, кобальт, мідь, фосфор, фтор, хром, цинк та інші елементи. Загалом більше 70 речовин.
Мед - біологічно активний продукт, тому варто знати про його особливості:
- Високий вміст простих вуглеводів. Непомірне споживання меду сприятиме набору ваги.
- Високий глікемічний індекс і калорійність. Якщо страждаєте від надмірної ваги або у вас порушення толерантності до глюкози, краще обмежити споживання цього солодкого продукту.
- Деякі рослини-медоноси, точніше, їх пилок, може викликати алергію, часом сильну. Перед тим, як включати мед в свій раціон, перевірте, чи немає у вас на нього алергічної реакції. Передусім це стосується дітей.
- Його не потрібно нагрівати. При високих температурах втрачає корисні властивості, насамперед антимікробні.
Цікаво, що він один з небагатьох продуктів, які не псуються при правильному зберіганні.
Любите мед? У чайній ложці близько 10 г цього продукту і 30 ккал. Добова норма 2 - 3 чайні ложки меду».


«Вечірні Вісті»


...

Відома дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці у Фейсбуці розповіла про те, як правильно споживати мед: «Літо неможливо собі уявити без свіжого меду. Тому присвячую цей пост чудовому дару природи - меду. Цей продукт широко використовується в народній медицині, косметології. Містить багато ферментів, фітонцидів, які добре засвоюються організмом. Хибно думати, що мед - це цукрозамінник. Насправді, мед - це природний цукор. До нього у великому обсязі входять прості вуглеводи: моносахариди глюкоза і фруктоза. І за хімічним складом це насичений (близько 82%) водний розчин цукру. Тому мед не може бути замінником цукру. Основна перевага перед цукром, цінність меду в різноманітності поживних речовин. До складу входять кислоти, азотисті речовини, ферменти, мінеральні компоненти, вітаміни, а також залізо, калій, кальцій, кобальт, мідь, фосфор, фтор, хром, цинк та інші елементи. Загалом більше 70 речовин. Мед - біологічно активний продукт, тому варто знати про його особливості: - Високий вміст простих вуглеводів. Непомірне споживання меду сприятиме набору ваги. - Високий глікемічний індекс і калорійність. Якщо страждаєте від надмірної ваги або у вас порушення толерантності до глюкози, краще обмежити споживання цього солодкого продукту. - Деякі рослини-медоноси, точніше, їх пилок, може викликати алергію, часом сильну. Перед тим, як включати мед в свій раціон, перевірте, чи немає у вас на нього алергічної реакції. Передусім це стосується дітей. - Його не потрібно нагрівати. При високих температурах втрачає корисні властивості, насамперед антимікробні. Цікаво, що він один з небагатьох продуктів, які не псуються при правильному зберіганні. Любите мед? У чайній ложці близько 10 г цього продукту і 30 ккал. Добова норма 2 - 3 чайні ложки меду». «Вечірні Вісті» .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика