Експерт: Журналістські розслідування завжди будуть більш ефективні, ніж вся антикорупційна інфраструктура - «Культура» » «Новости Дня»
Higgins
Опубликовано: 12:10, 13 марта 2019
Украина / Культура

Експерт: Журналістські розслідування завжди будуть більш ефективні, ніж вся антикорупційна інфраструктура - «Культура»

Роками я доводив, що побудова антикорупційної інфраструктури є помилковою в своєму підході. НАБУ, САПи, Антикорсуд і тому подібне є відвертою дурницею для боротьби з корупцією. Про це на своїй сторінці...
Експерт: Журналістські розслідування завжди будуть більш ефективні, ніж вся антикорупційна інфраструктура - «Культура»

Роками я доводив, що побудова антикорупційної інфраструктури є помилковою в своєму підході. НАБУ, САПи, Антикорсуд і тому подібне є відвертою дурницею для боротьби з корупцією.


Про це на своїй сторінці в Фейсбуці розповів громадський діяч, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів.


Всім антикорупціонерам я посилався на улюблену їхню румунку Піпідіу, яка в своїй книзі написала, що ефективні антикорупційні органи є винятком з правила. Не можна для боротьби з корупцією в одних органах - створювати нові. Кожен новий орган стає просто мішенню корупціонерів.


Натомість я пояснював, що особлива конкурентна перевага України - це журналісти - розслідувачі. Саме на них треба опиратись в протидії корупції. Тому слід законодавчо посилювати можливості проведення журналістських розслідувань і їх поширення. Посилити захист самих цих розслідувачів. Я навіть пропонував створити державний фонд в розмірі 1% від державних коштів на утримання органів влади для цього фонду, і передати цей фонд під управління обєднанню журналістів. Фонд мав фінансувати розслідування.


У відповідь мені кричали, що треба садити, а не розслідувати. Але я пояснював, що в стані наших інститутів ми не можемо посадити, але можемо вигнати. Для топ-корупціонерів в олігархічному режимі не може наступати кримінальна відповідальність, але може наступати політична. Президента не можливо посадити в українських умовах, але його можна непереобрати чи вигнати. Тому журналістські розслідування завжди будуть більш ефективні, ніж вся антикорупційна інфраструктура! Бо вони знищують рейтинги.



Вечірні Вісті


...

Роками я доводив, що побудова антикорупційної інфраструктури є помилковою в своєму підході. НАБУ, САПи, Антикорсуд і тому подібне є відвертою дурницею для боротьби з корупцією. Про це на своїй сторінці в Фейсбуці розповів громадський діяч, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів. Всім антикорупціонерам я посилався на улюблену їхню румунку Піпідіу, яка в своїй книзі написала, що ефективні антикорупційні органи є винятком з правила. Не можна для боротьби з корупцією в одних органах - створювати нові. Кожен новий орган стає просто мішенню корупціонерів. Натомість я пояснював, що особлива конкурентна перевага України - це журналісти - розслідувачі. Саме на них треба опиратись в протидії корупції. Тому слід законодавчо посилювати можливості проведення журналістських розслідувань і їх поширення. Посилити захист самих цих розслідувачів. Я навіть пропонував створити державний фонд в розмірі 1% від державних коштів на утримання органів влади для цього фонду, і передати цей фонд під управління обєднанню журналістів. Фонд мав фінансувати розслідування. У відповідь мені кричали, що треба садити, а не розслідувати. Але я пояснював, що в стані наших інститутів ми не можемо посадити, але можемо вигнати. Для топ-корупціонерів в олігархічному режимі не може наступати кримінальна відповідальність, але може наступати політична. Президента не можливо посадити в українських умовах, але його можна непереобрати чи вигнати. Тому журналістські розслідування завжди будуть більш ефективні, ніж вся антикорупційна інфраструктура! Бо вони знищують рейтинги. Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика