Під Полтавою знайшли скарб – золото скіфів - «Экономика» » «Новости Дня»
Mackenzie
Опубликовано: 12:06, 14 августа 2019
Украина / Экономика / Финансы

Під Полтавою знайшли скарб – золото скіфів - «Экономика»

Археологам з Харківського університету вдалося знайти рідкісну історичну знахідку - золотий скарб часів середньоскіфської доби. Як повідомляє ONLINE.UA
Під Полтавою знайшли скарб – золото скіфів - «Экономика»
Під Полтавою знайшли скарб – золото скіфів - «Экономика»

Археологам з Харківського університету вдалося знайти рідкісну історичну знахідку - золотий скарб часів середньоскіфської доби.


Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Bilsk, скарб був знайдений під час розкопок кургану на могильнику «Скоробір» поблизу смт. Котельва Полтавської області. Археологи здивовані, що поховання, якому орієнтовно 2600 років, залишилося непоміченим грабіжниками і збереглося до нашого часу у первісному вигляді.


За попередньою інформацією, скарб є частиною поховання молодої заможної жінки та чоловіка. Окрім золотих прикрас (сережки, фрагменти головного убору), у похованні знайдені: бронзове дзеркало, бронзовий браслет, намистини (бурштин, кришталь, сердолік), кераміка, кам'яна таця (пісковик), залишки супутньої їжі (кістки тварини). Також поряд з «жіночими» артефактами виявлено предмети, які свідчать про наявність у похованні також і решток чоловіка: акінак, спис, сагайдак з бронзовими наконечниками стріл та древками, кістяні псалії, інші фрагменти кінської збруї.


Як відомо, представники скіфської цивілізації не виготовляли золоті прикраси, а купували або замовляли їх у давніх греків. Найвідомішою археологічною знахідкою часів Скіфії на території України є пектораль - унікальна нагрудна прикраса скіфського царя з золота вагою понад 1 кг, яка була знайдена у 1971 році поблизу міста Орджонікідзе Дніпропетровської області. Зараз пектораль зберігається у Музеї історичних коштовностей України на території Києво-Печерської лаври.


...

Археологам з Харківського університету вдалося знайти рідкісну історичну знахідку - золотий скарб часів середньоскіфської доби. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Bilsk, скарб був знайдений під час розкопок кургану на могильнику «Скоробір» поблизу смт. Котельва Полтавської області. Археологи здивовані, що поховання, якому орієнтовно 2600 років, залишилося непоміченим грабіжниками і збереглося до нашого часу у первісному вигляді. За попередньою інформацією, скарб є частиною поховання молодої заможної жінки та чоловіка. Окрім золотих прикрас (сережки, фрагменти головного убору), у похованні знайдені: бронзове дзеркало, бронзовий браслет, намистини (бурштин, кришталь, сердолік), кераміка, кам'яна таця (пісковик), залишки супутньої їжі (кістки тварини). Також поряд з «жіночими» артефактами виявлено предмети, які свідчать про наявність у похованні також і решток чоловіка: акінак, спис, сагайдак з бронзовими наконечниками стріл та древками, кістяні псалії, інші фрагменти кінської збруї. Як відомо, представники скіфської цивілізації не виготовляли золоті прикраси, а купували або замовляли їх у давніх греків. Найвідомішою археологічною знахідкою часів Скіфії на території України є пектораль - унікальна нагрудна прикраса скіфського царя з золота вагою понад 1 кг, яка була знайдена у 1971 році поблизу міста Орджонікідзе Дніпропетровської області. Зараз пектораль зберігається у Музеї історичних коштовностей України на території Києво-Печерської лаври. .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика