У Росії блогера засудили за твіт до п'яти років ув'язнення - «Происшествия» » «Новости Дня»
Atcheson
Опубликовано: 08:17, 04 сентября 2019
Украина / Происшествия и криминал

У Росії блогера засудили за твіт до п'яти років ув'язнення - «Происшествия»

Пресненський суд Москви засудив блогера Владислава Синицю до п'яти років позбавлення волі, визнавши його винним у закликах до розправ над дітьми співробітників правоохоронних органів. Відповідне рішення суд ухвалив...
У Росії блогера засудили за твіт до п'яти років ув'язнення - «Происшествия»
У Росії блогера засудили за твіт до п'яти років ув'язнення - «Происшествия»

Пресненський суд Москви засудив блогера Владислава Синицю до п'яти років позбавлення волі, визнавши його винним у закликах до розправ над дітьми співробітників правоохоронних органів. Відповідне рішення суд ухвалив під час засідання в вівторок, 3 вересня, передає інформагенція "Інтерфакс".


"Визнати Синицю винним в скоєнні злочину, (...), і призначити йому покарання у вигляді п'яти років колонії загального режиму", - оголосив вирок суддя, цитує "Інтерфакс".


Напередодні під час дебатів державне звинувачення попрохало засудити блогера до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму. За версією слідства, 31 липня 2019 року Синиця під псевдонімом "Макс Стєклов" за допомогою публікації в Twitter "закликав широке коло осіб до протиправних дій насильницького характеру щодо дітей співробітників правоохоронних органів". 5 серпня його заарештували за санкцією Пресненського суду.


Синицю визнали винним у розпалюванні ненависті і ворожнечі щодо співробітників правоохоронних органів з використанням інтернету. Слідчий запевнив суд, що сам блогер "визнав факт розміщення в своїх акаунтах записів, що розпалюють ненависть і ворожнечу до співробітників правоохоронних органів, у тому числі співробітників Росгвардіі, однак провину не визнав".


Сам засуджений блогер назвав те, що відбувається "абсурдом". Його адвокат заявив, що із записів підзахисного в інтернеті, про які йдеться в кримінальній справі, "очевидно, що це не заклики, які спонукають до чого-небудь, а роздуми про те, як воно могло б бути". Згідно з протоколом допиту, Синиця пояснив слідству, що "в публікації загроз конкретним особистостям не мав на увазі".


Блогер заявив журналістам, що має намір оскаржити рішення суду.


dw.com


...

Пресненський суд Москви засудив блогера Владислава Синицю до п'яти років позбавлення волі, визнавши його винним у закликах до розправ над дітьми співробітників правоохоронних органів. Відповідне рішення суд ухвалив під час засідання в вівторок, 3 вересня, передає інформагенція "Інтерфакс". "Визнати Синицю винним в скоєнні злочину, (.), і призначити йому покарання у вигляді п'яти років колонії загального режиму", - оголосив вирок суддя, цитує "Інтерфакс". Напередодні під час дебатів державне звинувачення попрохало засудити блогера до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму. За версією слідства, 31 липня 2019 року Синиця під псевдонімом "Макс Стєклов" за допомогою публікації в Twitter "закликав широке коло осіб до протиправних дій насильницького характеру щодо дітей співробітників правоохоронних органів". 5 серпня його заарештували за санкцією Пресненського суду. Синицю визнали винним у розпалюванні ненависті і ворожнечі щодо співробітників правоохоронних органів з використанням інтернету. Слідчий запевнив суд, що сам блогер "визнав факт розміщення в своїх акаунтах записів, що розпалюють ненависть і ворожнечу до співробітників правоохоронних органів, у тому числі співробітників Росгвардіі, однак провину не визнав". Сам засуджений блогер назвав те, що відбувається "абсурдом". Його адвокат заявив, що із записів підзахисного в інтернеті, про які йдеться в кримінальній справі, "очевидно, що це не заклики, які спонукають до чого-небудь, а роздуми про те, як воно могло б бути". Згідно з протоколом допиту, Синиця пояснив слідству, що "в публікації загроз конкретним особистостям не мав на увазі". Блогер заявив журналістам, що має намір оскаржити рішення суду. dw.com .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика