Міграційне питання в пастці європейських виборів 2019 року - «Мир» » «Новости Дня»
Платон
Опубликовано: 09:50, 10 апреля 2019
Мир / Украина

Міграційне питання в пастці європейських виборів 2019 року - «Мир»

Кампанія з виборів до Європарламенту стартувала без особливого ентузіазму і вже піднесла перший сюрприз. Зайняті формуванням своїх списків кандидати, здається, ігнорують або принаймні дистанціюються від давно обіцяних...
Міграційне питання в пастці європейських виборів 2019 року - «Мир»
Міграційне питання в пастці європейських виборів 2019 року - «Мир»

Кампанія з виборів до Європарламенту стартувала без особливого ентузіазму і вже піднесла перший сюрприз. Зайняті формуванням своїх списків кандидати, здається, ігнорують або принаймні дистанціюються від давно обіцяних обговорень міграційної кризи.


Ця тенденція ще може змінитися, враховуючи зростання крайніх правих партій, які можуть отримати вигоду з голосування для просування своїх континентальних ідей після успішного використання теми міграційної кризи 2015 року.


Однак масштабне опитування громадської думки, проведене за дорученням аналітичного центру Європейської ради з міжнародних відносин, продемонструвало, що, судячи з усього, на цей раз ці партії не зможуть перетворити зустріч європейців на «референдум» проти міграції.


Опубліковане 1 квітня в європейських газетах дослідження, проведене в 14 країнах (що відповідає 80% місць в Європейському парламенті), показує, що лише 14% респондентів вважають міграцію основною «загрозою» для ЄС. 23% опитаних вважають цю тему однією з двох найважливіших проблем, що стоять перед їхньою країною. Інші теми набагато більше хвилюють людей: у Франції - вартість життя (36%), в Італії та Іспанії - безробіття, в Польщі і Угорщині - охорона здоров'я. У Центральній і Південній Європі стурбовані масовою еміграцією населення. У підсумку міграційне питання гостро стоїть у країнах, які були на передньому краї чотири роки тому, - в Німеччині, Швеції та Австрії. Це пояснюється багатьма причинами.


Після рекордного напливу біженців у 2015 році кількість мігрантів значно скоротилася. І це завдяки діям європейських урядів, вжитим для контролю зовнішніх кордонів континенту: угода з Туреччиною, неоднозначна співпраця з Лівією, мобілізація Європейського прикордонного агентства «Фронтекс». Проте залишається ризик розбіжностей у вирішенні цієї наболілої проблеми, про що свідчить недавній розкол серед європейців під час ухвалення наприкінці 2018 року глобального пакту про безпечну міграцію, який просуває ООН і обвинувачують популісти.


Брюссель досі не зміг розробити спільну політику імміграції та надання притулку. Незалежно від перебігу передвиборчої кампанії питання міграції залишиться одним із пріоритетів європейських лідерів, оскільки країни ЄС не змогли останніми роками проявити достатню солідарність, щоб спільно впоратися з проблемою, у якої не може бути національного рішення. Забути про неї - означає зіграти на руку крайнім правим.


Le Monde, Франція


...

Кампанія з виборів до Європарламенту стартувала без особливого ентузіазму і вже піднесла перший сюрприз. Зайняті формуванням своїх списків кандидати, здається, ігнорують або принаймні дистанціюються від давно обіцяних обговорень міграційної кризи. Ця тенденція ще може змінитися, враховуючи зростання крайніх правих партій, які можуть отримати вигоду з голосування для просування своїх континентальних ідей після успішного використання теми міграційної кризи 2015 року. Однак масштабне опитування громадської думки, проведене за дорученням аналітичного центру Європейської ради з міжнародних відносин, продемонструвало, що, судячи з усього, на цей раз ці партії не зможуть перетворити зустріч європейців на «референдум» проти міграції. Опубліковане 1 квітня в європейських газетах дослідження, проведене в 14 країнах (що відповідає 80% місць в Європейському парламенті), показує, що лише 14% респондентів вважають міграцію основною «загрозою» для ЄС. 23% опитаних вважають цю тему однією з двох найважливіших проблем, що стоять перед їхньою країною. Інші теми набагато більше хвилюють людей: у Франції - вартість життя (36%), в Італії та Іспанії - безробіття, в Польщі і Угорщині - охорона здоров'я. У Центральній і Південній Європі стурбовані масовою еміграцією населення. У підсумку міграційне питання гостро стоїть у країнах, які були на передньому краї чотири роки тому, - в Німеччині, Швеції та Австрії. Це пояснюється багатьма причинами. Після рекордного напливу біженців у 2015 році кількість мігрантів значно скоротилася. І це завдяки діям європейських урядів, вжитим для контролю зовнішніх кордонів континенту: угода з Туреччиною, неоднозначна співпраця з Лівією, мобілізація Європейського прикордонного агентства «Фронтекс». Проте залишається ризик розбіжностей у вирішенні цієї наболілої проблеми, про що свідчить недавній розкол серед європейців під час ухвалення наприкінці 2018 року глобального пакту про безпечну міграцію, який просуває ООН і обвинувачують популісти. Брюссель досі не зміг розробити спільну політику імміграції та надання притулку. Незалежно від перебігу передвиборчої кампанії питання міграції залишиться одним із пріоритетів європейських лідерів, оскільки країни ЄС не змогли останніми роками проявити достатню солідарність, щоб спільно впоратися з проблемою, у якої не може бути національного рішення. Забути про неї - означає зіграти на руку крайнім правим. Le Monde, Франція .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика