Шкрум: БПП та «НФ» вщент провалили розгляд антитютюнового законопроекту - «Политика» » «Новости Дня»
Катерина
Опубликовано: 08:14, 15 мая 2019
Политика / Украина

Шкрум: БПП та «НФ» вщент провалили розгляд антитютюнового законопроекту - «Политика»

«Проект лежав у ВР 3 роки. Ідея законопроекту дуже проста: заборонити видиме розміщення сигарет за склом кожного ларьку в Україні», - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише народний депутат від фракції «Батьківщина»...
Шкрум: БПП та «НФ» вщент провалили розгляд антитютюнового законопроекту - «Политика»
Шкрум: БПП та «НФ» вщент провалили розгляд антитютюнового законопроекту - «Политика»

«Проект лежав у ВР 3 роки. Ідея законопроекту дуже проста: заборонити видиме розміщення сигарет за склом кожного ларьку в Україні», - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише народний депутат від фракції «Батьківщина» Альона Шкрум.


«Як продавати цигарки? З-під полиць, які є закритими, щоб елементарно пачки сигарет кожні 10 метрів на вилиці не бачили діти, бо подібне завішування вітрин сирагетними пачками і є кольоровою рекламою сигарет та куріння. Особливо для підлітків.


Це один з міжнародних стандартів, впроваджених у багатьох країнах.


Думаю, ви знаєте, що ні в Іспанії, ні в Італії ви не купити сигарети на вулицях - лише в спеціальний закритих темних маленький магазинчиках «Табак».


Заборона видимого розміщення пачок цигарок - вважається ефективним способом зниження рівня куріння та зниження стимулів до куріння.


І діє давно в таких країн, як:
Велика Британія, Австралія, Канада, Норвегія, Фінляндія, Ірландія, Ісландія, Нова Зеландія, Таїланд, Кенія, Білорусь і навіть Росія.


Та тютюнові компанії - дуже сильні лобісти.


Закон набрав лише 157 голосів із 226 необхідних.


Менше половини голосів дала фракція Порошенка БПП, «Народний Фронт», та радикали - іх депутати, очевидно, «курять бамбук».


Взагалі не дали голосів - «Воля народу» та «Відродження».


Найбільше підтримали закон - фракції «Батьківщина», «Самопоміч» та позафракційні», - завершує нардеп.


«Вечірні Вісті»


...

«Проект лежав у ВР 3 роки. Ідея законопроекту дуже проста: заборонити видиме розміщення сигарет за склом кожного ларьку в Україні», - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише народний депутат від фракції «Батьківщина» Альона Шкрум. «Як продавати цигарки? З-під полиць, які є закритими, щоб елементарно пачки сигарет кожні 10 метрів на вилиці не бачили діти, бо подібне завішування вітрин сирагетними пачками і є кольоровою рекламою сигарет та куріння. Особливо для підлітків. Це один з міжнародних стандартів, впроваджених у багатьох країнах. Думаю, ви знаєте, що ні в Іспанії, ні в Італії ви не купити сигарети на вулицях - лише в спеціальний закритих темних маленький магазинчиках «Табак». Заборона видимого розміщення пачок цигарок - вважається ефективним способом зниження рівня куріння та зниження стимулів до куріння. І діє давно в таких країн, як: Велика Британія, Австралія, Канада, Норвегія, Фінляндія, Ірландія, Ісландія, Нова Зеландія, Таїланд, Кенія, Білорусь і навіть Росія. Та тютюнові компанії - дуже сильні лобісти. Закон набрав лише 157 голосів із 226 необхідних. Менше половини голосів дала фракція Порошенка БПП, «Народний Фронт», та радикали - іх депутати, очевидно, «курять бамбук». Взагалі не дали голосів - «Воля народу» та «Відродження». Найбільше підтримали закон - фракції «Батьківщина», «Самопоміч» та позафракційні», - завершує нардеп. «Вечірні Вісті» .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика