У Каннах стартує 72-й міжнародний кінофестиваль - «Культура» » «Новости Дня»
Ростислава
Опубликовано: 16:04, 14 мая 2019
Украина / Культура

У Каннах стартує 72-й міжнародний кінофестиваль - «Культура»

У французькому місті Канни з 14 по 25 травня проходитиме 72-й міжнародний кінофестиваль. Про це повідомляє Радіосвобода. "72-й міжнародний кінофестиваль відкриють...
У Каннах стартує 72-й міжнародний кінофестиваль - «Культура»
У Каннах стартує 72-й міжнародний кінофестиваль - «Культура»

У французькому місті Канни з 14 по 25 травня проходитиме 72-й міжнародний кінофестиваль. Про це повідомляє Радіосвобода.


"72-й міжнародний кінофестиваль відкриють новим фільмом Джима Джармуша «Мертві не вмирають». Почесну Золоту пальмову гілку Каннського кінофестивалю вручать Алену Делону. Головою журі є мексиканський режисер Алехандро Гонсалес Іньярріту", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, Україну в конкурсних програмах представлять дві стрічки: "Додому" Нарімана Алієва і "Анна" Декеля Беренсона.


Фільм "Evge" («Додому»), який є дебютним в повнометражному форматі для кримськотатарського режисера Нарімана Алієва, покажуть у конкурсній програмі («Особливий погляд»).


Картина розповідає історію кримського татарина Мустафи. Двоє його синів поїхали в Київ після анексії Криму. Розповідь починається з того, що гине його старший син Назім, і батько вирушає до столиці, щоб повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати в Криму згідно з мусульманськими традиціями.


Головні ролі в фільмі виконали Ахтем Сеітаблаєв і Ремзі Білялов. Продюсером стрічки став Володимир Яценко («Дике поле»), а виробництво взяла на себе кінокомпанія Limelite.


«Особливий погляд» - це друга за значущістю (після основного конкурсу) програма Каннського кінофестивалю. У різний час у ній перемагали режисери Йоргос Лантімос, Кім Кі Дук, Апічатпонг Верасетакул та інші.


"Короткометражний ігровий фільм "Анна" розповідає історію матері-одиначки середнього віку, яка живе на охопленому війною сході України та відчайдушно прагне змін. З ініціативи ізраїльського режисера картини Декеля Беренсона, фільм повністю створювався в Україні, українською знімальною командою: від виробництва до постпродакшену. Основною мовою фільму теж стала українська", - ідеться в повідомленні Держкіно.


"Анна" - третій фільм Декеля Беренсона. Він народився в Ізраїлі, нині живе у Великої Британії. Його попередні короткометражні фільми "Дівчата нічого не робили" та "Ашміна" були показані на більш ніж 50 фестивалях по всьому світу, включаючи BFI у Лондоні.


Вперше Каннський фестиваль відбувся в далекому 1946 році. З того часу він не раз змінювався і трансформувався, поки не перетворився на один з найпрестижніших заходів світу кіно.


Ідея проводити фестиваль належить французькому режисерові Філіпу Ерлангера і кінокритикам Емілю Вюйєрмоз і Рене Жану. Перший фестиваль був запланований на 1939 рік, але так і не відбувся через початок Другої світової війни.


Головну нагороду кінофестивалю стали називати Золотою пальмовою гілкою, або Palme d'Or в 1955 році, коли її дизайн створила французька художниця-ювелір Люсьєн Лазон.


ukrinform.ua


...

У французькому місті Канни з 14 по 25 травня проходитиме 72-й міжнародний кінофестиваль. Про це повідомляє Радіосвобода. "72-й міжнародний кінофестиваль відкриють новим фільмом Джима Джармуша «Мертві не вмирають». Почесну Золоту пальмову гілку Каннського кінофестивалю вручать Алену Делону. Головою журі є мексиканський режисер Алехандро Гонсалес Іньярріту", - йдеться у повідомленні. Як зазначається, Україну в конкурсних програмах представлять дві стрічки: "Додому" Нарімана Алієва і "Анна" Декеля Беренсона. Фільм "Evge" («Додому»), який є дебютним в повнометражному форматі для кримськотатарського режисера Нарімана Алієва, покажуть у конкурсній програмі («Особливий погляд»). Картина розповідає історію кримського татарина Мустафи. Двоє його синів поїхали в Київ після анексії Криму. Розповідь починається з того, що гине його старший син Назім, і батько вирушає до столиці, щоб повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати в Криму згідно з мусульманськими традиціями. Головні ролі в фільмі виконали Ахтем Сеітаблаєв і Ремзі Білялов. Продюсером стрічки став Володимир Яценко («Дике поле»), а виробництво взяла на себе кінокомпанія Limelite. «Особливий погляд» - це друга за значущістю (після основного конкурсу) програма Каннського кінофестивалю. У різний час у ній перемагали режисери Йоргос Лантімос, Кім Кі Дук, Апічатпонг Верасетакул та інші. "Короткометражний ігровий фільм "Анна" розповідає історію матері-одиначки середнього віку, яка живе на охопленому війною сході України та відчайдушно прагне змін. З ініціативи ізраїльського режисера картини Декеля Беренсона, фільм повністю створювався в Україні, українською знімальною командою: від виробництва до постпродакшену. Основною мовою фільму теж стала українська", - ідеться в повідомленні Держкіно. "Анна" - третій фільм Декеля Беренсона. Він народився в Ізраїлі, нині живе у Великої Британії. Його попередні короткометражні фільми "Дівчата нічого не робили" та "Ашміна" були показані на більш ніж 50 фестивалях по всьому світу, включаючи BFI у Лондоні. Вперше Каннський фестиваль відбувся в далекому 1946 році. З того часу він не раз змінювався і трансформувався, поки не перетворився на один з найпрестижніших заходів світу кіно. Ідея проводити фестиваль належить французькому режисерові Філіпу Ерлангера і кінокритикам Емілю Вюйєрмоз і Рене Жану. Перший фестиваль був запланований на 1939 рік, але так і не відбувся через початок Другої світової війни. Головну нагороду кінофестивалю стали називати Золотою пальмовою гілкою, або Palme d'Or в 1955 році, коли її дизайн створила французька художниця-ювелір Люсьєн Лазон. ukrinform.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика