Дослідження: Зміни клімату ведуть до народження агресивних павуків - «Культура» » «Новости Дня»
Miller
Опубликовано: 16:09, 21 августа 2019
Украина / Культура

Дослідження: Зміни клімату ведуть до народження агресивних павуків - «Культура»

Зміни клімату, викликані глобальним потеплінням, і пов'язані з цими процесами екстремальні погодні умови можуть сприяти збільшенню популяції агресивних павуків. Про це йдеться в новому дослідженні, опублікованому...
Дослідження: Зміни клімату ведуть до народження агресивних павуків - «Культура»
Дослідження: Зміни клімату ведуть до народження агресивних павуків - «Культура»

Зміни клімату, викликані глобальним потеплінням, і пов'язані з цими процесами екстремальні погодні умови можуть сприяти збільшенню популяції агресивних павуків. Про це йдеться в новому дослідженні, опублікованому в журналі Nature Ecology & Evolution, передає ТСН.



Надзвичайні події, як-от тропічні циклони, можуть впливати на еволюцію павуків у штормових регіонах - там вже найагресивніші павуки мають кращі шанси на виживання. Під час дослідження вивчали павука, відомого як Anelosimus studiosus.

Дослідники з Університету МакМастер в Канаді вивчали поведінку комах з регіонів з екстремальними погодними умовами.
Провідний автор дослідження і біолог-еволюціоніст Джонатан Пруітт сказав, що надзвичайно важливо розуміти вплив погодних явищ на навколишнє середовище, еволюцію і природний відбір серед істот. Адже з підвищенням рівня моря частотність тропічних штормів буде лише зростати.
Дослідники зосередилися на жіночих колоніях павуків, який зазвичай живе просто на шляху тропічних циклонів США і Мексики. Їхнє дослідження містило спостереження за групами павуків до і після штормів протягом 48 годин.
Агресивність павуків вимірювали за швидкістю, кількістю атак, реакцією на потрапляння здобичі у павутину, ймовірністю того, що павуки-самки могли канібалізуватися та з'їдати самців і своє потомство, а також реакцією на проникнення хижих павуків іншого виду.

Згодом результати порівнювали з колоніями восьмилапих цього ж виду з менш екстремальних районах.


Агресивні павуки, як правило, краще добувають ресурси за їхньої нестачі, але водночас більш схильні до бійок між собою за умов голоду чи перегрівання.


Пруітт сказав: "Тропічні циклони, ймовірно, впливають на обидва цих стресори, зменшуючи кількість поживи і збільшуючи вплив сонця". "Агресивність передається від покоління до покоління в цих колоніях від батьків донькам і є основним фактором їхнього виживання і здатності до розмноження", - додає вчений.


Аналіз показав, що після тропічного циклону колонії з найбільш агресивними павуками виробляли більше яєць і мали більше нащадків, що вижили.


Ця тенденція була настільки послідовною, що дослідники вважають, що це є еволюційною відповіддю.


Отже, існує ймовірність того, що це може статися з великою кількістю популяцій павуків, якщо погода в усьому світі стане більш екстремальною через зміни клімату.

unian.ua


...

Зміни клімату, викликані глобальним потеплінням, і пов'язані з цими процесами екстремальні погодні умови можуть сприяти збільшенню популяції агресивних павуків. Про це йдеться в новому дослідженні, опублікованому в журналі Nature Ecology

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика