Валерій Дубіль: Місцеві бюджети не витримують перекладання на них дофінансування медицини - «Культура» » «Новости Дня»
Webster
Опубликовано: 16:14, 09 октября 2019
Украина / Культура

Валерій Дубіль: Місцеві бюджети не витримують перекладання на них дофінансування медицини - «Культура»

Мізерне державне фінансування медицини не можуть компенсувати напівпорожні місцеві бюджети. Тому єдиним виходом є створення нового джерела фінансування. Про це вчора після виїзного засідання комітету...
Валерій Дубіль: Місцеві бюджети не витримують перекладання на них дофінансування медицини - «Культура»
Валерій Дубіль: Місцеві бюджети не витримують перекладання на них дофінансування медицини - «Культура»

Мізерне державне фінансування медицини не можуть компенсувати напівпорожні місцеві бюджети. Тому єдиним виходом є створення нового джерела фінансування.


Про це вчора після виїзного засідання комітету з питань здоров'я нації у Рівному заявив перший заступник голови комітету, народний депутат з фракції «Батьківщина» Валерій Дубіль.


«Серцево-судинний центр у Рівному, створений на базі обласної лікарні, минулоріч закупив ангіографічний комплекс за кошти Світового банку. Обласний протипухлинний центр, на обліку в якому стоїть 23 тисячі пацієнтів, не може завершити третю чергу будівництва, бо у бюджеті немає коштів. Це все свідчить про те, що державний бюджет не зможе потягнути на собі всю медицину», - розповів він.


Валерій Дубіль розповів, що проблеми Рівного ті ж самі, що й по всій країні: грошей немає. Недофінансування з центрального бюджету намагаються вирішувати за допомогою місцевих, в яких також немає грошей.


«На одну лише зарплату зараз у Рівненській області не вистачає 131,6 млн грн, згідно з довідкою обласного управління охорони здоров'я. Що вже казати за інсулін, гемодіаліз, цілий список інших медикаментів, обладнання, ремонти», - заявив політик.


Представник «Батьківщини» вважає, що проблему недофінансування можна вирішити, якщо фінансувати медицину не за принципом «на кого і що цьогоріч вистачить - всі галузі важливі», а створивши додаткове джерело фінансування - обов'язкове медичне страхування.


«Маю велику надію, інші члени комітету після сьогоднішнього засідання сконцентрують свою увагу на його якомога швидшому запровадженні», - резюмував нардеп.



ba.org.ua


...

Мізерне державне фінансування медицини не можуть компенсувати напівпорожні місцеві бюджети. Тому єдиним виходом є створення нового джерела фінансування. Про це вчора після виїзного засідання комітету з питань здоров'я нації у Рівному заявив перший заступник голови комітету, народний депутат з фракції «Батьківщина» Валерій Дубіль. «Серцево-судинний центр у Рівному, створений на базі обласної лікарні, минулоріч закупив ангіографічний комплекс за кошти Світового банку. Обласний протипухлинний центр, на обліку в якому стоїть 23 тисячі пацієнтів, не може завершити третю чергу будівництва, бо у бюджеті немає коштів. Це все свідчить про те, що державний бюджет не зможе потягнути на собі всю медицину», - розповів він. Валерій Дубіль розповів, що проблеми Рівного ті ж самі, що й по всій країні: грошей немає. Недофінансування з центрального бюджету намагаються вирішувати за допомогою місцевих, в яких також немає грошей. «На одну лише зарплату зараз у Рівненській області не вистачає 131,6 млн грн, згідно з довідкою обласного управління охорони здоров'я. Що вже казати за інсулін, гемодіаліз, цілий список інших медикаментів, обладнання, ремонти», - заявив політик. Представник «Батьківщини» вважає, що проблему недофінансування можна вирішити, якщо фінансувати медицину не за принципом «на кого і що цьогоріч вистачить - всі галузі важливі», а створивши додаткове джерело фінансування - обов'язкове медичне страхування. «Маю велику надію, інші члени комітету після сьогоднішнього засідання сконцентрують свою увагу на його якомога швидшому запровадженні», - резюмував нардеп. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика