Микола Стрижак: На найбагатших землях світу мають проживати найзаможніші селяни Європи - «Экономика» » «Новости Дня»
King
Опубликовано: 12:02, 01 октября 2019
Украина / Экономика / Финансы

Микола Стрижак: На найбагатших землях світу мають проживати найзаможніші селяни Європи - «Экономика»

Україна давно взяла курс на євроінтеграцію. Тому при запровадженні земельної реформи, як і в багатьох країнах Європи, варто використовувати класичну модель, за якої сімейні фермерські господарства об'єднані в потужну...
Микола Стрижак: На найбагатших землях світу мають проживати найзаможніші селяни Європи - «Экономика»
Микола Стрижак: На найбагатших землях світу мають проживати найзаможніші селяни Європи - «Экономика»

Україна давно взяла курс на євроінтеграцію. Тому при запровадженні земельної реформи, як і в багатьох країнах Європи, варто використовувати класичну модель, за якої сімейні фермерські господарства об'єднані в потужну обслуговуючу кооперацію. Для її запровадження потрібно розробити поетапний план дій та вказати, які ресурси будуть включені: доступ до ринку фінансів, доступ до ринку збуту, доступ до технологій і доступ до особливого інструменту виробництва, яким, власне, є земля.


Про це у коментарі "ВВ" повідомив президент Асоціації фермерів і приватних землевласників Микола Стрижак.


Натомість нам нав'язують аргентинсько-бразильську модель, через яку в цих країнах, де знищувалося село й селянство, а вартість гектару землі є найдешевшою, панують голод та злидні.


В Болгарії, де було запущено вільний ринок, фактично 22 іноземці скупили всю сільськогосподарську землю. В результаті на сьогоднішній день кукурудза, соняшник, ріпак та соя вивозяться з країни, а болгарський перець та інші овочі завозяться туди з Туреччини, де свого часу провели класичну реформу і в них вистачає і на свої потреби, й на продаж до інших країн.


Як свідчить світовий досвід, якими б шляхами реформ не рухались країни, з часом вони повертаються саме до класичної моделі: держава починає викуповувати землю, стимулювати створення фермерських господарств й повертається до основного призначення - забезпечення продовольчої безпеки держави. Вважаю, що на найбагатших землях світу мають проживати найзаможніші селяни Європи, але це можливо за умови проведення земельної реформи в європейському класичному стилі.



Вечірні Вісті


...

Україна давно взяла курс на євроінтеграцію. Тому при запровадженні земельної реформи, як і в багатьох країнах Європи, варто використовувати класичну модель, за якої сімейні фермерські господарства об'єднані в потужну обслуговуючу кооперацію. Для її запровадження потрібно розробити поетапний план дій та вказати, які ресурси будуть включені: доступ до ринку фінансів, доступ до ринку збуту, доступ до технологій і доступ до особливого інструменту виробництва, яким, власне, є земля. Про це у коментарі "ВВ" повідомив президент Асоціації фермерів і приватних землевласників Микола Стрижак. Натомість нам нав'язують аргентинсько-бразильську модель, через яку в цих країнах, де знищувалося село й селянство, а вартість гектару землі є найдешевшою, панують голод та злидні. В Болгарії, де було запущено вільний ринок, фактично 22 іноземці скупили всю сільськогосподарську землю. В результаті на сьогоднішній день кукурудза, соняшник, ріпак та соя вивозяться з країни, а болгарський перець та інші овочі завозяться туди з Туреччини, де свого часу провели класичну реформу і в них вистачає і на свої потреби, й на продаж до інших країн. Як свідчить світовий досвід, якими б шляхами реформ не рухались країни, з часом вони повертаються саме до класичної моделі: держава починає викуповувати землю, стимулювати створення фермерських господарств й повертається до основного призначення - забезпечення продовольчої безпеки держави. Вважаю, що на найбагатших землях світу мають проживати найзаможніші селяни Європи, але це можливо за умови проведення земельної реформи в європейському класичному стилі. Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика