Здоров’я людини має стояти на першому місці, - експерт - «Общество» » «Новости Дня»
Захар
Опубликовано: 12:28, 06 марта 2019
Общество / Украина

Здоров’я людини має стояти на першому місці, - експерт - «Общество»

Ті зміни, які відбуваються в галузі охорони здоров'я, призводять до того, що медичні послуги стають все менш доступними для переважної більшості населення. І все через те, що інтереси пацієнта не стоять на першому...
Здоров’я людини має стояти на першому місці, - експерт - «Общество»

Ті зміни, які відбуваються в галузі охорони здоров'я, призводять до того, що медичні послуги стають все менш доступними для переважної більшості населення. І все через те, що інтереси пацієнта не стоять на першому місці.


Про це Про це в кулуарах Національного медичного форуму «Якісна та доступна медицина», ініційованого Юлією Тимошенко, повідомила фахівець консультативно-діагностичного центру Ірина Січенко.


Фінансування системи не задовольняє ані лікарів, ані пацієнтів. Через існуючу тарифну сітку працівники від 1-го до 13-го розряду - тобто від прибиральника до лікаря першої категорії - отримують зарплатню на рівні 4173 грн. Тому посадові оклади мають змінюватися. Середня зарплата лікаря з тридцятирічним стажем, на мою думку, має бути не 6-7 тисяч, а близько 30 тисяч гривень. Бо молоді спеціалісти, пропрацювавши кілька років, виїжджають за кордон. І їх із задоволенням приймає Словаччина, Польща тощо.


На мою думку, наразі конче необхідно визначитися із моделлю медицини, яку вибудовуватиме держава. Без цього неможливо розуміти її розвиток. Я вважаю, що потрібно запроваджувати закон про страхову медицину й визначитися, чи це буде загальнообов'язкове держстрахування, чи добровільне, чи страхування працівників за рахунок роботодавця й одночасно державне забезпечення пенсіонерів та дітей. Кожна модель має свої недоліки й переваги. І фахівці повинні прорахувати всі за і проти, щоб нарешті побудувати оптимальну систему, за допомогою якої українцям надаватимуть якісні медпослуги. Адже громадянин - найголовніша цінність держави, тому здоров'я людини має бути пріоритетом. Це питання нацбезпеки, адже здорова нація - це здорова держава.



Вечірні Вісті


...

Ті зміни, які відбуваються в галузі охорони здоров'я, призводять до того, що медичні послуги стають все менш доступними для переважної більшості населення. І все через те, що інтереси пацієнта не стоять на першому місці. Про це Про це в кулуарах Національного медичного форуму «Якісна та доступна медицина», ініційованого Юлією Тимошенко, повідомила фахівець консультативно-діагностичного центру Ірина Січенко. Фінансування системи не задовольняє ані лікарів, ані пацієнтів. Через існуючу тарифну сітку працівники від 1-го до 13-го розряду - тобто від прибиральника до лікаря першої категорії - отримують зарплатню на рівні 4173 грн. Тому посадові оклади мають змінюватися. Середня зарплата лікаря з тридцятирічним стажем, на мою думку, має бути не 6-7 тисяч, а близько 30 тисяч гривень. Бо молоді спеціалісти, пропрацювавши кілька років, виїжджають за кордон. І їх із задоволенням приймає Словаччина, Польща тощо. На мою думку, наразі конче необхідно визначитися із моделлю медицини, яку вибудовуватиме держава. Без цього неможливо розуміти її розвиток. Я вважаю, що потрібно запроваджувати закон про страхову медицину й визначитися, чи це буде загальнообов'язкове держстрахування, чи добровільне, чи страхування працівників за рахунок роботодавця й одночасно державне забезпечення пенсіонерів та дітей. Кожна модель має свої недоліки й переваги. І фахівці повинні прорахувати всі за і проти, щоб нарешті побудувати оптимальну систему, за допомогою якої українцям надаватимуть якісні медпослуги. Адже громадянин - найголовніша цінність держави, тому здоров'я людини має бути пріоритетом. Це питання нацбезпеки, адже здорова нація - це здорова держава. Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика