Михайло Волинець: Указ Президента - стратити не можна помилувати - «Происшествия» » «Новости Дня»
Moore
Опубликовано: 20:24, 22 октября 2019
Украина / Происшествия и криминал

Михайло Волинець: Указ Президента - стратити не можна помилувати - «Происшествия»

Президентом вирішено покласти край тіньовій зайнятості та посилити відповідальність за порушення законодавства про працю - для цього він 20 вересня 2019 року видав УКАЗ №713/2019 "Про невідкладні заходи щодо забезпечення...
Михайло Волинець: Указ Президента - стратити не можна помилувати - «Происшествия»
Михайло Волинець: Указ Президента - стратити не можна помилувати - «Происшествия»

Президентом вирішено покласти край тіньовій зайнятості та посилити відповідальність за порушення законодавства про працю - для цього він 20 вересня 2019 року видав УКАЗ №713/2019 "Про невідкладні заходи щодо забезпечення економічного зростання, стимулювання розвитку регіонів та запобігання корупції".


Про це на своїй сторінці у «Фейсбук» написав народний депутат від "Батьківщини" Михайло Волинець.


Президент поставив завдання "зменшення нелегальної зайнятості, зокрема шляхом детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення, запровадження механізмів стимулювання роботодавців легалізувати оформлення трудових договорів, посилення відповідальності за порушення законодавства про працю та порушення платником податків порядку подання інформації про фізичних осіб - платників податків".


Під час зустрічі з керівництвом ВРУ, Кабміну та правоохоронними органами Президент України Володимир Зеленський однозначно доручив - "Звузити сфери неформальної зайнятості, зокрема, шляхом суттєвого посилення відповідальності за тіньове ведення господарства. Термін - до 1 грудня 2019 року".


Відповідальними по цьому питанню визначені прем'єр Олексій Гончарук, міністр соціальної політики Юлія Соколовська, голова Верховної Ради Дмитро Разумков, голова депутатської фракції "Слуга народу" Давід Арахамія.


Водночас за ініціативи Гетманцевим Д.О. - членом депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" зареєстровано проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо усунення норм, які порушують права та законні інтереси роботодавців України) (р. № 1233, друге читання), яким ВІДМІНЯЮТЬСЯ або кардинально зменшуються санкції за використання нелегальної праці та порушення трудового законодавства щодо найманих працівників.


Турборежим розгляду цього законопроекту і відхилення всіх пропозицій, які пропонували збалансувати принципи невідворотності покарання за порушення та розумності цього покарання, говорять про одне - у монобільшості є настрій встановити "пільгові" умови для тих, хто нехтує трудовим законодавством та використовує тіньові схеми найму.


Серед відхилених робочою групою профільного Комітету і мої як народного депутата пропозиції, якими передбачалось виважене покарання при першому порушенні і яке ще й до того мало бути зменшено ще вдвічі у випадку сплати штрафу протягом п'яти днів. А ідея обов'язковості навчання "першопорушників" основам трудового законодавства викликало взагалі бурхливе неприйняття.


Певним моментом істини щодо намірів влади карати чи милувати тіньовиків і порушників трудових прав працівників стане 28 жовтня, коли Комітет з питань соціальної політики та захисту ветеранів зробить свої висновки по законопроекту 1233 для розгляду його Парламентом у другому читанні.



Вечірні Вісті


...

Президентом вирішено покласти край тіньовій зайнятості та посилити відповідальність за порушення законодавства про працю - для цього він 20 вересня 2019 року видав УКАЗ №713/2019 "Про невідкладні заходи щодо забезпечення економічного зростання, стимулювання розвитку регіонів та запобігання корупції". Про це на своїй сторінці у «Фейсбук» написав народний депутат від "Батьківщини" Михайло Волинець. Президент поставив завдання "зменшення нелегальної зайнятості, зокрема шляхом детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення, запровадження механізмів стимулювання роботодавців легалізувати оформлення трудових договорів, посилення відповідальності за порушення законодавства про працю та порушення платником податків порядку подання інформації про фізичних осіб - платників податків". Під час зустрічі з керівництвом ВРУ, Кабміну та правоохоронними органами Президент України Володимир Зеленський однозначно доручив - "Звузити сфери неформальної зайнятості, зокрема, шляхом суттєвого посилення відповідальності за тіньове ведення господарства. Термін - до 1 грудня 2019 року". Відповідальними по цьому питанню визначені прем'єр Олексій Гончарук, міністр соціальної політики Юлія Соколовська, голова Верховної Ради Дмитро Разумков, голова депутатської фракції "Слуга народу" Давід Арахамія. Водночас за ініціативи Гетманцевим Д.О. - членом депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" зареєстровано проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо усунення норм, які порушують права та законні інтереси роботодавців України) (р. № 1233, друге читання), яким ВІДМІНЯЮТЬСЯ або кардинально зменшуються санкції за використання нелегальної праці та порушення трудового законодавства щодо найманих працівників. Турборежим розгляду цього законопроекту і відхилення всіх пропозицій, які пропонували збалансувати принципи невідворотності покарання за порушення та розумності цього покарання, говорять про одне - у монобільшості є настрій встановити "пільгові" умови для тих, хто нехтує трудовим законодавством та використовує тіньові схеми найму. Серед відхилених робочою групою профільного Комітету і мої як народного депутата пропозиції, якими передбачалось виважене покарання при першому порушенні і яке ще й до того мало бути зменшено ще вдвічі у випадку сплати штрафу протягом п'яти днів. А ідея обов'язковості навчання "першопорушників" основам трудового законодавства викликало взагалі бурхливе неприйняття. Певним моментом істини щодо намірів влади карати чи милувати тіньовиків і порушників трудових прав працівників стане 28 жовтня, коли Комітет з питань соціальної політики та захисту ветеранів зробить свої висновки по законопроекту 1233 для розгляду його Парламентом у другому читанні. Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика