Напади школярів на школу та масові насилля поступово набувають обертів у Росії, - експерт - «Мир» » «Новости Дня»
Олимпиада
Опубликовано: 12:13, 29 мая 2019
Мир / Украина

Напади школярів на школу та масові насилля поступово набувають обертів у Росії, - експерт - «Мир»

Коли держава популяризує насилля як метод досягнення цілей, ці ж методи будуть використовуватись і громадянами. Особливо - тими, чий світогляд тільки формується, тими, хто вважає, що це норма. Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив заступник директора Українського інституту дослідження екстремизму Богдан Петренко, коментуючи новину про те, як у російському Вольську школяр підпалив школу й тяжко поранив дівчинку сокирою. Напади школярів на школу та масові насилля поступово набувають обертів у Росії. А методів, які б на 100%
Напади школярів на школу та масові насилля поступово набувають обертів у Росії, - експерт - «Мир»
Напади школярів на школу та масові насилля поступово набувають обертів у Росії, - експерт - «Мир»

Коли держава популяризує насилля як метод досягнення цілей, ці ж методи будуть використовуватись і громадянами. Особливо - тими, чий світогляд тільки формується, тими, хто вважає, що це норма.


Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив заступник директора Українського інституту дослідження екстремизму Богдан Петренко, коментуючи новину про те, як у російському Вольську школяр підпалив школу й тяжко поранив дівчинку сокирою.


Напади школярів на школу та масові насилля поступово набувають обертів у Росії. А методів, які б на 100% зупиняли такі напади не сформували навіть в США. Не говорячи про РФ.
Тому якщо така модель - застосовувати масове насилля у своїй же школі - уже сформувалась, то подолати її важко. Моральний бар'єр був подоланий. Але, поліцейська країна дасть свої відповіді - поставити металошукачі та посилити кримінальну відповідальність. І нікого б не хвилювало, що ці «рамки» не спрацювали б на пляшки із запалювальною сумішшю, яку проніс 15-ти річний школяр.
Можна скільки завгодно застосовувати зовнішні стимули та обмеження, але проблема лежить всередині. У вихованні дитини, а не у тому, який штраф буде застосований до батьків потім. Чи вам здається, якщо, наприклад, убивства будуть декриміналізовані, то ви запросто почнете убивати? Та внутрішні переконання набагато дієвіші, ніж зовнішні обмеження.
Але - нам же потрібні прості рішення і просто покарання винних, правда ж? І не важливо, хто був справді винним у ситуації з дитячим насиллям. Головне, щоб був покараний.



Вечірні Вісті


...

Коли держава популяризує насилля як метод досягнення цілей, ці ж методи будуть використовуватись і громадянами. Особливо - тими, чий світогляд тільки формується, тими, хто вважає, що це норма. Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив заступник директора Українського інституту дослідження екстремизму Богдан Петренко, коментуючи новину про те, як у російському Вольську школяр підпалив школу й тяжко поранив дівчинку сокирою. Напади школярів на школу та масові насилля поступово набувають обертів у Росії. А методів, які б на 100% зупиняли такі напади не сформували навіть в США. Не говорячи про РФ. Тому якщо така модель - застосовувати масове насилля у своїй же школі - уже сформувалась, то подолати її важко. Моральний бар'єр був подоланий. Але, поліцейська країна дасть свої відповіді - поставити металошукачі та посилити кримінальну відповідальність. І нікого б не хвилювало, що ці «рамки» не спрацювали б на пляшки із запалювальною сумішшю, яку проніс 15-ти річний школяр. Можна скільки завгодно застосовувати зовнішні стимули та обмеження, але проблема лежить всередині. У вихованні дитини, а не у тому, який штраф буде застосований до батьків потім. Чи вам здається, якщо, наприклад, убивства будуть декриміналізовані, то ви запросто почнете убивати? Та внутрішні переконання набагато дієвіші, ніж зовнішні обмеження. Але - нам же потрібні прості рішення і просто покарання винних, правда ж? І не важливо, хто був справді винним у ситуації з дитячим насиллям. Головне, щоб був покараний. Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика