Валерій Дубіль: Непрофесіональні дії МОЗу практично зупинили програму «Доступні ліки» - «Политика» » «Новости Дня»
Roger
Опубликовано: 20:01, 03 июля 2019
Политика / Украина

Валерій Дубіль: Непрофесіональні дії МОЗу практично зупинили програму «Доступні ліки» - «Политика»

Замість того, щоб навести лад у програмі «Доступні ліки», уряд планує змусити аптеки брати в ній участь і оплачувати користування запропонованого Нацслужбою програмного забезпечення.
Валерій Дубіль: Непрофесіональні дії МОЗу практично зупинили програму «Доступні ліки» - «Политика»
Валерій Дубіль: Непрофесіональні дії МОЗу практично зупинили програму «Доступні ліки» - «Политика»

Замість того, щоб навести лад у програмі «Доступні ліки», уряд планує змусити аптеки брати в ній участь і оплачувати користування запропонованого Нацслужбою програмного забезпечення.


Про це сьогодні журналістам у парламенті повідомив заступник голови ВО «Батьківщина», народний депутат Валерій Дубіль.


«Я вже говорив про недоліки програми. І от - уряд врешті вирішив їх усунути і запровадив електронний рецепт. Замість того, щоб налагодити роботу програми, цей недопрацьований електронний рецепт змусив 3,5 тис. аптек піти з програми», - розповів він.


Народний обранець наголосив, що разом із введенням електронного рецепта з 1 квітня цього року фінансування програми перейшло від МОЗу - до Нацслужби здоров'я. Зі свого боку остання «делікатно» запропонувала аптекам програмне забезпечення - безкоштовно, проте його обслуговування обійдеться від 0,6 коп. до 3% від вартості ліків: «Гарний бізнес виходить, адже, якщо порахувати, що на програму з держбюджету виділили 1 млрд грн, ці проценти виливаються у кругленьку суму. Який зиск від цього аптекам, якщо середня торговельна націнка на ліки становить 6-7 %?».


Крім того, разом з введенням електронного рецепта, збільшився час обслуговування.


«Наприклад, щоб отримати ліки за рецептом, пацієнту на мобільний приходить як підтвердження код в смс-повідомленні. Він складається з 16 знаків - цифр і латинських букв. Уявіть, як бабуся з телефону це читає. При невірно введеному коді програма видає помилку, а при повторному введенні може зависнути надовго. Якщо електронний рецепт не закрити за 15 хвилин, програма автоматично зітре введену інформацію і її потрібно буде повторно вводити», - говорить заступник голови Всеукраїнського об'єднання.


Народний обранець обурений рішенням уряду замість вдосконалити програму - зобов'язати аптеки при державних закладах примусово підключитися до неї: «Ми маємо забезпечити українців дійсно доступними ліками і доступною меддопомогою. Старий уряд скоро піде. Дуже сподіваюсь, що новий, який ми сформуємо після чергових парламентських виборів, дослухається до медичної і пацієнтської спільноти і наладить реальну роботу з підвищенням доступності лікування для українців».


ba.org.ua


...

Замість того, щоб навести лад у програмі «Доступні ліки», уряд планує змусити аптеки брати в ній участь і оплачувати користування запропонованого Нацслужбою програмного забезпечення. Про це сьогодні журналістам у парламенті повідомив заступник голови ВО «Батьківщина», народний депутат Валерій Дубіль. «Я вже говорив про недоліки програми. І от - уряд врешті вирішив їх усунути і запровадив електронний рецепт. Замість того, щоб налагодити роботу програми, цей недопрацьований електронний рецепт змусив 3,5 тис. аптек піти з програми», - розповів він. Народний обранець наголосив, що разом із введенням електронного рецепта з 1 квітня цього року фінансування програми перейшло від МОЗу - до Нацслужби здоров'я. Зі свого боку остання «делікатно» запропонувала аптекам програмне забезпечення - безкоштовно, проте його обслуговування обійдеться від 0,6 коп. до 3% від вартості ліків: «Гарний бізнес виходить, адже, якщо порахувати, що на програму з держбюджету виділили 1 млрд грн, ці проценти виливаються у кругленьку суму. Який зиск від цього аптекам, якщо середня торговельна націнка на ліки становить 6-7 %?». Крім того, разом з введенням електронного рецепта, збільшився час обслуговування. «Наприклад, щоб отримати ліки за рецептом, пацієнту на мобільний приходить як підтвердження код в смс-повідомленні. Він складається з 16 знаків - цифр і латинських букв. Уявіть, як бабуся з телефону це читає. При невірно введеному коді програма видає помилку, а при повторному введенні може зависнути надовго. Якщо електронний рецепт не закрити за 15 хвилин, програма автоматично зітре введену інформацію і її потрібно буде повторно вводити», - говорить заступник голови Всеукраїнського об'єднання. Народний обранець обурений рішенням уряду замість вдосконалити програму - зобов'язати аптеки при державних закладах примусово підключитися до неї: «Ми маємо забезпечити українців дійсно доступними ліками і доступною меддопомогою. Старий уряд скоро піде. Дуже сподіваюсь, що новий, який ми сформуємо після чергових парламентських виборів, дослухається до медичної і пацієнтської спільноти і наладить реальну роботу з підвищенням доступності лікування для українців». ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика