Бюджет-2020 має бути повністю переглянутий, – Юлія Тимошенко назвала 5 вад державного кошторису - «Спорт» » «Новости Дня»
Тимур
Опубликовано: 12:44, 20 сентября 2019
Украина / Спорт

Бюджет-2020 має бути повністю переглянутий, – Юлія Тимошенко назвала 5 вад державного кошторису - «Спорт»

Поданий урядом проєкт Державного бюджету на 2020 рік закладає ті самі стандарти бідності, недопустимі тарифи та розвал життя країни, які вже були в бюджетах останніх 5 років правління попередньої влади. Саме тому...
Бюджет-2020 має бути повністю переглянутий, – Юлія Тимошенко назвала 5 вад державного кошторису - «Спорт»
Бюджет-2020 має бути повністю переглянутий, – Юлія Тимошенко назвала 5 вад державного кошторису - «Спорт»

Поданий урядом проєкт Державного бюджету на 2020 рік закладає ті самі стандарти бідності, недопустимі тарифи та розвал життя країни, які вже були в бюджетах останніх 5 років правління попередньої влади. Саме тому «Батьківщина» наполягає на перегляді фінансового кошторису з врахуванням пропозицій фракції.


Про це Юлія Тимошенко заявила журналістам у кулуарах парламенту в день представлення бюджету.


«Це не бюджет детінізації, не бюджет розвитку і не бюджет завершення епохи бідності. Цей бюджет такий самий, як і 5 років ухвалював уряди Порошенка. І люди сказали цьому «Ні!» на виборах президента і парламенту», - зазначила вона.


Голова партії назвала 5 ключових речей, які, на жаль, відсутні в основному кошторисі країни, але мали б там бути.


Як повідомила Тимошенко, у «Батьківщині» сподівалися, що в бюджеті буде послаблено податковий тиск на бізнес та економіку, що щонайменше 40% тіньової економіки (це офшори, контрабанда, ухиляння від сплати податків) буде ліквідовано, що буде реструктуризований та суттєво скорочений зовнішній борг України, але він лишається настільки великим, що просто тисне на бюджет і не дає можливості збільшувати видатки.


Окрім того, зазначила політик, обіцяне президентом закінчення епохи бідності не відбудеться. Адже мінімальні пенсії нижчі за мінімальний прожитковий рівень, а мінімальна зарплата майже не збільшується, додала вона.


Також зберігається недопустимий підхід до виплати зарплати медикам і освітянам.


«Тарифна сітка не враховується, йде зрівнялівка. Прибиральниця отримує зарплату майже таку, як зарплата лікарів і вчителів», - обурилася лідер партії.


І ще один важливий момент, зауважила Юлія Тимошенко, тарифна політика не змінюється, попри те, що в нас є потенціал до зниження тарифів (ціни на газ на світових ринках впали, видобуток власного газу покриває потреби наших громадян).


«У бюджеті на наступний рік зберігається стара тарифна політика Гройсмана-Порошенка. Водночас скорочують субсидії на 7,5 млрд грн. Це не нові підходи до бюджету», - сказала парламентарій.


Юлія Тимошенко зауважила, що «Батьківщина» запропонувала зовсім іншу філософію підходу до життя країни. Фракція розробила і запропонувала пакет законопроєктів щодо детінізації, деофшоризації, щодо припинення контрабанди на митниці, про застосування реальних розмірів прожиткових мінімумів при нарахуванні виплат громадянам, про зменшення тарифів для людей за рахунок споживання газу власного видобутку.


«Ми сподіваємось, що уряд візьме пропозиції депутатів нашої фракції і сяде за фундаментальну переробку бюджету на наступний рік. Ми і надалі готові допомагати президенту, але треба, щоб нас слухали», - підсумувала вона.


ba.org.ua


...

Поданий урядом проєкт Державного бюджету на 2020 рік закладає ті самі стандарти бідності, недопустимі тарифи та розвал життя країни, які вже були в бюджетах останніх 5 років правління попередньої влади. Саме тому «Батьківщина» наполягає на перегляді фінансового кошторису з врахуванням пропозицій фракції. Про це Юлія Тимошенко заявила журналістам у кулуарах парламенту в день представлення бюджету. «Це не бюджет детінізації, не бюджет розвитку і не бюджет завершення епохи бідності. Цей бюджет такий самий, як і 5 років ухвалював уряди Порошенка. І люди сказали цьому «Ні!» на виборах президента і парламенту», - зазначила вона. Голова партії назвала 5 ключових речей, які, на жаль, відсутні в основному кошторисі країни, але мали б там бути. Як повідомила Тимошенко, у «Батьківщині» сподівалися, що в бюджеті буде послаблено податковий тиск на бізнес та економіку, що щонайменше 40% тіньової економіки (це офшори, контрабанда, ухиляння від сплати податків) буде ліквідовано, що буде реструктуризований та суттєво скорочений зовнішній борг України, але він лишається настільки великим, що просто тисне на бюджет і не дає можливості збільшувати видатки. Окрім того, зазначила політик, обіцяне президентом закінчення епохи бідності не відбудеться. Адже мінімальні пенсії нижчі за мінімальний прожитковий рівень, а мінімальна зарплата майже не збільшується, додала вона. Також зберігається недопустимий підхід до виплати зарплати медикам і освітянам. «Тарифна сітка не враховується, йде зрівнялівка. Прибиральниця отримує зарплату майже таку, як зарплата лікарів і вчителів», - обурилася лідер партії. І ще один важливий момент, зауважила Юлія Тимошенко, тарифна політика не змінюється, попри те, що в нас є потенціал до зниження тарифів (ціни на газ на світових ринках впали, видобуток власного газу покриває потреби наших громадян). «У бюджеті на наступний рік зберігається стара тарифна політика Гройсмана-Порошенка. Водночас скорочують субсидії на 7,5 млрд грн. Це не нові підходи до бюджету», - сказала парламентарій. Юлія Тимошенко зауважила, що «Батьківщина» запропонувала зовсім іншу філософію підходу до життя країни. Фракція розробила і запропонувала пакет законопроєктів щодо детінізації, деофшоризації, щодо припинення контрабанди на митниці, про застосування реальних розмірів прожиткових мінімумів при нарахуванні виплат громадянам, про зменшення тарифів для людей за рахунок споживання газу власного видобутку. «Ми сподіваємось, що уряд візьме пропозиції депутатів нашої фракції і сяде за фундаментальну переробку бюджету на наступний рік. Ми і надалі готові допомагати президенту, але треба, щоб нас слухали», - підсумувала вона. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика